Fudge silverschampo

By

Har du någonsin strävat efter den där riktigt coola blonda looken och kommit ut på andra sidan med knallgult hår? Då förstår du nog redan behovet av silverschampo. Ett bra silverschampo kan komma till räddning med sitt lila pigment som kan ta bort varma toner och ge en kallare nyans.

Ett mycket populärt silverschampo är Fudge silverschampo, som hyllas av otaliga svenska influencers. De positiva recensionerna från exempelvis bloggare är många. Varför är Fudge silverschampo så uppskattad? Låt oss ta en titt på de utmärkande dragen hos silverschampot och gå igenom vad du behöver tänka på innan användning.

Ett silverschampo utan sulfater

En viktig faktor hos just Fudge silverschampo är att det är ett sulfatfritt schampo. Varför är det så uppskattat? För att förstå det, behöver vi veta vad sulfater är och vad det kan ha för nytta och skada.

Sulfater är en av de vanligaste ingredienserna i rengörande produkter såsom schampo. Det är egentligen ett billigt ämne som löser upp smuts, silikon och fett mycket väl. Det är också ämnet som gör att schampo löddrar, vilket vi ofta associerar med att håret blir rengjort. Då många använder en hel del hårprodukter som innehåller silikoner och oljor, blir schampo med sulfater ett lätt sätt att lösa upp dessa ingredienser.

Men tyvärr är sulfater också mycket uttorkande. Sulfater löser upp fett, men det gör ingen skillnad på smuts och det viktiga fettet vi behöver i vår hårbotten. Ämnet kan tränga in i hårstråets sprickor och torka ut håret. Det kan också ta bort det behövliga fettet från vår hårbotten. Resultatet kan bli följande:

  • Livlöst och torrt hår
  • Hår som snabbt blir fettigt igen
  • Irriterad, torr och kliande hårbotten

Hur kan ditt hår bli både torrare och fettigare? Är inte det motsägelsefullt? Tyvärr inte. När ditt hår blir för torrt, försöker din hårbotten att skydda sig själv. Den överkompenserar och tillverkar mer fett.

På grund av allt detta, ser många vikten av att börja använda sulfatfritt schampo. Detta blir speciellt viktigt när det gäller produkter såsom silverschampo, som ofta kan vara uttorkande för håret. Att Fudge silverschampo är sulfatfritt är alltså ett stort plus.

Ingredienser som stärker håret

Fudge silverschampo har också en patenterad teknologi tillsatt som heter Optiplex. Optiplex är ett vegetabiliskt protein som skyddar håret och  stärker det från insidan.

I schampot finns dessutom andra ingredienser som har skyddande och stärkande kvaliteter. Bland silverschampon på marknaden utmärker Fudge silverschampo sig med dessa ingredienser.

Bland annat innehåller schampot ämnen som arbetar för att återfukta ditt hår, till exempel guarana. Guarana är en sydamerikansk klängväxt och ett återfuktande ämne som utvinns ur bönorna på växten används i Fudge silverschampo.

Hur använder jag Fudge silverschampo?

Så, låt oss säga att du bestämt dig för att köpa Fudge silverschampo. Hur applicerar du schampot?

För bästa resultat ska silverschampot appliceras på fuktigt hår. Sedan är det bra att schamponera håret med ett vanligt och skonsamt schampo innan du använder produkten. Detta beror på att håret bör vara helt fritt från hårprodukter innan appliceringen. Om det finns rester av till exempel hårspray, kommer inte silverschampot att fördelas jämnt i håret.

Efter att du noggrant har rengjort och tvättat håret kan du handdukstorka det. På så sätt är ditt hår troligtvis lagom fuktigt inför appliceringen. Ta sedan en ordentlig klick silverschampo och applicera försiktigt för att fördela det i håret.

Se till att läsa anvisningarna om hur länge du ska låta silverschampot sitta i håret. Ofta brukar den rekommenderade tiden vara ett par få minuter. Om du låter produkten verka för länge kan ditt hår nämligen bli grått. Om det är första gången som du använder silverschampo kan det därför en bra idé att låta det sitta en kortare stund.

Efter användning av silverschampot bör du också använda någon typ av efterbehandling. Det kan vara en inpackning med ett vårdande balsam. Vissa använder istället en bra hårolja, eller helt enkelt kallpressad, ekologisk kokosolja.

En notering är att Fudge silverschampo inte bara används av personer med blont hår. Silverschampo kan också användas av brunetter för att få kallare nyanser i sitt bruna hår. Om du exempelvis har rödbrunt hår och vill ha en mer neutral ton, kan silverschampo vara något för dig.

Avslutande ord

Alla har sina egna favoritprodukter när det gäller hårvård, inklusive silverschampon. Fudge är dock ett etablerat och internationellt känt märke, vars silverschampo vunnit flera utmärkelser. Både i Sverige och internationellt är schampot otroligt populärt och rekommenderas högt av användare. Fudge är ett premiummärke som används av både privatpersoner och salonger. Deras produkter är av hög kvalitet, men samtidigt är schampot inte onödigt dyrt, och anses vara prisvänligt av många.

Det är effektivt och så skonsamt och återfuktande ett silverschampo kan vara. Testa Fudge silverschampo idag och få de kalla tonerna du alltid drömt om!