Få bort finnar runt munnen – effektiva produkter att använda för att förebygga finnar! 

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Det finns väldigt många orsaker till varför du får finnar runt munnen. Den grundläggande och även den vanligaste orsaken är hormonell.  En överproduktion av talg gör att du får igentäppta porer som sedan leder till inflammation. Du kan även drabbas av finnar om du pillar på ditt ansikte med smutsiga händer eller att du varit stressad under en längre period.  

Finnar är väldigt vanligt och kan förekomma på olika områden i ansiktet.  Här nedan kan du ta del av flera tips på hur du kan få bort de eländiga finnarna! 

Vad orsakar finnar runt munnen? 

Du kan få finnar runt munnen av en del olika anledningar. Den största och den vanligaste anledningen är att du har en hormonell obalans i kroppen. En hormonell obalans kan ske om du varit väldigt stressad eller om du använder något preventivmedel som innehåller mycket hormoner. Under menstruationen är det även vanligt att få finnar runt om munnen.  

Tips som kan hjälpa dig bli av med finnar 

  • Tvätta ansiktet noggrant. För att förebygga finnar är det bra om du tvättar ansiktet varje morgon och kväll. Var noga med att se till att allt smink och smuts är helt borta ifrån ansiktet.  
  • Pilla inte i ansiktet, speciellt inte med smutsiga händer. Om du måste röra ansiktet är det viktigt att du har rena händer.  
  • Undvik att klämma dina finnar. När du märker att en finne uppstått i ansiktet är det väldigt svårt att motstå, men försök! Om du klämmer en finne finns det en risk att talgkörteln blir inflammerad och sedan bildar ett ärr.  
  • Skydda huden från andra bakterier. Bakterier kommer inte bara nå din hud när du pillar i ditt ansikte. De kan exempelvis komma från din mobiltelefon som du sedan har mot ansiktet, eller ditt örngott som du sover på. Detsamma gäller för andra produkter som ofta kommer i kontakt med ansiktet, som sminkborstar.  

Produkter som kan hjälpa dig med oren och fet hy 

1. Jane Iredale Disappear Medium Light 

Jane Iredale Disappear Concealer är en concealer som både är täckande och som motverkar orenheter. Den fungerar utmärkt att använda på finnar och andra ojämnheter dagligen. Denna produkt vårdar även huden då den innehåller extrakt av grönt te.  

Sorry, no prices available at this time.

2. Eucerin DermoPURIFYER Oil Control Cleansing Gel 

Eucerin Oil Control Cleansing Gel är en ansiktstvätt som passar dig med oren hy. Denna produkt innehåller antibakteriella egenskaper som förhindra bakterier från att växa. Den fungerar att använda dagligen, och tar bort smink och smuts samtidigt som den motverkar oren hy. Denna cleansing gel täpper inte till dina porer och du får en otroligt ren och fräsch hy vid regelbunden användning. 

3. La Roche-Posay Effaclar K+ talgupplösande fuktcreme 

La Roche-Posay  är en talgupplösande kräm som passar dig med fet och oren hy. Den hjälper dig som har tilltäppta porer och en ojämn hudyta genom att tränga djupt in i huden och återfukta samtidigt som den renar porerna från överflödig talg. 

Sorry, no prices available at this time.

4. HELIOCARE 360º Gel Oil Free SPF50 50 ml 

Heliocare  är en effektiv solkräm med 50 SPF som passar flera olika hudtyper, även dig med akne eller finnar. Solkrämen lämnar inte din hud oljig eller kladdig och går även utmärkt att använda under sminket, vilket uppskattas av många användare.  

UV-ljuset från solen kan stimulera inflammationerna som du har i ansiktet, vilket kan resultera till ännu fler finnar. Därför är solskydd i ansiktet mycket viktigt för att kunna bekämpa de envisa finnarna.