Några enkla steg till snyggare naglar

By

Händerna något av det första man lägger märke till hos en annan person. Få saker ger ett så välvårdat intryck som ett par välmanikyrade händer. Det finns nagellack i ett oändligt antal färger vilket gör att du kan ändra färg efter humör och tillfälle. Att regelbundet gå till salong och göra manikyr är både tidskrävande och dyrt. Med några smarta tips kan du dock fixa starka och snygga naglar hemma. Här får du tips om hur du får perfekt målade naglar som håller länge. Det är bara att följa dessa enkla steg till snyggare naglar.

Låt naglarna vara i fred

A och O för att få fina naglar är att låta dem vara i fred. Sluta bita, pilla och riva naglarna. Nagelbitning ger negativa konsekvenser ur ett estetiskt perspektiv samt ur hälsosynpunkt. Det kan leda till permanenta skador på naglarna och ge dig bakterier och sjukdomar.

Använd bra verktyg

När du fixar manikyr hemma är det viktigt med bra verktyg för att fila och vårda naglarna. Investera i en bra nagelfil som skonsamt formar naglarna. Använd gärna en nagelpoleringsfil för att skapa en jämn och glansig yta.

Vårda med näring

Många glömmer bort att naglarna och nagelbanden behöver näring och fukt precis som resten om kroppen. Smörj in naglarna med nagelolja varje morgon och kväll. Detta kommer att resultera i starka och vackra naglar.

Förberedelser

Börja alltid med att förbereda naglarna ordentligt innan de målas med nagellack. Förberedelserna inkluderar borttagning av gammalt lack, rengöring, filning, klippning av nagelband och polering. När du rengör under dina naglar kan du använda en mjuk nagelborste och ljummet vatten. För att forma naglarna är det bäst att göra det med en skonsam nagelfil. En sax kan göra så att naglarna skivar sig och bör därför undvikas. En särskild nageltång kan dock användas för att klippa bort torkade nagelband och flikar. Om du vill ha jämna och glansiga naglar kan du använda en nagelpoleringsfil. Polering skyddar även mot uttorkning och nagellacket kommer att hålla längre.

Baslack

Många gör misstaget att bara måla naglarna med det färgade nagellacket. Detta kommer dock resultera i att färgen inte håller särskilt länge. Det kan även skapa missfärgningar på nageln. Börja därför alltid med ett lager bas- eller underlack.

Färgat nagellack

När baslacket torkat är det äntligen dags för att ge naglarna den färg du önskar. Tumregeln är att måla två tunna lager med färg istället för ett tjockt. Ta inte för mycket färg på penseln och måla inte ända ut i kanterna. Se till så att naglarna hinner torka ordentligt mellan varven.

Topplack & olja

Avsluta alltid med ett topplack för att låsa in färgen. Detta kommer att göra så att naglarna håller sig fina längre. Pensla därefter med nagelbandsolja på lacket så att det torkar snabbare.

Har du några ytterligare enkla steg till snyggare naglar? Skriv gärna en kommentar nedan.

Missa inte våra tips om snyggare ögonfransar