Köpguide krämrouge – för friskt rosiga kinder! 

By

Rouge är en del av din sminkrutin som gör att du får friskt rosiga kinder för ett mer levande och friskare yttre. Det finns många olika former och färger på rouge, men någonting som blivit otroligt populärt på senare år är krämrouge. Vad är krämrouge och hur applicerar du det?  

I denna artikel går vi igenom allt du behöver veta om krämrouge!  

Vad är krämrouge? 

Krämrouge är en typ av rouge som på senare år blivit otroligt populärt på marknaden på grund av ett flertal olika anledningar. Krämrouge är väldigt lätt att applicera och ger ett mycket naturligt resultat. Varför många idag väljer att använda krämrouge framför puderform är att du dessutom får mer kontroll när du applicerar rougen.  

Krämrouge kommer i flera olika former och färger och här gäller det att prova dig fram för att hitta rätt. En del föredrar den rouge som är helt flytande, medan andra tycker det är lättare att applicera de i dosa eller stickform. Krämrougens popularitet består även i att du får en fin lyster med färg som gör att du både ser piggare och friskare ut.  

Hur applicerar du krämrouge? 

Det finns ett flertal olika sätt att applicera krämrouge, beroende på vilken typ du föredrar att använda. En grundregel för all applicering av rouge är dock att du bör applicera din rouge efter din basmakeup som exempelvis färgad dagkräm eller foundation. En krämrouge är väldigt dryg så tänk på att inte använda för mycket produkt när du applicerar.  

Denna typ av rouge har även stark pigmentering, vilket även är en anledning att inte använda för mycket rouge under  applicering. Du har ett flertal olika sätt som du kan applicera din rouge på, men det vanligaste är med borste, fuktad svamp eller med fingrarna. 

Applicering med fuktad svamp 

Om du väljer att applicera din krämrouge med hjälp av en makeupsvamp så behöver du först se till att svampen är lite fuktad, men absolut inte för blöt då detta kan resultera i att rouget inte fastnar på svampen. Pressa in produkten ordentligt i huden och arbeta in den tills du får ett naturligt resultat.

Om du behöver ett mer intensivt resultat, så kan du applicera ytterligare rouge genom att pressa in produkten på samma sätt som tidigare. 

Applicering med hjälp av borste 

Att applicera din krämrouge med en borste är det lättaste sättet att få ett naturligt resultat med mycket lyster. Med en borste kan du applicera både rouge i stick eller flytande form genom små cirkulerande rörelser tills det att rouget har blandats ut ordentligt.

Om du vill att ditt rouge ska sitta på plats hela dagen kan du använda ett krämrouge tillsammans med ett i puderform eller få rougen att sitta med hjälp av ett setting powder.  

Tre favoriter av krämrouge 

1. NARS Air Matte Blush Orgasm 

NARS Air Matte Blush Orgasm är ett krämrouge som både är mjukt och ger en matt finish. Konsistensen går från en mousse till ett lent puder när det kommer i kontakt med din hud och ger ett rosigt och naturligt resultat. Detta krämrouge innehåller color diffusion complex vilket gör att rouget smälter in och pigmenterar huden för en jämn och mjuk finish som håller hela dagen! 

Sorry, no prices available at this time.

2. Anastasia Beverly Hills Stick Blush Pink Dahlia 

Anastasia Beverly Hills Stick Blush Pink Dahlia är ett krämrouge i stickform som lägger sig naturligt fint på kinderna, samtidigt som du får en rosig och frisk finish. Stickformulan är både krämig och byggbar, så du kan först applicera lite rouge och sedan bygga upp allt efter hur mycket färg du är ute efter.  

I ena änden av stiftet har du produkten och i den andra en appliceringsborste som du kan blanda ut rouget med till önskad effekt. Dess kompakta design gör det även till ett perfekt rouge att ha med i väskan! 

3. Max Factor Miracle Pure Cream Blush 

Max Factor Miracle Pure Cream Blush är ett prisvärt alternativ av krämrouge som ger en rosig glow samtidigt som det är fuktgivande och vårdande för huden. Rouget innehåller hyaluronsyra och squalane och blandas lätt för en perfekt finish varje gång.

Du kan välja mellan fyra färger där du antingen kan ta lite produkt för ett mer naturligt resultat, eller bygga på med mer produkt för en mer intensiv färg.