Tjäna pengar till skolresan/träningslägret

By

På sminkkurs.se gör vi ingen hemlighet av att vi samarbetar med företag vars produkter vi gillar och detta är en sådan text.

Alla vi som har barn vet hur svårt det är att finansiera en klassresa eller ett idrottsläger. Det är klart ungarna vill åka iväg med kompisarna och det är klart att man vill hjälpa till som förälder, men för en familj med små marginaler är det inte alltid lika enkelt. Särskilt om utgifterna klumpar ihop sig, och inte blir det lättare när man har flera barn som behöver nya skor, skidor, vinterjacka och jeans samtidigt som det regnar in inbetalningskort för avgifter till fotbollsklubben, idrottsföreningen och ridlägret.

Lösningen heter försäljning. Låt barnen sälja delikatesser för att få råd till skolresan, cupresan eller träningslägret. Det är lönsamt, lärorikt och dessutom ett roligt sätt att tjäna pengar, och alla vet att det man tjänat ihop till själv smakar lite bättre. Det är annars knepigt för minderåriga att jobba. Dels är det inte alla jobb de klarar, dels är det inte givet att de ens får jobba eftersom det är många regler kring minderåriga på arbetsmarknaden.

Att sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen är både möjligt och tillåtet. Eftersom försäljningen är helt provisionsbaserad får man ingen lön utan istället betalt för varje såld förpackning. Detta gör att skolklassen, föreningen eller laget inte har några krav på sig hur mycket de ska sälja. Man säljer så länge man tycker att det är roligt, tar inga ekonomiska risker och riskerar inte att sitta med ett osålt lager efter avslutad försäljning.

Först tar gruppen upp beställningar genom att uppsöka företag eller privatpersoner på den egna hemorten, eller genom kampanjer i sociala medier. När marknaden är färdigbearbetad får gruppens kontaktperson hem alla sålda varor. Sedan är det bara att leverera dem till kunderna samtidigt som man tar betalt.

Produkterna det gäller är lättsålda delikatesser som handgjorda belgiska chokladpraliner, ekologisk olivolja och dragerad lakrits. Allesammans i snygga presentförpackningar perfekta som presenter för företag till sina kunder eller som julklapp till den som ”redan har allt”.

Barnen kan sedan åka på sin skolresa eller sitt träningsläger, lite klokare efter att ha doppat tårna i den svenska arbetsmarknaden, och föräldrarna slipper stå för kalaset.