Skönhetstips för nyblivna mammor!

By

Att bli mamma är en av de största erfarenheterna i en kvinnas liv. Förutom glädjen och kärleken som kommer med ett nytt litet liv, kommer också en ny verklighet med att ta hand om sig själv på en kanske lite annorlunda sätt. Mitt i alla blöjbyten och nätter av avbruten sömn är det lätt att glömma bort sitt eget välbefinnande och skönhetsrutiner.

Men även under denna pressade tid är det viktigt att känna sig som sitt bästa jag. Här är några skönhetstips som kan hjälpa nyblivna mammor att hålla sig fräscha och känna sig mer som sig själva!

Enkla hudvårdsrutiner som gör skillnad

Efter graviditeten kan huden uppleva flera förändringar på grund av hormonella förändringar. Det är därför essentiellt att ha en enkel, men effektiv hudvårdsrutin. Att börja och sluta dagen med en mild ansiktstvätt kan göra underverk för att avlägsna smuts, döda hudceller och överflödig olja.

Efter rengöringen, stryk på en fuktighetskräm som passar din hudtyp. En som innehåller hyaluronsyra eller glycerin kan hjälpa till att hålla huden återfuktad under dagen och retinol och vitamin-c krämer gör att din hud håller sig ung och fräsch längre. Ta också vara på tiden i duschen för att använda en kroppsskrubb en eller två gånger i veckan för att mjukgöra huden över hela kroppen.

Minimalistisk makeup som livar upp

Tiden för att göra sig i ordning är ofta begränsad som nybliven mamma. Ett minimalistiskt makeup-kit kan därför vara räddningen. Fokusera på produkter som ger en frisk lyster och snabbt fräschar upp ditt ansikte. En färgad dagkräm eller en BB-cream kan utjämna hudtonen samtidigt som den vårdar huden.

En multiprodukt som kan användas både som rouge, läppfärg och ögonskugga ger en sammanhängande look och sparar tid. En mascara för känsliga ögon som inte klumpar sig kan öppna upp ögonen för en mer vaken look. Kom ihåg att det viktigaste inte är mängden av makeup, utan hur du använder de produkterna för att känna dig som bäst.

Hårstrategier för tidspressade dagar

Att hitta tid för hårstyling kan verka omöjligt med en ny bebis. Det optimala är att hantera håret med smarta och snabba metoder. En bra hårklippning kan göra underverk och minska behovet av styling. Välj en frisyr som är lätt att underhålla och som passar din hårtextur.

Torrschampo kan vara en livräddare mellan hårtvättarna, och är ett snabbt sätt att ta hand om oljig hårbotten och ge extra volym. När du inte har tid att styla håret kan en snygg håraccessoar som en hårklämma eller en snygg scarf komma till undsättning och ge en polerad touch till din look även under de mest hektiska morgnarna.

Avkoppling och sömn – skönhetens bästa vänner

Avkoppling och sömn kan tyckas som en avlägsen dröm för många nya mammor, men de är avgörande för att må bra och se fräsch ut. Försök att ta igen sömn när det är möjligt, och om bebisen sover, ta en tupplur själv. Även om det bara är för en kort stund, kan en power nap göra underverk för din energi och ditt utseende.

Avkopplingstekniker som djupandning, lätt yoga eller en kort promenad kan även det bidra till att minska stressnivåerna. Kom ihåg att skönhet inte enbart handlar om det yttre, utan även om att känna sig bra inifrån.

Skönhet handlar om mycket mer än bara hudvård och makeup – det är en helhetssyn på välbefinnande. För nyblivna mammor kan det vara en utmaning att hitta tiden och energin för att tänka på skönhet, men det spelar också en viktig roll i att ta hand om sig själv.

Dessa tips är till för att inspirera och ge några enkla sätt att känna sig snygg och självsäker mitt i allt det nya. Varje mamma förtjänar att känna sig fantastisk, och med lite planering och rätt verktyg blir det möjligt.

Vanliga frågor

Hur kan jag snabbt förbättra min huds lyster?

En snabb ansiktsmask kan göra underverk för trött hud. Välj en mask som är fuktgivande och ljusgivande. Dessutom kan regelbunden exfoliering hjälpa till att ta bort döda hudceller och främja en frisk lyster. Drick mycket vatten för att hålla huden hydrerad inifrån.

Vilken typ av hårklippning rekommenderas för nyblivna mammor?

En låg underhållsklippning är idealisk för nyblivna mammor. En klippning som ser bra ut även när den lufttorkar är praktisk. Bobb, lob (long bob) eller pixie-kort hår kan vara både modernt och enkelt att hantera.

Hur kan jag hålla mitt hår rent utan att tvätta det varje dag?

Torrschampo är en räddare i nöden och kan hjälpa till att absorbera fett och fräscha upp håret mellan tvättarna. Ett annat tips är att använda håraccessoarer som hårband eller hattar för att dölja hårbotten på dagar när håret inte känns fräscht.

Kan jag fortfarande använda min vanliga makeup under amningstiden?

Ja, de flesta makeupprodukter är säkra att använda även under amning. Men om du är orolig eller om du har känslig hud, leta efter produkter med färre kemikalier och undvik de som innehåller parfymer, parabener och ftalater.

Vilka snabba avkopplingstekniker kan jag använda som nybliven mamma?

Andningsövningar, progressiv muskelavslappning och mindfulness är några tekniker som kan utföras på kort tid. Endast fem minuter av dessa övningar kan hjälpa dig att återhämta dig mentalt och minska stress.

Finns det några hudvårdsingredienser som jag bör undvika som nybliven mamma?

Det är alltid bäst att konsultera en hudläkare om du är osäker på specifika ingredienser. Generellt bör du vara försiktig med retinoider och höga koncentrationer av salicylsyra under graviditet och amning. Sök efter produkter som är märkta som säkra för gravida och ammande kvinnor.