Så använder du Retinol – superingrediensen för dina hudproblem!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Peter Thomas Roth Retinol Fusion Pm2. DR Dennis Gross Ferulic + Retinol Eyecream3. Pixi Retinol Tonic
Peter Thomas Roth Retinol Fusion PmDR Dennis Gross Ferulic + Retinol EyecreamPixi Retinol Tonic

Så använder du Retinol – Retinol är en fantastisk ingrediens som kan göra underverk för din hud, framförallt allt för hudens elasticitet och lyster. Men denna uppskattade ingrediens hjälper även till på flera andra plan.  

Är du redo att upptäcka fördelarna med Retinol och vilka fördelar som det kan ge din hud? I denna artikel kan du läsa om allting som rör just Retinol och varför det ses allt mer frekvent inom nylanserad hudvård! 

Utmärkande hudvård innehållande Retinol 

Om du är intresserad av att börja använda Retinol i din hudvård, kan det kännas väldigt överväldigande i början. Marknaden fylls ständigt på med nya produkter som innehåller lite olika stora mängder Retinol. Nedan har vi listat tre storfavoriter som kommer att förvandla din hud.  

1. Peter Thomas Roth Retinol Fusion Pm – Högkoncentrerat serum!  

Om du letar efter endast en produkt att inkludera i din hudvårdsrutin, så rekommenderar vi ett serum med en något högre mängd av Retinol.  

Retinol Fusion Pm är sammansatt för att gå in på djupet och bidrar till en ökad cellförnyelse, tack vare sitt något högre Retinolinnehåll. Detta serum används på natten, och då den är väldigt koncentrerad är det viktigt att produkten har en längre tid att ligga och verka.  

2. DR Dennis Gross Ferulic + Retinol Eyecream – Effektiv ögonkräm! 

Det mycket populära varumärket Dr Dennis Gross är ett professionellt varumärke som tar fram produkter med noggrant utvalda ingredienser som verkligen gör skillnad.

Deras ögonkräm Ferulic + Retinol ger en föryngrad hud och stramar till huden kring ögonen, samtidigt som innehållande hyaluronsyra återfuktar på djupet. 

 

3. Pixi Retinol Tonic – Omtalat ansiktsvatten!  

För dig som är mer insatt i hudvård och älskar att inkludera och testa nya produkter, har du definitivt stött på namnet Pixi. De är särskilt kända för sitt ansiktsvatten Glow Tonic, men Retinol Tonic är även det en storsäljare.

Inkluderade Peptider och Retinol föryngrar och reducerar mindre linjer. Verkligen värt att inkludera i din hudvårdsrutin om du letar efter ett föryngrande ansiktsvatten som inte kostar skjortan. 

När ska man använda Retinol? 

Retinol är en väldigt populär ingrediens då den kan hjälpa till vid både akne och för att motverka ålderstecken. Ingrediensen ger en väldigt uppiggande effekt, då den består till stor del av A-vitamin och den kan även jämna till huden och förminska porer och ärr från finnar.  

Det finns därför väldigt delade meningar om när Retinol framförallt ska användas och vid vilken ålder det ska börja introduceras i hudvårdsrutinen. Men det är bevisat att Retinol inte skadar huden, utan endast ger dig som användare fördelar. När du vill börja använda Retinol är därför helt upp till dig.  

Användandet och vilken typ av Retinol du använder bör dock baseras på dina hudproblem och orsaken till att du använder ingrediensen i första taget.  

Vad består Retinol av?  

Retinol består av aktiverade A-vitaminer vilket är bevisat att ge din hud många fördelar vid upprepat användande. Retinol stimulerar kroppens cellproducering, vilket bidrar till en jämnare hud, ett fint lyster och kan även motverka ålderstecken.  

Olika typer av Retanoider  

Retinol är den vanligaste formen av Retanoider och finns i hudvård som går att köpa på apotek eller i skönhetsbutiker. Den är inte lika stark som Tretinoid, vilket är varför många tror att Retanoider och Retanol är samma sak. Retinol är en del av Retanoider som är samlingsnamnet för de olika kemiska sammansättningar som A-vitamin består av.  

Retinol är den något mindre starka formen av Retanoider och är därför inte receptbelagd. Retinol används framförallt för att skynda på cellförnyelsen. Detta ger huden en förbättrad textur, minskar porer och ger huden ett fint och fräscht lyster.  

Den lite starkare formen är Tretinoid, detta är receptbelagd och behöver skrivas ut av en läkare innan den kan användas. Tretinoider används framförallt för att jämna ut ärr efter akne, pigmentering i huden eller rynkor. Den går in längre i huden och är därför mer effektiv mot dessa typer av hudproblem. 

Finns det någon fara med att använda Retinol? 

Det finns inga undersökningar som pekar mot att Retinol kan vara skadligt eller farligt att använda, snarare tvärtom. Däremot kan man märka en del förändringar med huden och dess färg om man börjar använda Retinol.  

Då Retinol stimulerar cellförnyelsen i huden kan den därför bli röd eller torr under den första perioden, när du introducerar ingrediensen i din hudvårdsrutin. Du ska dock inte avskräckas på grund av detta. Det kommer att lägga sig så småningom och resultatet därefter blir en hud som har mer lyster och som har en förbättrad textur.  

För att förhindra att huden blir röd eller torr i början, kan det vara värt att introducera Retinol i mindre mängd till att börja med. Kanske tillsammans med något lättare serum eller dagkräm som inte innehåller en särskilt stor mängd Retinol. Du kan sedan sakta men säkert öka dosen och introducera fler produkter med en högre halt innehållande Retinol.  

Länkar och referenser:

Why I love Retinol