Måla läpparna steg för steg

By

Målade läppar har länge varit ett sätt att visa vem du är eller vilket humör du är på. Ett par snyggt målade läppar är en viktig accessoar som kan förändra en hel look och framhäva ansiktsdrag. Ett läppstift är perfekt om du har bråttom, men ändå vill se piffad ut. Läpparna är en liten del av kroppen, men som har stor synlig effekt. Färgade läppar har varit modernt sedan 1920-talet och idag är det hetare än någonsin att måla läpparna i olika färger. Här får du tipsen hur du får perfekt målade läppar som håller hela dagen.

Skrubba

Läpparna bör behandlas på liknande sätt som resten av ansiktet. Börja med att skrubba läpparna försiktig för att få bort torra och döda hudceller. Använd gärna en mjuk ren handduk eller en tandborste för att skrubba. Om läpparna är väldigt torra kan du fukta dem med vatten eller lite mjukgörande läppbalsam eller olja. Detta steg är grundläggande och mycket viktigt om du vill få snygga läppar. Gör detta till en rutin och skrubba gärna minst en gång i veckan eller oftare vid behov.

Smörj

Precis som övriga delar av kroppen behöver läpparna fukt. Läppstift på torra läppar kommer aldrig att se bra ut. Därför måste du smörja läpparna med läppbalsam eller olja innan du målar dem. Du kan även smörja läpparna med läppserum innan du går och lägger dig så att fukten verkar under natten. Det finns även särskilda primers för läpparna som kan appliceras innan läppstiftet. En primer är genomskinlig och gör att läppstiftet håller sig på plats bättre under dagen.

Läppenna

Läppennan är A och O om du vill skapa en illusion av större läppar. Använd en läppenna i samma nyans som läppstiftet. Använd gärna en matt penna för att skapa ett naturligt resultat. Tipset är att måla en bit utanför läpparna för att de ska se större ut. För att skapa en naturlig övergång kan du stryka ljus concealer på kanten av läpparna. Därefter målar du med pennan efter läppens naturliga form. Om du vill att färgen ska hålla hela dagen eller vara extra intensiv kan du måla hela läppen med pennan. Tänk på att pennan måste vara nyvässad.

Läppstift

Efter pennan är det dags att måla på läppstiftet. Det finns många tekniker, bland annat pensel eller direkt med läppstiftet. För en mer definierad look bör du använda pensel. Vilken sorts läppstift du använder kommer även att påverka slutresultatet. Matta läppstift håller oftast längre än krämiga och glansiga. Ett krämigt läppstift ger dock ett mer naturligt resultat.

Ta bort överflöd

Pressa läpparna mot en servett för att ta bort överflödig färg. Måla därefter ett nytt lager läppstift. Om du följer denna procedur kommer dina målade läppar att hålla länge.

Slutligen om att måla läpparna

Hoppas du har lärt dig något i vår guide, tycker du att vi behöver komplettera med uppgifter i artikeln, skriv gärna en kommentar eller maila oss på hej@sminkkurs.se

Läs även vår guide om att måla ögonfransarna