Olika typer av lipbalm – Skydda och vårda dina torra läppar!

By

Det är vanligt att många får problem med väldigt torra läppar under hösten och vintern, men även på sommaren behöver du skydda dina läppar mot uttorkning som ett resultat av solens starka strålar. Då kan ett lipbalm vara den stora räddningen för dina läppar. 

Olika typer av lipbalm innehåller olika slags ingredienser och lämnar dig därför med olika resultat. Det finns väldigt många olika typer att välja bland och det kan därför vara svårt att göra ett val, men här nedan kan du ta del av våra tips ett lipbalm som passar just dig! 

Vad är lipbalm? 

Ett lipbalm eller läppbalsam är en produkt som ser till att motverka torra och spruckna läppar. Ett lipbalm brukar i regel vara gjord av vaselin, bivax, oljor och mentol. En del tillverkare tillsätter även vitaminer och solskyddsfaktor i deras produkter för bästa möjliga skydd både mot sol, kyla och andra yttre faktorer som kan påverkar dina läppar negativt.  

Här nedan listar vi olika val av lipbalms beroende på vad för slags skydd du är ute efter! 

1. RMS Beauty Tinted Daily Lipbalm Passion Lane   

När du använder ett läppstift på torra läppar kan det lätt se lite “krispigt” ut. Vad passar då bättre än ett tinted lipbalm där du får båda i ett? Här kan du välja bland 6 olika nyanser, skimriga och djupa färger. Detta lipbalm ger inte bara dina läppar en elegant touch utan håller de även skyddade och mjuka.  

De innehåller bland annat ingredienser som jojobaolja och kakaosmör. Jojobaolja är en olja som innehåller mycket antioxidanter. Den verkar snabbt och du känner direkt hur mjuka läpparna blir. Kakaosmöret innehåller Vitamin E som snabbt gör den torra läpparna mjuka igen. Ett stort plus är även att denna produkt inte blir klibbig på läpparna! 

2. Nivea SUN lipbalm SPF 30 

Under varmare sommardagar är det viktigt att du även smörjer in läpparna med SPF. Detta Nivea lipbalm både mjukgör och skyddar och innehåller SPF 30 som snabbt smälter in i läpparna. Detta lipbalm är berikad på naturliga oljor som mjukgör och vårdar, vilket även gör den perfekt för dig med lite känsligare hud.  

Nivea lipbalm innehåller bland annat ingredienser som sheasmör som både vårdar och håller dina läppar mjuka hela dagen. När du använder denna produkt är det en fördel om du applicerar läppbalsamet kontinuerligt under dagen för högsta möjliga skydd. 

3. Dior Addict Lip Glow Color-Awakening Lipbalm 

Dior Lipbalm är ett läppbalsam i den dyrare prisklassen som blivit mycket populärt under kort tid, vilket är helt förståeligt! Detta lipbalm kommer i en mängd olika färger så du kan ta hand om dina läppar samtidigt som du ger dem färg. 

Dior läppbalsam innehåller 97% naturliga ingredienser, som bland annat körsbärsolja. Diors lipbalm räddar dig med torra läppar och lämnar dig samtidigt med en fin färg och nyans. Du kan använda detta som ett helt vanligt läppbalsam, men även som en primer under dina andra läpprodukter.   

Sorry, no prices available at this time.

4. Nueva Cerat 

Om du är ute efter ett enkelt lipbalm till ett bra pris så kan Nueva Cerat vara någonting för dig. Detta lipbalm lämnar dina läppar både mjuka och lena och kommer i en mycket kompakt stift.  

Du kommer snabbt känna en stor skillnad och dina torra läppar blir ett minne blått oavsett årstid. Denna produkt fungerar även utmärkt för dig med lite känsligare läppar. Det är lätt parfymerat och absorberar snabbt in i läpparna. 

5. Hurraw Vanilla Bean Lipbalm 

Hurraw Vanilla är ett lipbalm som är tillverkat av både vårdande och naturliga ingredienser. Detta märke säljer läppbalsam i flera olika dofter och nyanser som du kan välja mellan.  

Just denna typ kommer i en härlig doft av vanilj, lämnar ingen färg och passar perfekt för dig som är ute efter en enklare variant av lipbalm. Detta fantastiska läppbalsam är även 100% ekologiskt och veganskt! 

6. Bodybees Bee Smooth lip balm  

Bodybees lipbalm är ett läppbalsam som vårdar och mjukgör dina läppar på ett skonsamt sätt. Detta lipbalm är perfekt för dig som har extra känsliga läppar då Bodybees lipbalm är rik på naturliga ingredienser som bivax och olivolja.  

Dessa ingredienser vårdar extra torra läppar, återfuktar och stänger inte igen några porer. Denna produkt innehåller även lavendel, vilket har en mycket lugnande effekt på läpparna men även sinnet. Den går utmärkt att använda både under dagen och kvällen och den lugnande effekten kan vara till stor fördel innan du går och lägger dig!