Så lyckas du med din ögonbryns makeup! 

By

Ögonbryn är en viktig del av ansiktet när det kommer till smink som både ramar in och dramatiskt kan förbättra ens utseende. Med rätt sminktekniker kan du uppnå vackert formade och fyllda ögonbryn som kompletterar dina ansiktsdrag.  

Men att fullända ditt ögonbrynsgame kräver en god förståelse för vad man bör och inte får göra för ögonbrynssminkning. Vi hjälper dig lyckas med din ögonbryns makeup!   

Hitta din naturliga ögonbrynsform 

Innan du börjar att forma dina ögonbryn är det viktigt att förstå din naturliga ögonbrynsform. Använd din naturliga båge som en guide och arbeta med ditt befintliga brynhår för att skapa en smickrande form som kompletterar ditt ansikte.   

Investera i kvalitetsverktyg 

Högkvalitativa brynverktyg kan göra en betydande skillnad för att uppnå exakta och definierade bryn. Investera i en stylinggel, vinklad brynborste och en brynpenna eller puder och skugga som matchar din brynfärg. Här finns det många åsikter kring vad som egentligen är bäst, men investera i det redskap som du känner att du bäst kan behärska för felfria bryn varje gång.   

Fyll i dina bryn 

Börja med att borsta upp brynen i den naturliga riktningen som hårståna går med stylinggel. Fyll sedan i dina ögonbryn med en ögonbrynspenna med pensel eller en skugga och fyll sedan i brynen underifrån och följ den naturliga formen. När du fyller i dina bryn, använd lätta och korta drag för att efterlikna utseendet av riktiga ögonbrynshår.  

Denna teknik skapar ett mer naturligt och definierat utseende jämfört med hårda, raka linjer. För att få fram ett naturligt resultat är det en god idé att börja från mitten av dina bryn vid den högsta punkten vid brynets båge för att sedan jobba dig in mot näsroten. Detta gör att mest produkt hamnar i där du börjar och brynets innersta del istället blir subtilt ifylld.    

Vikten av att välja rätt brynfärg 

Välj en brynprodukt som matchar din naturliga brynfärg. Om din hårfärg ändras, justera brynprodukten därefter för att bibehålla en harmonisk look. Tänk dock på att alltid ha dina ögonbryn en ton mörkare än ditt hår för att ge ett naturligt intryck.  

När du har fyllt i dina bryn, använd en spoolieborste för att blanda produkten, mjuka upp eventuella hårda linjer för att uppnå en snygg finish.   

Vad bör du undvika när du formar ögonbrynen? 

Även om det finns ett flertal olika knep för att få fram snygga bryn så finns det samtidigt många misstag som gör att ens bryn ser för hårda och onaturliga ut. Nedan går vi igenom de vanligaste misstagen när man formar ögonbrynen.   

Överplocka dina ögonbryn 

Undvik att överplocka dina ögonbryn. Med tiden kan överplockning hindra den naturliga återväxten av ögonbrynshår, vilket gör det utmanande att forma dina bryn effektivt. Har du dock redan plockat dem för mycket under många år finns det flera serum du kan stryka på dina ögonbryn för att främja hårtillväxten i området.   

Undvik även att använda hårda linjer eller applicera för mycket produkt på dina ögonbryn. Kraftig applicering kan resultera i onaturliga och mindre smickrande bryn.   

Försumma brynunderhåll 

Underhåll dina ögonbryn regelbundet genom att plocka bort lösa hårstrån med en pincett och håll dem välvårdade. Att försumma brynunderhållet kan leda till ett ovårdat utseende. Tänk dessutom på din ansiktsform när du formar dina ögonbryn. Olika ansiktsformer passar olika ögonbrynsstilar, så hitta en form som kompletterar dina unika egenskaper.   

Använda en enda nyans för fyllning 

Att använda en enda nyans för att fylla i dina bryn kan resultera i en platt och endimensionell look. För ett mer naturligt utseende, överväg att använda en lite ljusare nyans framtill på brynen och gradvis övergå till en något mörkare nyans mot kanten. Att uppnå välformade och fyllda ögonbryn är en konst som kräver fokus på detaljer och rätt teknik.  

Genom att följa våra steg för ögonbrynsmakeup kan du förstärka dina ansiktsdrag och skapa vackert inramade ögon som kompletterar din totala look.  

Kom ihåg att ögonbryn med ett naturligt utseende som kompletterar din ansiktsform alltid kommer att vara mer smickrande än bryn som verkar överdrivet dramatiska eller malplacerade. Så ta dig tid, öva och experimentera med olika tekniker för att hitta den perfekta ögonbrynssminkningsrutinen för dig.