Så inreder du med tavlor för ökat välbefinnande

By

Ett trivsamt hem påverkar vårt välbefinnande positivt. Det ska vara bekvämt, inbjudande och spegla ens personlighet. Ett av de bästa sätten att uppnå detta är genom att använda tavlor som en del av din inredning. Rätt tavlor på rätt plats kan lysa upp vilket rum som helst och hjälpa till att skapa en atmosfär där du mår bra.

Stort utbud av tavlor online

De flesta vänder sig idag till nätet för att beställa tavlor, posters och annan väggkonst. Det finns ett stort utbud av tavlor att i lugn och ro scrolla bland. Håll utkik efter erbjudanden och rabattkoder för att spara pengar på din beställning.

Ofta kan du sortera efter olika kategorier, till exempel teman som abstrakt, natur och retro. Det går också att sortera efter vad som är mest populärt, och hitta matchande motiv så att du kan beställa flera posters eller tavlor som passar perfekt tillsammans.

Välj rätt storlek

Det finns några saker att tänka på när du väljer tavlor till ditt hem. Den första är tavlans storlek. Hur stor den är bör stå i proportion till rummet där den ska hängas samt den specifika väggen. En liten tavla i ett stort rum riskerar att se förlorad ut om den hänger ensam på väggen, medan en stor tavla i ett litet rum kan komma att bli överväldigande.

Utgå från dina befintliga tavlor

Om du redan idag har konst som du gillar på väggarna kan du utgå från den. Fokusera på de tavlor som du verkligen gillar, och skänk eventuellt sådana du tröttnat på till secondhand eller sälj dem genom annons på nätet.

Du kan byta ut ramarna för att få en ny look på dina nuvarande tavlor, och för att de ska matcha med dina nya tillskott. För att skapa sammanhang kan du välja motiv som matchar dina befintliga tavlor när du köper nytt. Till exempel i samma färgskala eller tema på motiv. Du kan också bryta av totalt för att skapa kontraster i rummet.

Skapa en tavelvägg

Tavelvägg är en populär trend där du kombinerar flera olika tavlor i varierande storlekar i en samling. Många sajter har idag färdiga samlingar av tavlor som du kan beställa. Men det kan vara lika roligt att sätta ihop din egen tavelvägg med olika motiv. Det finns gott om inspiration på nätet att utgå från!

Motiv som passar rummet

Man bör även tänka på målningens motiv. Olika rum kräver olika typer av målningar. Ett kök kan till exempel ha nytta av ett stilleben eller ett landskap, medan ett vardagsrum kanske passar bättre för en abstrakt målning eller en figurmålning. Den typ av målning du väljer bör också stämma överens med den övergripande stilen i rummet.

Känslan du vill skapa

En annan sak att tänka på är vilken känsla du vill skapa i rummet. Om du vill ha en mysig och inbjudande atmosfär kan du välja varma färger och mjuka linjer. Om du vill ha en mer modern look kan du välja geometriska former och rena linjer. Och om du vill göra ett statement, välj en iögonfallande och djärv målning som verkligen sticker ut.

Du kan använda målningar för att skapa en känsla av lugn i sovrummet, för att lägga till en touch av klass i vardagsrummet, eller som en häftig färgklick.

Våga vara personlig

I slutändan ska du förstås välja vad du tycker ser bäst ut. Välj tavlor och posters som du gillar och som gör dig glad när du tittar på dem. Det är ditt hem som ska spegla din personlighet!