Bästa produkterna för att bleka tänderna 2020 – Vita tänder på bästa sätt

By

Inlägget innehåller reklamlänkar för Lyko.se och Eleven.se

Bästa produkterna för att bleka tänderna – God munhygien och fina tänder har länge varit en klassfråga då bara överklassen hade råd att gå till tandläkaren förr i tiden. En del av det här sitter kvar hos oss människor trots att tandvård har blivit en del i en vardag. Fortfarande strävar man efter det perfekta leendet med vita tänder och fräscht tandkött. Nu är det enklare än någonsin att få ett vitt leende med produkter som du kan köpa själv.

Här kommer fyra tips som hjälper dig till ett vitare leende.

bleka tänderna - ConfidentSmile Tandblekningspenna

ConfidentSmile – tandblekningspenna

 • Peroxidfri
 • Kort verkningstid – endast 15 minuter
 • Enkel att applicera

ConfidentSmile är en tandblekningspenna som ser ut precis som det låter, som en penna. Den är alltså väldigt smidig att ta med sig om du ska iväg på resa eller bara låta den ligga i väskan när du är på språng. I och med att pennan är så liten fungerar den utmärkt för att punktbehandla enskilda tänder som har blivit missfärgade. Tandblekningspennan går också att använda för att bleka hela tandraderna, såväl den övre som den nedre. Pennan är fylld med blekgel som med penslas på tänderna med hjälp av penseln i pennans ände.

Se priset

bleka tänderna - Dentway Whitening Strips

Dentway Whitening Strips

 • Resultat efter en användning
 • Framtagen av tandläkare
 • Innehåller inga kemiska tillsatser

Dentway whitening strips har tagis fram av legitimerade tandläkare för att enkelt kunna erbjuda tandblekning hemma på egen hand. I en förpackning finns det remsor för både den övre tandraden och den nedre tandraden, totalt 14 stycken. Remsorna är försedda med gel och det är bara för dig att placera dem på tänderna. Man ska vara noga vid applicering av remsorna så att de verkligen täcker tänderna och ligger direkt emot dem. Är remsorna för långa eller för stora kan man vika de runt tänderna, alternativt klippa av de till önskad längd.

Stripsen är effektiva mot missfärgningar som har uppkommit av yttre påverkan så som intag av färgstark mat men också mot naturligt gulnade tänder.

Se priset

Warpaint Tandblekning

Warpaint Tandblekning

 • Skonsam mot emaljen
 • 100% naturlig
 • Appliceras med en vanlig tandborste

Den här produkten, Warpaint tandblekning, är helt unik på marknaden för tandblekning för hemmabruk. Detta är ett pulver som levereras i burkform och pulvret är framtaget av naturliga ämnen. Dess verksamma substans kommer från aktivt kol som utvunnits från kokosnötternas skal. För att applicera detta tandblekningspulver behövs inga remsor eller skenor. Pulvret appliceras genom en helt vanlig tandborste som blöts i vatten och sedan doppas i burken med pulver.

Med pulvret på tandborsten börjar du sedan borsta tänderna precis som vanligt, var noga med att munnen är stängd. Borstningen bör pågå i cirka två minuter och för effektivare blekning kan man därefter hålla kvar pulvret i munnen i ytterligare två minuter innan man spottar ut det. Skölj sedan mun och tandborste med vatten för att få bort eventuella rester från pulvret.

Se priset

DENTAWORKS Teeth Whitening System

Dentaworks Teeth Whitening System

 • Formbara skenor
 • pH-neutral
 • Kliniskt testad

Dentaworks Teeth Whitening System är ett kit som påminner om tandläkarnas metod för att bleka tänderna. Ett kit innehåller 3 stycken skenor och en tub blekgel på 20 ml. Dessutom medföljer en karta där du enkelt kan se resultatet av blekningen. Tandskenorna värms upp innan användning för att de ska kunna formas efter just dina tänder och därmed ge en bättre passform och slutresultat.

När skenan är formad ska gelen appliceras i den. Gelen droppas i, en droppe per tand som ska behandlas. Ett behandlingstillfälle tar ungefär 20 minuter där man har skenan placerad på tandraden. Resultat kan synas redan efter ett behandlingstillfälle.

Se priset

Alla metoder för tandblekning kräver att man upprepar behandlingen flera dagar i sträck. Antalet behandlingstillfällen avgörs av hur missfärgade dina tänder var innan och hur du önskar slutresultatet. Vanligtvis är dock att behandlingen upprepas i 7-14 dagar. Efter en behandling kan man känna obehag i tänderna i form av ilningar, detta är en vanlig biverkning som går över av sig själv. Direkt efter ett behandlingstillfälle ska man också undvika att dricka eller äta, särskilt kaffe, rödvin eller bruka nikotin.

Har du några egna erfarenheter att bleka tänderna du vill dela med dig av? Skriv gärna en kommentar här nedanför!