Så fungerar contouring och därför är det så populärt

By

Contouring är en sminkteknik som används för att framhäva eller dölja vissa delar av ansiktet. Med hjälp av contouring kan du till exempel framhäva näsan, göra kindbenen mer markerade eller dölja dubbelhakan. Contouring har blivit mycket populärt på senare år och det finns många olika sätt att göra det på.

Vad är contouring?

Att framhäva kindbenen brukar vara väldigt smickrande på de flesta. Framhäv kindbenen med hjälp av smink. Contouring är en teknik som används för att skapa illusioner, det kan vara av ett smalare ansikte, annan form på näsan eller större kindben. Genom att använda mörkare och ljusare nyanser av makeup, kan man skapa olika intryck. Det finns olika sätt att contoura ansiktet, och det är viktigt att hitta den metod som passar ditt ansikte. Du kan använda puder, foundation, highlighter eller rouge för att skapa den effekten du önskar.

Behöver du en speciell typ av produkt?

Du behöver inte en speciell typ av produkt. Du kan använda vanlig rouge eller puder för att contoura, men det finns också speciella produkter som är avsedda för contouring. Dessa produkter har ofta en mörkare nyans och innehåller mer pigment, så att de lättare kan skapa den önskade effekten. Det finns även contouring kit som innehåller allt du behöver för att skapa en perfekt look. Vilket kan vara att rekommendera för det bästa resultatet som håller hela dagen.

Andra sminktrender inför hösten 2022

Häftiga sminktrender brukar alltid komma med hösten. En av de stora sminktrenderna inför hösten 2022 är en rå och naturlig look tillsammans med ett par röda läppar. Röda läppar har alltid varit populära och fortsätter att vara det även denna höst. Andra färger på läpparna som mörkrött, brunt och lila är också en trend just nu. Något annat som vi sett trender av är också att framhäva ögonen med hjälp av eyeliner. Du kan enkelt ändra ögonform beroende på hur du målar eyelinern. Det finns många olika sminkprodukter som du kan använda för att skapa dessa looks, men det allra viktigaste är att du väljer produkter som passar just din hudtyp. Detta är extra viktigt när det gäller foundation, puder och rouge. Du vill inte att ditt ansikte ska se kakigt ut eller kännas dåligt på huden.

Contouring kommer fortsätta vara populärt och det är en sminkteknik som används för att framhäva vissa delar av ansiktet och dölja andra. På så sätt kan man skapa illusionen av ett mer markerat och formgivet ansikte, och det är därför contouring har blivit så stort.