Maria Åkerberg – hudvårdsmärket som alla talar om!

By

Maria Åkerberg är ett omtalat skönhetsvarumärke som inriktar sig på att tilltala en bred åldersgrupp. Med mångsidiga produkter och ett brett utbud har detta varumärke stigit enormt i popularitet. Märket är speciellt populärt hos de som letar efter uppgraderad hud- och hårvårdsprodukter av hög kvalitet och med ekologiska, naturliga ingredienser.  

I denna artikel kommer vi att rekommendera några av Maria Åkerbergs bästsäljande produkter, samtidigt som vi kikar mer på varumärket ur ett helhetsperspektiv. När startade Maria Åkerberg och hur ser deras filosofi ut?  

När lanserades varumärket? 

Mara Åkerberg grundade sitt varumärke år 1995. Detta efter att profilen länge känt att marknaden saknade naturlig och ärlig hudvård. Maria Åkerberg lanserade därför hudvård med endast naturliga ingredienser från växtriket och utvecklade produkter som är helt fria från kemiska substanser.  

Efter lanseringen växte sig efterfrågan för varumärkets utbud sig större och större för varje år. Idag räknas Maria Åkerberg som en av de främsta varumärkena inom ekologisk skönhetsvård.  

I deras sortiment hittar du idag både hud- och hårvårdsprodukter, och med ett utbud som ständigt utökas är du garanterad att hitta någonting som faller dig i smaken.  

Är Maria Åkerberg ett hållbart varumärke?  

Maria Åkerberg är ett särskilt uppskattat varumärke, tack vare sina värderingar och produkternas innehåll. Varumärket har satsat på produkter med ekologiska ingredienser från naturen som därmed även gör Maria Åkerberg snällare mot jorden. Stärk din hud eller ditt hår med jordens krafter och välj ett hållbart varumärke som detta.  

Vid köp av en Maria Åkerberg produkt är du garanterad rena mineraler och naturliga ingredienser från växtriket. Produkterna innehåller heller inga kemiska substanser eller syntetiska dofter, utan varumärket använder istället eteriska oljor som till exempel apelsin, neroli eller lavendel.  

För att även förpackningarna ska vara ett mer hållbart val är de helt återvinningsbara. Förpackningarna är helt fria från nedbrytningstillsatser, vilket gör dem enklare att återvinna när du har använt upp det sista i flaskan. Varumärkets värderingar och miljötänkt är en av anledningarna till varumärkets enorma popularitet. De kan därför idag köpas på flera olika varuhus och online butiker.  

Om du länge har varit intresserad av att testa på några av Maria Åkerbergs skönhetsprodukter, men inte riktigt vet vart du ska börja, bör du ta en titt på vår lista nedan. Vi har inkluderat varumärkets tre bästsäljande hudvårdsprodukter som vi rekommenderar att du kikar vidare på. Byt till ett hållbart varumärke som ger både din hud och miljön stora fördelar! 

Topp 3 skönhetsprodukter från Maria Åkerberg 

1. Foaming Wash Gentle – Passar känslig hud!  

 • Snäll mot huden 
 • Passar känslig hud  
 • Innehåller eteriska oljor  
 • Vårdande kokosnöt och majs 

Letar du efter en snäll men ändå väldigt rengörande ansiktstvätt, så bör du kika vidare på varumärkets Foaming Wash Gentle. Den är tillverkad med innehållande eteriska oljor som lavendel, neroli och apelsin för att tillföra fukt.  

Tvätten innehåller även rengörande ingredienser från majs och kokos, vilket är en mild rengöringsvariant som därmed gör detta till ett bra val för dig med känslig hud. En av varumärkets bästsäljare i flera olika åldersgrupper och är väldigt tilltalande, då produkten även säljs till ett mycket bra pris.  

2. Serum C – För trött och glåmig hud!  

 • Fuktgivande hudvård 
 • Inflammationshämmande 
 • Ger energi till trött hud  
 • Uppiggande C-vitamin 

Att inkludera ett fuktgivande serum med innehållande C-vitamin hjälper till att pigga upp trött och glåmig hud. C-vitamin är även en mycket uppskattad ingrediens då det hjälper till att främja cellproduktionen och kan därmed förebygga ålderstecken.  

Serum C består av 10% C-vitamin från apelsiner och andra vitaminer som A, B1 och B6 har även inkluderats då A-vitamin hjälper till kroppens naturliga produktion av collagen. B6 har inkluderats för att balansera ut hudens oljeproduktion, vilket därmed även gör detta återfuktande serum till ett bra val för dig som lider av mild akne eller oljig hud.  

3. Face Lotion Moist 100 ml – Tillför mycket fukt!  

 • Fuktgivande men lätt kräm 
 • Kan användas dag och natt 
 • Tillför näring till huden 
 • Innehåller mjölksyra från sockerbetor 

Face Lotion Moist 100 ml är en lätt men väldigt återfuktande kräm från varumärket. Den kan användas dag som natt och innehåller mjölksyra från sockerbetor. Detta är samma typ av mjölksyra som bildas i kroppen och har inkluderats för att binda fukt och ger en mer återfuktad hud efter applicering.  

Utöver mjölksyra har flera eteriska oljor inkluderats. Bergamot gör krämen antiseptisk och patchouli  gör krämen en stärkande effekt, samtidigt som blandningen får krämen att lukta himmelskt.  

Vad man ska tänka på vid köp av hudvård 

Hudvård är väldigt individuellt och det är viktigt att du lyssnar på din hud och även anpassar vilka produkter du använder efter säsong. Under vintern då det är kallare ute, behöver huden nämligen mer fukt och en olja eller ett väldigt fuktgivande serum är nödvändigt för att hålla huden fast och mjuk.  

Under sommaren är det istället lättare krämer och produkter som är mer tilltalande. Inkludera alltid någon typ av solkräm som sista steg, med högre skydd som SPF 50+ när det är varmt för att förebygga ålderstecken och skydda din hud från solens farliga strålar.  

Hitta en rutin och hudvårdssteg som passar dig och din hudtyp och du kommer direkt att märka skillnad i hur din hud mår! 

Länkar och referenser:

Maria Åkerberg, produkter hos Eleven, Lyko

Maria Åkerberg om Maria Åkerberg