Tandblekning – ett komplement för din look

By

Idag är vi många som eftersträvar en komplett och vacker look med allt från smink till kläderna vi väljer att ha på oss. Dock är det inte alltid så enkelt och självkänslan kan lätt försvinna när allt inte faller på sin plats och exempelvis har tandblekning blivit en alltmer populär behandling. Även om det inte går lika snabbt att få resultat som att få på sin foundation, kan vitare tänder absolut vara inom räckhåll på ganska kort tid.

I dag har det blivit mycket enklare att bleka tänderna hemma. Och med tanke på hur komplicerade makeup-rutiner man lyckats lära sig från sociala medier som YouTube och TikTok kommer instruktionerna som följer med ett tandblekningskit från till exempel https://tandblekningbutiken.se kännas hur lätta som helst.

Dessutom har marknaden för tandblekningskit ämnade för hemmabruk reglerats och man kan därför, vid köp av kvalitativa produkter, känna sig trygg och säker. Sedan 2012, då EU:s direktiv kring tandblekning infördes, får produkter som har mer än 6 procent väteperoxid inte användas eller säljas i Sverige. Produkter innehållande väteperoxid upp till 6 procent får däremot säljas, men endast av legitimerade tandläkare.

Inget filter – bara vita tänder

Den som är intresserad av smink har säkert full koll på alla förbättrande filter som går att lägga på sina foton och videos innan de laddas upp på sociala medier. Det finns till och med appar för fotoredigering som har automatiserade lager för att göra tänderna porslinsvita. Men säkert vet de också att det är otroligt lätt att se vem som använt vissa filter och inte. Många upplever det dessutom som lite pinsamt när verkligheten egentligen inte helt överensstämmer med hur bilderna ser ut.

För den som vill kunna skryta med hashtagen “no filter” kan tandblekning därför vara ett bra sätt att få ett lagom och naturligt vitt resultat. På bild såväl som i verkligheten.

Varför vita tänder?

Att kunna skicka i väg ett bländande leende fullt av självförtroende kan faktiskt göra större intryck än en perfekt lagd makeup. Även om smink är en riktig konstform ger ändå tänderna en känsla av något som kommer inifrån, som om de vore en del av ens personlighet snarare än själva utseendet. Något som, i vissa fall, kan påverka hur personen i fråga upplevs av andra.

Många människor upplever att deras tänder är en av de allra starkaste faktorerna till både självförtroende och självkänsla. Förutom att det på ett sätt förändrar utseendet på deras tänker, kan det i längden även påverka faktorer som deras psykiska mående. Speciellt om personen i fråga sedan tidigare haft komplex för sitt leende.

Hållbarhet

Hur länge en tandblekning håller beror helt och hållet på hur väl man tar hand om tänderna efter behandlingen. Dricker man mycket kaffe, eller fortsätter att röka och/eller snusa finns risken att den vitare effekten inte håller i sig lika länge. Däremot kan hållbarheten av en tandblekning också bero på hur väl den är utförd. Används produkter i klass med de som finns hos tandläkaren, kan en väl utförd behandling hålla i upp till två år.