Tips om att forma snygga ögonbryn

By

Snygga ögonbryn – Ögonbryn är trendigare än någonsin och just nu vill de flesta ha fylliga, välformade och naturliga bryn. Modeller som Cara Delevingne och Kaia Gerbers har visat att definierade ögonbryn kan vara både kvinnligt och snyggt. Ett par snygga och välformade bryn ramar in ansiktet och öppnar upp ögonen. Om du har bråttom bör du prioritera att fixa ögonbrynen eftersom de lyfter ögat och gör att du ser piggare ut. Här får du de bästa tipsen om hur du kan forma de perfekta ögonbrynen hemma.

Investera i bra verktyg

För att kunna forma snygga bryn hemma krävs det att du har rätt verktyg. Du behöver en pincett, ögonbrynskniv, borste, brynpenna, brynskugga, gel, brow fix, concealer och highlighter. Bra ljus och en stadig spegel är ett måste för att uppnå ett bra resultat.

Mjuka upp huden

Många tycker att det gör lite ont att plocka ögonbrynen. För att minska smärta är det bra att göra huden runt ögonbrynen avslappnad. Att duscha, bada varmbad eller lägga en ansiktsmask är bra sätt för att mjuka upp huden.

Anpassa formen efter din ansiktsform

Innan du börjar plocka ögonbrynen bör du bestämma dig för vilken form du vill ha. Det finns inte en ögonbrynsform som passar alla. Vad som passar bäst för dig beror på din ansiktsform och var dina ögon sitter.

Märk ut formen

Börja med att markera ögonbrynsformen med hjälp av en en borste, penna eller rak pinne. Ögonbrynets startpunkt hittar du genom att lägga borsten vid vecket av näsvingen vertikalt vinklad upp mot brynet. Märk ut startpunkten för respektive bryn med en brynpenna. Därefter vinkar du borsten utåt från näsvingen och låter den löpa över ögats iris. Där den möter ögonbrynet bör vara den högsta punkten. Markera den med pennan. Brynets slutpunkt bör vara ovanför ögats yttersta vrå.

Plocka brynen

När du markerat de tre brynpunkterna blir det lättare att forma dem. Plocka ett hårstrå i taget mot det hållet hårstråna växer. För ett professionellt resultat använder du en ögonbrynskniv för att skära bort de ljusa tunna hårstråna. Om du har buskiga ögonbryn kan du trimma dem med en sax.

Kamma & fyll i

För en snabb och naturlig look kan du kamma brynen med en brow fix som är en borste med brynfärg. Om du föredrar en mer definierad look och har tid så fyller du i brynen med penna och skugga. Slutligen fixerar du brynen med genomskinlig gel för att hålla dem på plats.

Applicera concealer & highlighter

När brynen har den färg och form du önskar kan du applicera lite concealer under brynet för att dölja eventuella rodnader. Till sist kan du applicera en ljus highlighter för att lyfta blicken och framhäva ögonbrynen.

Har du några tips till att fixa snygga ögonbryn? Skriv gärna en kommentar nedan!

Färga brynen på enklaste sätt