Stora sminktrender 2023! 

By

Varje år kommer det nya sminktrender och 2023 är inget undantag. I år är det fokus på hud och ett friskt hälsosamt yttre, tillsammans dramatiska läppar. Vi kommer i denna artikel gå igenom vilka sminktrender som dominerar i år! 

Trender under åren 

När det kommer till trender så kan de ändras lika snabbt som de kommit, detta gäller även när det kommer till smink. En del trender som kommer stannar även kvar en längre tid, medan andra byts ut eller utvecklas till någonting nytt.  

Under de senaste åren har dock trenderna i sminkväg haft ett stort fokus på hud och hudvård och detta år är inget undantag. Återfuktad hud med ett naturligt glow är A och O för att sminket ska hålla hela dagen och nästan smälta in i huden.   

Sminktrender 2023 

Vad finns det då för stora sminktrender under 2023 och vilka produkter bör du investera i? Basprodukter är det viktigaste under detta år för att din hud ska kunna glänsa och för att sminket ska komma till sin fulla rätt. Vi listar nedan vilka trender som du kommer se överallt i år!

Fokus på hud 

Årets största sminktrender handlar om frisk hud med ett stort glow. Huden ska vara superåterfuktad så det syns att du tar väl hand om din hud. Flytande foundation som ger ett glow, highlighters i krämform och läppbalsam och läppglans i massor kommer dominera.   

Basprodukter som ger ett naturligt intryck är därför vad du bör satsa på, och låta tjocka foundations och puder med kakig finish stå kvar på hyllorna. Om du vill få fram en ännu mer naturlig look kan du skippa foundation och istället köpa en dagcreme med skin tint och sedan applicera en passande highlighter.  

Dramatiska läppar 

När huden ska vara naturlig får läpparna i år ta mer färg. Under 2023 är knalliga läppar i rött helträtt, men här kan du vara ännu mer kreativ med andra färgglada färger så länge du balanserar ut detta med mindre dramatiska ögon. Olika nyanser av rött är att rekommendera, tillsammans med bronziga ögonlock och långa friska fransar. 

Sotade ögon 

För sotade ögon kan du antingen få fram denna trend genom ögonskugga, men du kan även applicera eyeliner på ögonlockskanten för att sedan blanda ut produkten över hela ögonlocket och under ögat med hjälp av en borste eller med din fingerspets.

De sotade ögonen är någonting som vi kommer se mycket av under 2023 tillsammans med den glowiga och friska hudbasen. 

Super blush 

Super blush är ingen ny trend för 2023, men det är en trend som fortsätter att hålla i sig stort under detta år. Du bär denna trend genom att applicera ditt rouge som contour, i en c-form från tinningarna till kindbenens högsta punkt eller i en vinkel mot tinningarna.

Detta gör att ditt ansikte får ett friskt utseende, speciellt om du använder krämrouge istället för puderrouge.  

Trender som håller i sig från 2022 

Att huden står i fokus är en trend som startade redan under 2022 tillsammans med glossiga läppar, så egentligen är det inte oväntat att det håller i sig även i år. Även 90-talet ispirerade det gångna året med krämiga texturer och brun lipliner, som även detta är stort under 2023.  

Rouge som även används på näsa och över stora delar av ansiktet för en rosig touch dominerade under 2022, men som det syns lite mindre av i år. Så länge du lyckas med den naturliga basen under 2023 kan du leka med färger på läppar, ögon och kinder.