Måla ögonfransar på bästa sätt

By

Vi reder hur hur du ska måla ögonfransar på bästa sätt. Alla friska människor har ögonfransar, vilka utgörs av hårstrån som är placerade i ögonlocken. Ögonfransar är normalt mörka och om man tappar hårstrån kommer nya att växa ut inom några veckor. Ögonfransarna har man för att skydda ögonen från smuts. För kvinnor är ögonfransar också en skönhetsgrej, vilket innebär att många kvinnor skulpterar och målar sina ögonfransar i samband med festligare tillfällen.

Det finns många olika varianter av ögonfransar och även många olika metoder att använda sig av då man vill förändra sina ögonfransar. Vissa vill ha långa ögonfransar, andra vill ha tjockare ögonfransar och det finns också de som vill har smalare ögonfransar.

Få längre ögonfransar

När man vill ha längre ögonfransar är det viktigt att man är försiktig med sina ögonfransar och undviker att gnugga dessa på morgonen när man vaknar. När man tar bort gammalt smink från ögonfransarna bör man badda dessa med ett sminkborttagningsmedel som sedan får sitta en stund, så att medlet löser upp mascaran. Det gör att man inte behöver gnugga bort sminket. Genom att undvika att gnugga ögonfransarna riskerar man inte att tappa hår samtidigt som ögonfransarna blir starkare.

För att få ögonfransarna att se längre ut ska man använda sig av en ögonfransböjare och böja upp håren. Dock bör man inte göra detta varje dag då det sliter på håret. Behöver man sminka sig varje dag kan man istället använda sig av händerna för att böja upp sina ögonfransar eller en ögonfransböjare med värme, som är mer skonsam mot håret.

Tjockare ögonfransar

Om man vill få mer volym på sina ögonfransar kan man använda sig av en mascara som innehåller fibrer. Detta gör att fibrerna bygger på ögonfransarna så att de ser tjockare och längre ut.

För den som har tunna ögonfransar och som inte vill använda sig av smink varje dag finns det lösögonfransar som man kan använda sig av.

Missa inte hur du med enkla steg får snyggare naglar