Bästa sättet att få jämn och slät hud – Behandla ojämn hy och acneärr själv!

By

Inlägget innehåller reklamlänkar för Nordicfeel.se, Eleven.se m.fl.
1. Cicamed Ärrbehandling2. Mario Badescu Corrective Complex Emulsion3. Filorga Peeling & Ansiktsskrubb Oxygen-Peel
Cicamed ÄrrbehandlingMario Badescu Corrective Complex EmulsionFilorga Peeling & Ansiktsskrubb Oxygen-Peel

Få jämn och slät hud – Behandla ojämn hy och acneärr själv – Många människor har ojämn hy i ansiktet, en del mer och en del mindre. Ojämnheter kan vara stora porer, acneärr, rynkor eller eksem för att nämna några alternativ. Ofta kan man behandla dessa tillstånd på klinik eller salong. Behandlingarna är ofta dyra och dessutom behöver de upprepas för att förbättra resultatet. Men det finns även en del produkter som du kan använda hemma på egen hand för att hjälpa huden att läka och återhämta sig.

Här kommer tips på tre produkter som du enkelt kan använda själv i din vanliga hudvårdsrutin.

Bästa produkterna för få få jämn och slät hud själv

Få jämn och slät hud - Cicamed ÄrrbehandlingCicamed Ärrbehandling

  • Enkel att använda
  • Fungerar på alla typer av ärr, både gamla och nya
  • Kan även användas i ansiktet och andra känsliga områden

Cicamed Scar är en gel baserad på silikon som främjar läkningsprocessen av såväl nya som gamla ärr. Detta är en punktbehandling där gelen appliceras direkt på ditt ärr där den sedan skapar en skyddande hinna. Denna hinna skapar i sin tur en miljö som stimulerar läkningen av ärret. Låt gelen torka in ordentligt i huden innan man applicerar andra produkter eller smink. Cicamed Ärrbehandling kan användas på alla typer av ärr så som acneärr, ärr efter vattkoppor eller ärr som har uppstått i samband med en skada.

Behandlingen ska upprepas två gånger om dagen, morgon och kväll, i minst två månader för att uppnå bäst resultat. De ärr som är i pågående läkningsprocess svarar något bättre på behandling är gamla ärr även om de också kan behandlas med resultat av denna gel. Behandlingen kan fortsätta så länge som du upplever en förbättring.

Se priset

Få jämn och slät hud - Mario Badescu Corrective Complex EmulsionMario Badescu Corrective Complex Emulsion

  • Kan användas tillsammans med andra produkter
  • Stimulerar hudens egna läkningsprocess
  • Räcker länge

Detta är ett serum som förebygger uppkomst av rynkor och ojämnheter, men den reducerar också redan befintliga ojämnheter i din hy. Serumet innehåller AHA-syra som i sig sätter igång hudens egna läkningsprocess. Därmed stimuleras produktion av kollagen och cellförnyelse. Tack vare denna läkningsprocess reparerar huden själv de skador som har uppstått, till exempel ärrvävnader, förstorade porer eller rynkor. Syran binder också fukt vilket är en viktig ingrediens för att huden ska kunna återhämta sig och läka.

För bästa resultat bör man använda Mario Badescu Corrective Complex Emulsion dagligen i sin vanliga hudvårdsrutin. Den kan används ihop med andra produkter, både före och efter. Produkten är väldigt dryg då endast 3-4 droppar behövs vid användning för att smörjas in i huden. Man ska undvika att få produkten i ögonen och bör därmed inte applicera serumet på ögonens känsliga hud.

Se priset

Få jämn och slät hud - FILORGA Oxygen-PeelFilorga Peeling & Ansiktsskrubb Oxygen-Peel

  • Används under natten
  • Kan användas dagligen
  • Reducerar ojämnheter och minskar porerna

Detta är en micro-peeling som du enkelt använder hemma på egen hand. Skrubben är trippel verkande då den både rengör huden, stimulerar cellförnyelse och återfuktar. Konsistensen är som en lotion och man applicerar den på ren hud inför natten. Använd gärna en bomullstuss för enklare applicering. Skrubben verkar sedan under natten då den exfolierar och syresätter huden på ett sådant sätt som främjar cellförnyelsen. När hudens egna läkeprocess är igång kan resultat synas relativt snabbt.

Filorga Peeling & Ansiktsskrubb kan med fördel användas dagligen för att uppnå önskat resultat. Denna micro-peeling är effektiv mot ojämnheter i huden och förstorade porer. Dessutom tillför den huden extra lyster och du känner dig fräsch när du vaknar på morgonen.

Dessa tre produkter kan alla användas hemma på egen hand. Då de är starka verksamma ingredienser i produkterna måste man vara uppmärksam på hur sin egen hud reagerar under användning. De med känslig hud kan ibland uppleva obehag vid användning av till exempel syror. Uppstår obehag bör behandlingen avslutas.

Se priset

Behandla ojämn hy och acneärr

Att ha en väldigt ojämn hy i ansiktet kan i många fall upplevas väldigt problematiskt. Ojämn hy kan till exempel vara acneärr där många är besvärade över de ärr som man har i ansiktet efter svår acne. Ärr efter acne kan se olika ut, det kan vara gropar i huden eller rena ärrvävnader efter acnebölder. Men det finns behandlingar som hjälper huden att reparera och som ger en jämnare hy som resultat.

SmaXel Co2

SmaXel Co2 är en avancerad lasermaskin som är framtagen för att behandla just acneärr. Just denna maskin lämpar sig extra bra till de djupa acneärren, till exempel gropar, då den arbetar på djupet i huden. Tack vare att laserstrålarna skjuts ned i huden så bildas små hål. Dessa hål är mikroskopiska men tillräckliga för att främja hudens egen läkningsprocess. Huden börjar då producera ny vävnad och huden jämnas på så sätt ut.

Lasermaskinen SmaXel Co2 har visat sig ge uppskattade resultat på lång sikt och dessutom efter relativt kort behandlingstid. Just denna laser är för acne som inte längre är aktiv. För att man ska kunna använda SmaXel Co2 krävs det att acnen har läkt ut helt och hållet. Vill man istället behandla acneärr trots att man har pågående acne kan man använda Q-terra Q10 lasermaskin.

Dermapen

Ett annat sätt att behandla acneärr på är att använda sig utav Dermapen. Istället för laser används här nålar som sticker hål på huden för att stimulera läkningsprocessen och få huden att själv börja producera kollagen och ny vävnad. En Dermapen har 12 nålar som alla är sterila och avsedda för engångsbruk. Dessa nålar gör uppemot 1300 stick i huden – per sekund.

Resultat kan synas redan efter första behandlingen men för att få ett fullgott slutresultat krävs upprepade behandlingar, ofta runt 5-7 stycken.

Behandlingen sker på djupet i huden och man kan därför uppleva irritation, svullnad eller röd hud efter en behandling.

Peeling

Peeling är ett lite skonsammare och mindre smärtsamt alternativ till behandling av acneärr. Den är inte lika djupgående som laser och dermapen och lämpar sig därför till mindre ärrvävnad och mindre gropar.

Det finns olika sorters peeling men den som vanligtvis används för att behandla just acneärr är en så kallad kemisk peeling. Kemisk peeling görs med hjälp av syror, samlingsnamnet för dessa syror är Alpha Hydroxy Acid och i folkmun brukar man säga AHA-syror. Dessa syror är finns naturligt. Processen är att syran tar bort orenheter på huden så som smuts och döda hudceller. Denna stimulans ökar på processen för cellförnyelse som gör att huden känns slätare. Huden blir också mer elastisk och får en helt annan lyster.

Att behandla acneärr eller andra ojämnheter i huden med hjälp av syror är något som man kan göra hemma. Var dock noga med att läs på ordentligt om de syror som du hade tänkt att använda och börja försiktigt. Har du en känslig hy och använder för starka syror kan det uppstå mindre frätskador.

Det finns som sagt lite olika metoder för att behandla ojämn hy och acneärr och det är svårt att säga vilken metod som just du ska välja. Huden är ett komplext organ och den kan reagera olika på olika behandlingar. Hur ofta behandlingen måste upprepas varierar också, dels beroende på hur din hud svarar på behandlingen men också hur svår problematik du har.

För behandling med laser eller dermapen bör du alltid gå till en skönhetssalong med utbildad personal. Om man inte gör rätt kan man istället förvärra situationen och förstöra huden än mer.

Efter behandling bör man alltid undvika direkt solljus eller smink i ansiktet och istället återfukta huden med återfuktande oljor eller kräm.

Hur gör du för att få jämn och slät hud? Skriv gärna en kommentar nedanför!