Hitta rätt damparfym för varje tillfälle 2022

By

Dofter har en intressant symbios med minnen och kan förändra sinnesstämningen. Parfym är extra spännande, när du hittar den perfekta doften gifter den sig med hela din personlighet.

Det även parfym för olika tillfällen och doften kan förändras något beroende på person i ton men behålla sin generella doft. Den mer diskreta doften som bara går att förnimma till mer vågade doften för utekvällen. Här kommer tips på hur du väljer rätt parfym år 2022.

Hitta rätt doftnoter för din hud

Doftnoter innebär hur doften uppfattas generellt. Det finns billiga parfymer för damer online från kända varumärken som håller hög kvalitet i alla doftnoter. Doften av parfymer förändras när den kommer i kontakt med huden, därför kan samma parfym dofta olika på olika personer.

Svala och fräscha

Ofta innehåller den inslag av citrus och med fruktiga toner som träder fram. I regel är doften mer av den diskreta karaktären och bidrar till att ge en viss sportig framtoning. Parfymer som upplevs svala har i regel en enklare framtoning som gör att det är val som passar vid många olika tillfällen.

Sensuella och kryddiga

Kryddiga doftnoter kan innehålla orientaliska inslag som sandelträ och kardemumma. Det kan även vara inslag av vanilj eller honung. En del uppfattar tonerna som lite tyngre och mer sensuell framtoning. En del föredrar att använda mer kryddiga dofter vid speciella tillfällen för att framhäva sin kvinnlighet.

Blommiga och feminina

Doftnoter som tillhör blommig och feminina förknippas ofta mer yngre kvinnor och den första parfymen man köper. Samtidigt finns det en enorm bredd, från mer komplexa blommiga dofter till lättare som nästa uppfattas som svala eller mer varma med ton av godis. Bredden på tonerna gör att hitta parfym inom blommiga och feminina passar oavsett ålder.

Lyft fram doften på rätt sätt

Att satsa på en parfym med ingredienser som håller hög kvalitet gör att doften håller i sig längre över dagen. Tycker du att parfymen tappar sin doft snabbt kan det även bero på att doften håller längre på återfuktad hud än på torr hud. Tänk på att parfym ska förvaras svalt och mörkt för att bibehålla sin doft.

Många produkter för kvinnor innehåller dold parfym vilket kan vara en nackdel när du vill framhäva parfymens unika framtoning. Därför är det bra att försöka undvika andra parfymerade produkter för att få en så ren framtoning som möjligt.

Det går att hitta sin egen unika doftsignatur genom att våga prova lite mer ovanliga märken och med mer spännande doftkombinationer. Det behöver inte innebära en enda parfym utan att hitta rätt doft för olika tillfällen. Tänk även på att ta på lagom dos, doften ska inte lukta utan förnimmas när någon kommer lite närmare.