Koppning – behandling på djupet! Bli av med dina celluliter!

By

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar från badlust.se och MEDS.se

1. Silikon-koppning mot celluliter2. Koppning, set – Koppningsmassage3. Nordic Superfood By Myrberg Acu Cups Set 4
Silikon-koppning mot celluliterKoppning, set – KoppningsmassageNordic Superfood By Myrberg Acu Cups Set 4

Koppning har använts som behandlingsmetod under lång tid men det är först på senare år som det har fått ett större genomslag i Sverige. Denna behandlingsmetod behandlar kroppen på djupet utan någon större ansträngning. Genom koppning ökar kroppens blodcirkulation samtidigt som bindväven rensas från slaggprodukter, något som effektivt reducerar synligheten av celluliter. Koppning kan även behandla olika muskelsmärtor så som muskelknutor och stela muskler.

Från början var kopporna i material så som glas och keramik, numera är de dock i mer lätthanterliga material som gummi och silikon. Detta gör kopporna enklare att arbeta med och de får ett bättre fäste på huden under behandlingen samtidigt som de enkelt glider fram på huden som en form av massage. Man kan använda koppning som behandlingsmetod mot celluliter över hela kroppen, kopporna kan även användas i ansiktet. Man bör dock undvika att placera koppor där huden är som allra tunnast, till exempel i ljumskarna, i armhålorna och på halsen.

Kopporna kan användas på olika sätt för att behandla olika saker. Antingen kan man använda de som punktbehandling där man sätter fast koppan och låter den sitta en stund på samma punkt innan man avlägsnar den och flyttar den vidare till nästa punkt. Eller så kan man använda kopporna för att massera, då sätter man fast koppan och rör den sedan över huden som massage. Båda tillvägagångssätten stimulerar cirkulationen i kroppen och får kroppen att själv starta en läkningsprocess då produktionen av kollagen och elastin stimuleras. Efter en behandling kan huden och musklerna kännas ömma, känslan liknar till stor del träningsvärk, som en följd av den djupgående behandlingen. Har man punktbehandlat och låtit koppan sitta en längre stund på en och samma punkt är det inte heller ovanligt att det uppstår ett större blåmärke på den punkten.

Koppning kan utföras av utbildad terapeut på salong eller som egenvård med egna koppor för att punktbehandla olika åkommor hemma. Behandlingen utförs på friska personer, personer som tar mediciner för blodförtunnande, kvinnor som är gravida eller personer som lider av någon hjärtsjukdom bör inte genomgå behandling med koppor.

Topp 3 produkter för koppning mot celluliter

Koppning Bli av med dina celluliter - Silikon-koppning mot celluliterSilikon-koppning mot celluliter, set 4 st

Här får du fyra stora koppor som används för att utföra koppningsmassage på kroppen, främst lår, rumpa och rygg då kopparna är större till storleken. Materialet som kopparna är tillverkade av är silikon vilket gör att de enkelt glider över huden och är smidiga att använda för hemmabruk. Silikon har även generellt en lång hållbarhet och tål att användas många gånger.

Se priset

Koppning Bli av med dina celluliter - Koppning, set - KoppningsmassageKoppning, set – Koppningsmassage

Dessa koppor är tillverkade i gummi, ett material som ger ett bra fäste mot huden. Setet innehåller fyra koppor där alla koppor är olika stora. Storleken varierar från den minsta på 30 mm i diameter till den största som har en diameter på 65 mm. Rengör kopporna noggrant efter varje användning då det lätt kan samlas döda hudceller, smuts och bakterier på dem.

Se priset

Koppning Bli av med dina celluliter - Nordic Superfood By Myrberg Acu Cups Set 4 GummikopparNordic Superfood By Myrberg Acu Cups Set 4 Gummikoppar

Detta set innehåller fyra olika koppar för att utföra bindvävsmassage på egen hand. Alla fyra koppar har olika storlekar och former. Det medföljer ett instruktionsblad där det framgår hur kopparna ska användas för bästa möjliga resultat. De stora kopparna kan användas överallt på kroppen medan de små kopparna är särskilt anpassade för att användas på mindre och känsligare områden, till exempel i ansiktet. Kopparna är svarta till färgen.

Se priset

Vanliga frågor om koppning och celluliter

1. Hur går koppning till?

Koppning går till så att man sätter fast gummi- eller silikonkoppor på huden. Dessa sätts fast med hjälp av att vakuum uppstår och de sugs då fast i huden. Därefter kan man flytta omkring kopporna över huden för att behandla större områden och lossa huden från bindväven. Man kan även låta koppan sitta kvar en längre stund på en och samma punkt för att fokusera på ett särskilt problemområde. För att få koppan att glida lättare på huden bör man ha smörjt in området före med en kroppsolja eller lotion.

2. Hur lång tid är en koppningsbehandling?

Hur lång tid varje behandlingstillfälle tar med koppning beror till stor del hur stort område som ska behandlas. Koppen ska max sitta på huden i cirka 15 minuter innan de flyttas till nästa punkt. Går man till en klinik för koppning varar behandlingen oftast i 60 minuter.

3. Vad är celluliter?

Celluliter är ojämnheter under huden och tillståndet kan drabba alla människor. Det är dock vanligast hos kvinnor där celluliter kan uppstå oavsett ålder eller vikt. Det är på rumpan och på låren som celluliter förekommer vanligtvis, vilket beror på att dessa områden normalt sett har en högre andel av underhudsfett. Ojämnheterna uppstår nämligen av att underhudsfettet bildar klumpar under huden. Celluliter är helt ofarliga men kan vara störande ur en kosmetisk aspekt. Groparna kan dessutom vara olika framträdande, på vissa personer kan de synas tydligt medan det på andra behövs belastning för att celluliterna ska bli framträdande.