Bästa produkterna mot acneärr – Låt dina ärr bli ett minne blott!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Cicamed Scar2. Dr. Brandt House Calls Microdermabrasion exofiliator3. Dr. Brandt Dark Spots No More
Cicamed ScarDr. Brandt House Calls Microdermabrasion exofiliatorDr. Brandt Dark Spots No More

Bästa produkterna mot acneärr – För många är acneärren en konstant påminnelse om de ångestfyllda och jobbiga tonårsåren med problemhy. Som tur är så finns det olika behandlingar som ibland kan ta bort ärr helt och hållet eller ifall göra dom mindre synliga.

Ju mer skadad huden är desto längre tid tar det för huden att läka. Med lång läkningstid på ett sår så finns det en större chans att ett ärr uppstår. Har du ärr i ansiktet, ryggen eller någon annanstans på kroppen efter att ha haft acne? Var lugn – vi hjälper dig att hitta den bästa produkten för dina acneärr!

Topp tre produkter mot acneärr bäst i test 2022

1. Vår vinnare! Cicamed Scar 15 g

 • Effektiv behandling
 • Reducerar gamla och nya ärr
 • Enkel applicering
 • Behandling för olika typer av ärr

Cicamed scar 15 g är en effektiv och hänsynsfull behandling som mjukar upp, slätar ut och reducerar både gamla och nya ärr. Behandlingen fungerar på många olika typer av ärr som du kanske råkat få ifrån skador, kirurgi, brännskador, acne, vattkoppor, blindtarmsärr eller kejsarsnitt. Med silikonoljorna som torkar snabbt till en skyddande och osynlig hinna, kan du behandla ärr över hela kroppen, i ansiktet och på leder.

Denna produkt är utformad med vitamin E och silika som tillsammans med en silikonbas skapar en optimal och gynnsam miljö för en mycket produktiv ärrläkning. Detta resulterar i ett tunnare och diskretare ärr.

Produkten är enkel att använda, det är bara att rengöra området som du ska behandla och låta det torka. Massera försiktigt in ett tunt lager Cicatrix över ärret både morgon och kväll. Kom ihåg att händerna ska vara helt rena vid applicering.

Bästa resultat uppnås på ärr som redan är under en pågående läkningsprocess. Produkten ska inte användas på öppna sår, slemhinnor eller i ögonen och den rekomenderande behandlingsprocessen är 2-3 månader.

2. Dr. Brandt House Calls Microdermabrasion exofiliator – Dubbelverkande!

 • Dubbelverkande peeling (kemiskt och mekaniskt)
 • Tar bort döda hudceller
 • Ger dig ett fint lyster
 • Jämnar ut linjer, acne ärr och missfärgningar

Dr. Brandt House calls microdermabrasion exfoliator är en dubbelverkande peeling både kemisk och mekanisk med mikrokristaller som rengör huden och tar bort döda hudceller. Det är en mångsidig produkt som exfolierar för att du ska få en strålande hud. Huden fräschas upp och ger ett fint lyster och hjälper till att jämna ut fina linjer, acne ärr och missfärgningar.

Aluminiumoxid-kristaller tar varsamt, men effektivt bort döda hudceller och AHA-syran (mjölksyra) rengör och mjukgör huden. Jojobaolja, aloe vera och kamomill-extrakt lugnar och fräschar huden. 

Om du har fet hud så kan du ha tilltäpptheter som kan vara torra. Då funkar det perfekt att använda en peeling som mjuknar upp. Tänk dock på att inte använda peeling om du har grov acne eller mycket känslig hud.

Sorry, no prices available at this time.

3. Dr. Brandt Dark Spots No More – Minskar mörka acneärr!

 • Passar alla olika hudtyper/hudtoner
 • Enkel applicering
 • Minskar mörka fläckar på huden
 • Jämnar ut hudtonen/texturen


Dr. Brandt Dark Spots No More  är framtagen för att passa alla olika hudtyper och hudtoner. Det är en lätt gel som förminskar alla märken och gör dom mindre och mindre synliga, ljusar upp hyperpigmenteringar och jämnar ut hudtonen och texturen. Produkten är fokuserad på mörka fläckar, solfläckar, melasma och acneärr.

Högkoncentrerad formula på 21 % och upplysande aktiva ingredienser arbetar synergiskt för att minska mörka fläckar på huden genom att rikta in sig på alla tre stadierna av melaninprocessen.

Dark Spots No More är en gel som är mycket enkel att använda. Det är bara att applicera gelen direkt efter rengöring på pigmenteringar, fläckar och områden med ojämn hudton. Gelen används både morgon och kväll på ansikte, hals, bröstet och händer. För det absolut bästa resultatet kan du även med fördel applicera solskyddsfaktor.

3 vanliga frågor om acne:

Vad är acneärr?

Ett ärr är en slags vävnad som uppstår när huden läker. Ärrvävnad är skapad utav samma kollagen som den vävnaden har ersatt men med en någon annorlunda uppbyggnad. Det som händer är att ny hud skapas där du haft acne och den nyblivna huden har inte samma egenskaper som fanns i den ursprungliga huden vilket gör den mindre elastisk.

Huden får då en annan form och färg än den huden som ligger runt omkring. Ju mer skadad huden är desto längre tid tar det för huden att läka och desto längre läkningstid det är på ett sår så finns det en större chans att ett ärr uppstår.

Varför får man acne?

Acne som också brukar kallas för finnar är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar och hårsäckar. Talgkörtlarna ligger under huden vid hårsäckarna, en liten por i huden som håret växer ur. De producerar talg som är en typ av fett som håller håret och huden mjuk. De hormonella förändringarna som sker under puberteten gör att mer talg bildas. Tillsammans med hudrester så kan talgen täppa igen hudens öppning så att det kan bildas en pormask.

Hur behandlar man acne?

Acne går att behandla, men med olika besvär måste acne behandlas på olika sätt. Det går tyvärr inte att knäppa med fingrarna så är din problemhy fläckfri. Det handlar om att kombinera en bra hudvårdsrutin och behandling som passar dig och används dagligen för att kunna eliminera besvären och förebygga för att de ska komma tillbaka.

Det är viktigt att försöka och inte klämma finnarna eftersom det kan skada talgkörteln, vilket kan göra att dina besvär förvärras. För många blir acnebesvären bättre under sommaren då solen minskar inflammationen i huden. Men man bör ändå vara väldigt försiktig när man vistas i solen, speciellt med acne. Om du solar för mycket och använder feta solkrämer och svettas en del så kan besvären förvärras.

Källor:

https://hudspecialisten.se/johanna/acnearr/

https://www.mabra.com/mode-och-skonhet/8-oljor-och-kramer-som-minskar-arr-och-bristningar-pa-huden/6560982

Vi har jämfört produkter mot acneärr avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

MEDS
Lyko
Med flera