Välj rätt butik för att köpa make up

By

Utbudet av butiker är det verkligen inget fel på i Sverige. Inte minst när det kommer till make up och hudvård. I Sverige har det länge varit klassiska butikskedjor som dominerat marknaden. Några av dessa är Åhlens och Kicks. I början av 00-talet så dök allt fler konkurrenter upp. De växte snabbt fram som stora varumärken – fast helt utan fysisk butik. Exempel på dessa är t.ex. CocoPanda eller Lyko. Många butiker kombinerar ihop hudvård och smink i sitt sortiment. Oavsett om det handlar om en smink & makeup butik online eller en fysisk.

På stan eller online?

Att välja mellan en fysisk sminkbutik och en webshop kan vara svårt. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Det kan löna sig att tänka igenom vad du söker innan du väljer vilken typ av kanal du vill handla sminkprodukter från.

Fördelar med fysisk butik

När du handlar i en fysisk butik så kan du ta emot gratis varuprover. Du kan helt enkelt testa produkter innan du väljer om du vill köpa. Flera butikskedjor har testprodukter som finns till för att prova på. Fördelen ligger även i vägledning av personal.

  • Prova på produkter gratis före inköp
  • Vägledning av personal
  • Inga fraktkostnad eller leveranstider

Fördelar med att köpa på nätet

När det i stället kommer till att handla make up på internet så finns det andra fördelar som lyser fram. Inte minst priserna. Det går nästan alltid att hitta billigare smink på nätet i jämförelse med en butik online. Utbudet av märken är betydligt större på nätet än på stan. Det säger sig självt att nätbutiker med stora lager kan tillhandahålla fler produkter.

  • Mycket billigare priser
  • Fler erbjudanden & kampanjer
  • Gigantisk utbud av märken & produkter

Priset verkar avgöra

I Sverige så är det nätbutikerna som växer sig fram snabbast. De tar in många marknadsandelar varje år mot de fysiska butikskedjorna. Många som vet vilka produkter de vill köpa väljer i större utsträckning internet. När personer vill handla nya typer av smink, makeup eller hudvård så är chansen större att de väljer en fysisk butik. Inte minst för att få hjälp av kunnig personal – men även för att kunna få testa. Vi gissar även på att många ”panikköp” görs inne hos fysiska butiker. En stor nackdel är just frakt och leveranstider som gäller. Det kan ibland ta flera dagar innan dina inköp kommer hem till din brevlåda.