Vad är taper fade – en guide!

By

Taper fade har blivit en populär frisyr bland män som söker en ren och stilren look. En taper fade är en typ av fade som fokuserar på att skapa en gradvis övergång från kort till längre hår, med särskild betoning på polisonger och nacke.

Denna artikel kommer att utforska olika typer av fade frisyrer, hur man underhåller dem och vilken hårtyp som passar bäst för dessa stilar.

Vad är en taper fade?

Till skillnad från en vanlig fade som sträcker sig runt hela huvudet och slutar ovanför den naturliga hårlinjen, är taper fade mer lokaliserad och definierad. En taper fade är en kortare och mer definierad version av en fade frisyr. Den fokuserar på att skapa en gradvis övergång från kort till längre hår vid polisongerna och nacken, utan att sträcka sig högt upp på huvudet.

Detta skapar en ren och välvårdad look som är lätt att underhålla. Taper fade är idealisk för dem som vill ha en stilren frisyr utan att behöva besöka frisören alltför ofta. Det är en mångsidig frisyr som passar de flesta hårtyper, men särskilt de med tjockt hår och är en av flera skönhetsrutiner för män som blivit populära.

Olika typer av fade frisyrer

Det finns flera olika typer av fade frisyrer att välja mellan, beroende på personlig smak och hårtyp. En vanlig fade innebär en gradvis övergång från kort till längre hår runt hela huvudet och slutar ovanför den naturliga hårlinjen. Denna stil är populär för sin jämna och snygga finish.

Taper fade

En taper fade är mer lokaliserad och fokuserar på polisonger och nacke. Denna typ av fade ger en ren look utan att sträcka sig högt upp på huvudet. Taper fade är idealisk för dem som vill ha en stilren frisyr som kräver mindre frekventa besök hos frisören.

High fade

High fade börjar övergången högt upp på huvudet, vanligtvis ovanför tinningarna. Detta skapar en dramatisk kontrast mellan det korta och längre håret. High fade passar bäst för dem som vill ha en modern och djärv stil.

Mid fade

Mid fade har sin övergång mitt på huvudet, vilket ger en balans mellan high fade och low fade. Denna stil är mångsidig och fungerar bra för de flesta ansiktsformer och hårtyper.

Low fade

Low fade börjar övergången närmare den naturliga hårlinjen, vilket ger en subtil och diskret look. Denna stil är perfekt för dem som föredrar en mer traditionell och mindre iögonfallande frisyr.

Snaggad frisyr

En snaggad frisyr är en mycket kort frisyr som ofta uppnås med en fade. Denna stil är enkel att underhålla och kräver minimal styling, vilket gör den populär bland dem som vill ha en praktisk och lättskött frisyr.

Varje typ av fade frisyr erbjuder unika fördelar och kan anpassas efter individuella preferenser och hårtyper. Oavsett vilken stil man väljer, är det viktigt att underhålla frisyren regelbundet för att behålla dess fräscha och välvårdade utseende.

Hur man underhåller en fade frisyr

För att hålla en fade frisyr snygg och välvårdad krävs regelbundet underhåll. En vanlig fade behöver klippas var 3-4 vecka för att behålla sin form, medan en taper fade kan hålla dubbelt så länge.

Det är viktigt att använda rätt produkter för att hålla håret friskt och undvika att det blir för torrt eller fett. För dem som vill underhålla sin fade hemma kan det vara en utmaning, och professionell hjälp rekommenderas ofta för bästa resultat.

Regelbundet underhåll

En fade frisyr, inklusive taper fade, kräver regelbundna besök hos frisören. För en vanlig fade innebär detta en klippning var tredje till fjärde vecka. En taper fade kan dock hålla längre, vilket gör den till ett praktiskt val för dem som vill minska antalet frisörbesök.

Rätt hårprodukter

För att håret ska se friskt och välvårdat ut är det viktigt att använda rätt produkter. Schampo och balsam som är anpassade för din hårtyp hjälper till att undvika att håret blir för torrt eller fett. Stylingprodukter som vax eller pomada kan också användas för att ge frisyren en snygg finish.

Utmaningar med hemmaunderhåll

Att underhålla en fade frisyr hemma kan vara svårt. Det kräver noggrannhet och rätt verktyg för att uppnå en jämn och snygg övergång mellan kort och långt hår. För dem som inte känner sig bekväma med att klippa sitt eget hår, är det bäst att söka professionell hjälp. En erfaren frisör kan säkerställa att frisyren ser bra ut och håller längre.

Professionell hjälp

Att regelbundet besöka en professionell frisör är ofta det bästa sättet att underhålla en fade frisyr. Frisören kan ge råd om vilka produkter som passar bäst för din hårtyp och hur du kan hålla frisyren fräsch mellan besöken. Dessutom kan en frisör hjälpa till att justera frisyren efter behov och säkerställa att den alltid ser välvårdad ut.

Vilken hårtyp passar bäst för taper fade?

Taper fade är en frisyr som passar särskilt bra för personer med tjockt hår. Anledningen är att tjockt hår inte ser lika skarpt ut när det växer ut, vilket gör att frisyren behåller sin form längre. För de med tunnare hår är det viktigt att överväga hur mycket hår man har kvar innan man väljer en fade frisyr. En taper fade kan framhäva håravfall, vilket kan vara mindre önskvärt för vissa.

Oavsett hårtyp är det avgörande att välja en frisyr som passar ens personliga stil och hur ofta man är villig att besöka frisören för underhåll. Regelbundna besök hos frisören säkerställer att frisyren ser välvårdad ut och håller sin form. För dem som vill ha en ren och stilren look utan att behöva besöka frisören alltför ofta, kan en taper fade vara ett utmärkt val.

Sammanfattning och slutsatser

Att välja rätt frisyr kan göra stor skillnad för ditt utseende och självförtroende. Fade frisyrer, inklusive taper fade och snaggad frisyr, erbjuder en ren och stilren look som passar olika hårtyper och preferenser. Den gradvisa övergången från kort till längre hår skapar en välvårdad stil som är både modern och tidlös.

Taper fade, med sitt fokus på polisonger och nacke, är idealisk för dem som söker en definierad men ändå lättskött frisyr. Olika typer av fade frisyrer som high fade, mid fade, och low fade, ger ytterligare alternativ för att anpassa stilen efter individuella behov och smak.

För att hålla din fade frisyr snygg krävs regelbundet underhåll och rätt produkter. Professionell hjälp rekommenderas ofta för bästa resultat, men med rätt verktyg och noggrannhet kan du också underhålla frisyren hemma.

Oavsett vilken typ av fade du väljer, kommer den att ge dig en fräsch och välvårdad look. Utforska de olika typerna av fade frisyrer och hitta den som passar dig bäst.