Lashlift och browlift – lyft fram din personlighet!

By

Inlägget innehåller reklam i form av reklamlänkar till Eleven.se, Lyko.se, Nordicfeel.se och Åhlens.se

Lashlift och browlift – Ansiktet är en stor del av människans identitet, formen och utseendet på ansiktet avgör ofta hur en människa uppfattas. Om den har mjuka drag eller hårdare drag. Ögonpartiet är en avgörande faktor för ansiktets uttryck.

Genom att göra lashlift och browlift kan din personlighet lyftas fram och såväl bryn som fransar kan formas för att ge ett mjukare eller hårdare uttryck. Både lashlift och browlift är skönhetsbehandlingar som utförs på salong av utbildade terapeuter. Ett lashlift kan få dina ögon att se större ut och ge dem en klarare och piggare uppsyn. Ett browlift formar och fyller ut dina ögonbryn så att de får ett buskigare utseende, behandlingen kan även kallas för brow lamination. Under behandlingen fixeras hårstråna för att få en naturlig och fyllig look.

Efter dessa skönhetsbehandlingar blir både fransar och bryn mer markerade även utan applicering av makeup. Man får markerade och synliga fransar utan mascara och brynen håller sig på plats utan dagligt fix.

Lashlift

Genom att göra ett lashlift kan man få en piggare uppsyn utan att använda mascara eller annat ögonsmink. Ett lashlift är ett franslyft som innefattar både ett lyft av ögonfransarna och färgning av stråna. Man kan jämföra det med att använda mascara ihop med en ögonfransböjare, man får ungefär samma resultat med skillnaden att ett lashlift är mer långvarigt och lite bättre.

När man gör ett franslyft så använder man de naturliga fransarna varför ett lashlift inte ska blandas ihop med en fransförlängning. Ett lashlift anpassas utifrån dina fransar, det är längden på fransarna som avgör vilken form som de kommer kunna ha. Ett par längre fransar kan ha en större böj medan korta fransar behöver vara mer raka och uppåt. Under franslyftet får man blunda och det placeras en silikonplatta på ögonlocket. Det är denna platta som avgör formen på fransarna varför silikonplattan kan se olika ut. Sedan fästs fransarna ett och ett på denna silikonplatta med olika serum och produkter. En behandling tar ungefär en timme att genomföra i och med att produkterna har lite verkningstid. Efteråt kan du använda vanlig vattenlöslig mascara, även om behovet minskar.

Ett riktigt lashlift görs på salong och har en hållbarhet på runt 6-8 veckor men det finns produkter som du kan använda hemma för att efterlikna effekten av ett lashlift.

Produkttips för lashlift

Lashlift och browlift - Ardell Fransformare Med VärmeArdell Fransformare med värme

Till skillnad från en vanlig ögonfransböjare så har Ardell Fransformare med värme en värmeeffekt. Värmen gör att dina fransar formas lättare och att resultatet blir mer långvarigt. Böjningen på fransarna får ögonen att öppnas upp och fransarna att upplevas som längre. Apparaten drivs med hjälp av två AAA-batterier och silikonkudden indikerar när den är tillräckligt varm för att användas genom att byta färg.

När den har fått rätt temperatur placerar man fransarna i öppningen och trycker ihop den. Håll fast i ungefär 10-15 sekunder. Proceduren kan upprepas om en starkare böj önskas. När du är nöjd med böjen applicerar du mascara på fransarna. Mascaran gör resultatet ännu kraftfullare samtidigt som böjen håller sig under hela dagen.

Se priset

Lashlift och browlift - blinc Heated Eyelash CurlerBlinch Heated Eyelash curler

En fransböjare som är uppvärmd ger ett mer effektfullt resultat av fransböjningen. Blinch Heated Eyelash curler tillåter dessutom böjning av hela fransen, inklusive franstopparna och de små fransarna längst in och längst ut på fransraden. Den uppvärmda delen är i en smidig storlek och påminner något om en mascaraborste. Den är enkel att använda och fransböjningen kan utföras med precision.

Värmetången drivs av batterier och när indikatorn byter färg till gul är den redo att användas. Ta värmetången på undersidan av fransarna och tryck dem uppåt mot ögonlocket. Håll kvar ett par sekunder och upprepa proceduren. Värmetången kan hållas i mitten på fransarna och sedan förflyttas uppåt mot franstopparna för att hela ögonfransen ska böjas. Rörelsen påminner om hur man applicerar mascara med skillnaden att rörelsen måste vara långsammare. När du har böjt fransarna kan du applicera mascara som har en fixerande effekt och gör att böjningen håller längre.

Se priset

Lashlift och browlift - XLASH Xlash ProXlash PRO Ögonfransnäring

Genom att tillföra näring till ögonfransarna kan de bli både starkare och längre. Applicera Xlash PRO Ögonfransnäring dagligen i 6-8 veckor för att se ett tydligt resultat. Därefter kan du använda näringen mer sällan, ungefär 2-3 gånger i veckan för att bibehålla det uppnådda resultatet. Det är tack vare korallextrakt som mineraler tillförs till fransarna. Mineralerna i sin tur främjar fransarnas cellförnyelse vilket gör dom starkare. Andra ingredienser så som antioxidanter och aminosyra stimulerar tillväxten och aktiverar även vilande hårsäckar.

Produkten appliceras vid fransroten med hjälp av den medföljande penseln.

Se priset

Browlift

Browlift är en skönhetsbehandling där man ger näring till brynens hårstrån genom att förse dem med proteiner, vitaminer och mineraler. Hårstråna får då ett lyft vilket ger intrycket av naturliga och lite buskiga ögonbryn. Samtidigt färgar man stråna med brynfärg för att få en snygg 3D-effekt. Browlift kan även kallas brow lamination.

Behandlingen görs på salong där terapeuten börjar med att rengöra ögonbrynen, både smuts och makeup avlägsnas. När brynen är rena ska de borstas, det görs med hjälp av en ren mascaraborste och stråna borstas uppåt mot hjässan. Under borstningen tillförs en vätska med keratin, ett ämne som stärker hårstråna och väcker vilande strån till liv. Detta medel ska sedan verka en tid och då täcks brynen med plastfolie. Det är även detta ämne som stadgar brynen och får de att behålla formen efter behandlingen.

När keratinen har verkat klart är det dags för färgning samtidigt som man fixar formen på brynen genom plockning och klippning. En behandling tar ungefär 60 minuter och resultatet varar i upp till 6 veckor.

Browlift görs bäst på salong men det finns enkla produkter som du kan använda hemma för ett liknande resultat.

Produkttips för browlift

Lashlift och browlift - Anastasia Beverly Hills Brow Gel ClearAnastasia Beverly Hills Brow Gel Clear

Detta är en genomskinlig ögonbrynsgel som ger stadga till hårstrånen och gör att formen bevaras längre. Anastasia Beverly Hills Brow Gel Clear appliceras på ögonbrynen med hjälp av den mascara-liknande borsten. Samtidigt borstar du stråna uppåt i den form som du önskar ha på brynen. Efter applicering torkar gelen och stelnar vilket fixerar stråna som håller formen hela dagen. Hårstrånas naturliga utseende påverkas inte, inte heller dess färg i och med att gelen är genomskinlig. Produkten är dryg och räcker länge då det behövs ytterst lite gel vid varje applicering.

Se priset

Xlash Xbrow Eyebrow ConditionerXlash Xbrow Ögonbrynserum

För de som tidigare noppat sina ögonbryn kraftigt kan det vara svårt att återfå hårväxten. Brynen kan bli glesa, smalare och mindre efter flera år av hård noppning. Xlash Xbrow Ögonbrynserum från Xlash tillför näring till hårstråna och stimulerar cellförnyelse och återväxt. Resultatet blir ögonbryn som är både tätare och fylligare. Produkten appliceras på rena och torra bryn dagligen i 3-4 veckor för att få tillfredsställande resultat. Därefter bör man underhålla resultatet och fortsätta applicera produkten ett par gånger i veckan.

Se priset

Anastasia Beverly Hills Brow DefinerAnastasia Beverly Hills Brow Definer

Detta är en ögonbrynspenna som ger en 3D-effekt på dina ögonbryn. Med Anastasia Beverly Hills Brow Definer pennan kan du enkelt fylla i brynen där de upplevs som glesa eller förstärka dess form genom att markera kanterna. Pennan har en självvässande udd som består av en mjuk konsistens. Tack vare den perfekta konsistensen är den lätt att använda och kan appliceras perfekt varje gång. Den andra änden av pennan är försedd med en mascaraborste som du enkelt kan använda för att fadea ut kanterna och göra intrycket mjukare.

Pennan finns i hela 10 nyanser för att smälta in i just din ögonbrynsfärg.

Se priset

Slutligen om Lashlift och browlift

Hoppas vår guide varit till hjälp, har du några tips när det gäller lashlift och browlift, så skriv gärna en kommentar nedan!

Läs mer om ögonbryn:
Forma snygga ögonbryn
Ögonbrynsprodukter hos Lyko