Rengöring som är skonsam för miljön

By

Att ha bra rengöring som även är skonsam för miljön, är viktigt för många. Vi blir mer och mer medvetna om hur vår miljö mår och de flesta vill dra sitt strå till stacken för att hjälpa till  så gott det går. Kan man få bra rengöring som gör jobbet och dessutom är med i kampen för vår planet är det ett självklart val för många.

Om man vill göra bra val för miljön så kan man titta här för att hitta olika produkter med miljömärkning. Det finns både rengöring för kroppen och rengöringsmedel för olika typer av ändamål som är miljömärkta. Vill man välja produkter som är är bra för miljön så ska man titta efter svanenmärket. Då vet man att produkten är framtagen med miljön i fokus.

Vad innebär svanenmärkning?

Den här märkningen på olika produkter är framtagen för att göra det enklare för konsumenterna att göra medvetna val, i det här fallet ett miljömedvetet val. De bästa produkterna på marknaden för miljön är nämligen just de som är märkta med svanen. Märket är grön-vitt och formen av en fågel syns på märket. Det syns tydligt på produkterna.

Syftet med svanenmärkningen, är att skapa ett hållbart samhälle där konsumtionen blir hållbar även för miljön. När en produkt märks med det här märket betyder det att man kan lita på att den har uppfyllt de stentuffa miljökrav som svanen ställer. Det ska också vara enkelt att välja miljövänliga produkter.

Alla kan bidra till en bättre värld som får finnas längre genom att vi gör kloka och riktiga val. När man köper rengöringsprodukter, oavsett om det är till privat bruk eller till företaget så kan man göra bra val. De flesta produkter vi använder idag, finns i alternativ som är skonsamma för miljön.

Produkter för kroppen som är skonsamma

När det gäller den egna hygienen, är många noga med att produkterna de använder ska vara skonsamma mot hyn och inte för parfymerade. När en produkt är svanenmärkt så innebär det att konserveringsmedel som är klassificerad som allergiframkallande inte är tillåtna i produkten. Den får inte heller innehålla mikroplaster eller hormonstörande ämnen.

De produkter som har svanenmärkningen klarar också de tuffa kraven på parfym och olika metaller i färgämnen som märkningen kräver.

Det gör att svanenmärkta produkter även är bra för människor med känslig hud och som lider av olika typer av allergier.

Satsa på skonsamma rengöringsratiklar

Vare sig du behöver rengöring för ansiktet, kroppen eller dina sminkverktyg, ta lite extra tid och titta på de bästa alternativen – för dig och miljön. Det kommer att vara bättre i längden.