Ger du din hud daglig kärlek?

By

De flesta av oss använder ansiktskrämer för att hålla vår hud ung och frisk. Ansiktskrämer kan hjälpa till att återfukta huden, skydda den från miljöskador och minska uppkomsten av rynkor.

Det finns extremt många märken av ansiktskrämer på marknaden, så det är viktigt att välja en ansiktskräm som passar din hudtyp. Om du har torr hud ska du leta efter en ansiktskräm som är rik på fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra eller glycerin. Om du har fet hud ska du hellre leta efter en ansiktskräm som är vattenbaserad istället för oljebaserad.

När du applicerar ansiktskrämen ska du se till att använda mjuka cirkulära rörelser. Undvik att gnugga in krämen i huden för kraftigt, eftersom det kan orsaka irritation. Börja med att applicera krämen i pannan och arbeta dig sedan ner till kinder och haka. Avsluta med att applicera krämen på hals och dekolletage.

Kom ihåg att applicera ansiktskrämen varje dag, morgon och kväll, för bästa resultat. Vid regelbunden användning bör du märka att din hud känns mjukare, slätare och mer återfuktad. Fina linjer och rynkor kommer också att vara mindre synliga. Välj en ansiktskräm som passar din budget och dina behov och njut av en ungdomlig hud i många år framöver.

Har du rengjort din hud innan applicering av ansiktskrämen?

Det är viktigt att ha rengjort huden innan du applicerar ansiktskrämen för att säkerställa att krämen får full effekt. Om det finns smuts eller smink på huden kan det täppa till porerna och förhindra att ansiktskrämen kan tränga in ordentligt i huden. Att inte rengöra huden innan ansiktskrämen appliceras kan dessutom orsaka irritation och utbrott. Därför är det alltid bäst att rengöra huden noggrant innan man använder någon form av ansiktsprodukt.

Använder du solskyddsfaktor?

Många inser inte hur viktigt det är att använda en solkräm med hög solskyddsfaktor utöver sin vanliga ansiktskräm. Genom att göra detta skyddar de inte bara sin hud från de skadliga effekterna av solens ultravioletta strålar, utan de ökar också chanserna för att deras ansiktskräm ska fungera ordentligt.

När det gäller solkräm ska du alltid välja en solkräm med ett SPF-värde på 30 eller högre. Detta garanterar att din hud skyddas mot både UVA- och UVB-strålar. Om du kan hitta en solkräm som är vatten- och svett fast är det ännu bättre.

Och kom ihåg att det inte bara handlar om att applicera solskyddet med några timmars mellanrum. Du måste applicera den generöst på alla utsatta områden på hud, inklusive ansikte, hals, bröst och händer. Applicera den på nytt varannan timme, eller oftare om du simmar eller svettas.

Genom att vidta dessa enkla åtgärder kan du hjälpa till att hålla din hud ung och frisk i många år framöver.