Så tar du bort lösnaglar själv – ta bort dina lösnaglar hemma!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Det blir allt vanligare att fixa sina naglar och numera kan man enkelt applicera lösnaglar på egen hand eller dekorera sina riktiga naglar på kreativa sätt. Naglarna blir en del av utseendet och kan stylas efter outfit, humör eller personlighet. Det finns många sätt som man kan variera lösnaglarna på, dels är det nagelns längd och form som är avgörande men även dekorationen. Man kan välja mellan mängder av olika färger, dekorativa stenar och mönster. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser över hur dina naglar kan utformas och designas.

Många vill byta utseende på naglarna ofta vilket även resulterar i att man lika ofta måste avlägsna lösnaglarna. Genom att göra den processen hemma kan man spara både tid och pengar samtidigt som man själv bestämmer när man vill göra det, till exempel framför TV:n en vardagkväll.

Det finns tre typer av lösnaglar som vanligtvis används. Det är plastnaglar som fästes med klister, gelénaglar och naglar av silikon. Alla tre varianter kan avlägsnas på samma sätt och här nedan följer en enkel steg-för-steg guide på hur du går tillväga för att snabbt och skonsamt ta bort dina lösnaglar.

Detta behöver du

Innan du börjar proceduren med att ta bort dina lösnaglar behöver du ha följande till hands:

  • Lösnagelremover som löser upp naglarna och limmet
  • Manikyrpinne för att enkelt skrapa bort naglarna och limrester
  • Bomullspads som används ihop med removern
  • Aluminumfolie för att hålla bomullspadsen på plats
  • Nagelsax för att klippa ned lösnaglarna
  • Nagelfil med grova korn för att enkelt fila ned naglarnas ovansida

Så här gör du

Steg ett är att klippa ned naglarnas längd. Var observant när du klipper så att du inte klipper av dina egna naglar. Försök spara så mycket längd av dina egna naglar som möjligt samtidigt som du klipper av så mycket som möjligt av lösnaglarna.
Därefter tar du fram nagelfilen och filar nagelns ovansida så mycket som det går, detta steg går enklare om nagelfilen är grovkornig. Även här måste du vara både försiktig och noggrann så att du inte filar så djupt att din riktiga nagel kommer till skada.

När du har minskat ned lösnaglarna på alla fingrar är det dags att börja lösa upp naglarna så att de blir enkla att avlägsna. Detta gör du med hjälp av en lösnagelremover som går att köpa på skönhetsbutiker. Här kan du med fördel arbeta med en hand i taget så att du alltid har en hand fri vilket förenklar processen.
Dränk bomullspads med borttagningslösningen så att de blir ordentligt genomblöta. Placera en bomullspad på varje nagel, se till att hela nageln täcks. Får att få paden att sitta kvar använder du aluminiumfolie och lindar runt fingertopparna. Låt bomullspaden och aluminumfoliet sitta kvar minst en halvtimme runt nageln så att lösnageln blir mjuk och börjar lösas upp.

Efter en halvtimme kan du börja ta bort aluminiumfoliet och den underliggande bomullspaden, ta en nagel i taget. Ta hjälp av manikyrpinnen för att försiktigt skrapa bort lösnaglarna som nu bör ha blivit mjuka och lite svampiga till konsistensen. Var återigen varsam i hanteringen så att inte din riktiga nagel kommer till skada därunder. Arbeta metodiskt med en nagel i taget. Då det kan ta några minuter att få bort alla rester är det bra om foliet sitter kvar på resterande fingrar så att inte naglarna hinner torka igen.

När alla lösnaglar är borttagna kan du börja vårda dina egna naglar. Även om du har varit försiktig under processen kan naglarna ha tagit skada och kan behöva filas och klippas ned, varför det är viktigt att du inte klipper ned dina egna naglar i det första steget.

Vårda dina naglar

Att applicera och avlägsna lösnaglar är ofta påfrestande för dina riktiga naglar, nagelband och huden runtom. Därför är det viktigt att även dessa områden får omvårdnad för att minska risken för nageltrång, trasiga nagelband eller narig hud. Att ta hand om sina naglar och området runtom bör göras regelbundet för att hålla såväl hud som nagelband mjuka och få starka och välmående naglar. Detta är dock extra viktigt i anslutning till borttagande av lösnaglar.

Efter att du har fått bort lösnaglarna bör du ta en anpassad nagelolja som du smörjer in såväl naglar som nagelband med. Oljan verkar både återfuktande och har värdefulla näringsämnen som stärker dina naglar så att de inte går av eller skivar sig. Massera varje nagel och nagelband ett par sekunder för att få oljan att gå ned på djupet. Även händerna kan med fördel smörjas in med en fet handkräm för att återfukta huden. Lösningsmedlet för att få bort lösnaglarna är starkt och uttorkande varför det är viktigt att återfukta både händer och naglar efter behandling. För att ge en extra boost till dina händer kan man applicera en handmask som verkar under natten så att du på morgonen har silkeslena händer.