Bästa mascaran för känsliga ögon 2021 – Få fina ögonfransar utan irriterade ögon!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Precision & Care Mascara2. Clinique – Lash Power™ Mascara , Black Onyx3. Maybelline Classic Volum Express Mascara Black
Precision & Care MascaraClinique - Lash Power™ Mascara , Black OnyxMaybelline Classic Volum Express Mascara Black

Bästa mascaran för känsliga ögon 2021– Mascara är något som många använder dagligen för framhäva ögonen och få längre ögonfransar. Det är den sminkprodukt vi också har närmast våra ögon. Om du har känsliga ögon är det lätt hänt att du blir irriterad runt om och i ögonen om du använder dig av fel sorts mascara.

Vi har därför tagit fram en topplista med 3 mascaror som är skonsamma för känsliga ögon. Vårt urval innehåller allergitestade mascaror som du kan använda utan att dina ögon börjar att rinna eller blir irriterade. Hitta den bästa mascaran för känsliga ögon som är bäst för dig!

Topp 3 mascaror för känsliga ögon bäst i test

1. Vinnare av topplistan! Precision & Care Mascara, 10 ml från Annemarie Börlind – Naturliga Ingredienser!

 • Ekologisk produkt
 • Ger mer volym
 • Innehåller inte parfym eller konserveringsmedel
 • Vårdar dina fransar

Vår klara vinnare i vår topp tre guide är Precision & Care Mascara, 10 ml från Annemarie Börlind som är en helt ekologisk produkt. Annemarie Börlind är känt för att vara ett märke som fokuserar på naturliga ingredienser som inte är testade på djur. Inga genmodifierade råvaror används i några av produkterna från Annamarie Börlind, vilket gör att företaget är certifierade av ECO-Control.

Precision & Care Mascara kommer helt utan parfym- eller några konserveringsmedel, vilket gör det perfekt för dig med känsliga ögon och för dig som använder kontaktlinser. Tack vare den speciella borsten så separeras också dina ögonfransar så att mascaran fördelas jämnt.

Den innehåller även kameliaolja och extrakt av bambu vilket både vårdar och stärker dina ögonfransar. Kombinationen mellan naturliga ingredienser som är vårdande och en mascara som perfekt definierar dina ögonfransar är detta den självklara vinnaren för oss!

2. Clinique – Lash Power™ Mascara , Black Onyx – Håller i 24 timmar!

 • Testad av ögonläkare
 • Håller för svett, regn, fukt och tårar
 • Håller i upp till 24 timmar
 • Parfymfri

En mascara som är passande för dig med känsliga ögon och den som använder kontaktlinser är Clinique – Lash Power™ Mascara , Black Onyx. Det är en mascara som inte enbart är helt fri från parfymer, men den håller också i upp till 24 timmar utan att flyta ut eller utan att smula samman. Mascaran håller även mot dåligt väder, mot svett, tårar och fukt – så det är en mascara som du kan lita på i alla situationer.

Borsten hos Clinrue – Lash Power™ Mascara , Black Onyx når även dina minsta fransar och ger en otrolig volym. Den har dessutom blivit testad av ögonläkare och är även allergitestad – perfekt för dig som letar efter en skonsam mascara!

3. Maybelline Classic Volum Express Mascara Black 10ml – Vattenfast mascara!

 • 3 gånger mer volym
 • Allergivänlig
 • Vattenfast mascara
 • Tjockare fransar utan klumpar

Vill du ha tre gånger mer volym på dina fransar samtidigt som du slipper oroa dig för dina känsliga ögon? Då är Maybelline Classic Volum Express Mascara Black 10ml ett perfekt val. Det är en allergivänlig mascara som passar både för dig med allergier och som har kontaktlinser. Mascaran är dessutom vattenfast så även om det regnar eller om du svettar så stannar den kvar, och det finns även som vattenlöslig mascara och den har en böjd borste.

Appliceringen är enkel där du börjar med de yttre ögonfransarna och går in mot de inre. Den kommer med en patenterad borste och en formula som gör dina fransar tjockare utan att det uppstår klumpar under applicering.

Tre vanliga frågor om mascara för känsliga ögon:

Måste en allergivänlig mascara vara utan parfym?

En allergivänlig mascara bör inte innehålla parfymer då det kan leda till en reaktion för den som har känsliga ögon. Andra ämnen som ofta kan irritera ögonen är nickel, krom och andra konserveringsämnen. Därför valde vi enbart mascaror med naturliga produkter i vår guide så du med känsliga ögon fortfarande kan känna dig fin.

Hur vet jag om en mascara är bra för känsliga ögon?

När du väljer en mascara är det viktigt att du kikar på innehållsförteckningen för att se vad för ingredienser som använts. Kika även efter om den blivit kliniskt testad och om den är allergivänlig. Alla mascaror i vår topp lista är bra för känsliga ögon så väljer du en produkt från vår topplista kan du känna dig säker.

Är en mascara för känsliga ögon lika bra som en vanlig?

Ja! Ibland är de ännu bättre dessutom då de innehåller naturliga ingredienser som även vårdar dina fransar. Det är alltid rekommenderat att hålla ögonen borta från produkter som kan framkalla allergi. Bara för att du inte har känsliga ögon just nu betyder inte att detta inte är något som du kan utveckla senare i livet.

Vad vi tänkte på när vi valde produkterna i vår topplista

Då mascaran är den sminkprodukt vi har närmast våra ögon är det viktigt att den inte är allergiframkallande och att den inte irriterar dina ögon. För att välja ut vår topplista jämförde vi då mellan några olika mascaror och vad dessa hade för ingredienser.

Du vill inte ha några onaturliga produkter i närheten av dina ögon för att undvika problem i framtiden. Vi kikade även på kundrecensioner och hur bra konsumenter faktiskt tycker att mascaran är. Den ska inte enbart vara bra för känsliga ögon, men även lätt att använda och ge fina, fylliga fransar. Vi valde därför mascaror som håller längre, och som är skonsamma både mot din plånbok och dina känsliga ögon!

Källor och referenser

https://www.radron.se/vardagskunskap/mascara/

https://idunminerals.se/ingredienser/allergivanligtsmink/

Vi har jämfört mascara avseende kundbetyg och kundnöjdhet hos
Bodystore
MEDS
Parfym.se
Åhléns
Stylingagenten