Få bort brun utan sol – vi listar stegen som snabbt avlägsnar fläckar!   

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Glöd Sophie Elise Self Tan Remover2. St Moriz Advanced Pro Tan Remover3. Glöd Sophie Elise Self Tan Remover Mitt
Glöd Sophie Elise Self Tan RemoverSt Moriz Advanced Pro Tan RemoverGlöd Sophie Elise Self Tan Remover Mitt

En snygg bränna kan genast fräscha upp och göra att du ser piggare ut. Men att sola solarium eller ligga och pressa i solen för länge är inte bra för huden, vilket gör att många istället använder brun utan sol. Detta är ett skonsamt sätt att få samma solkyssta hud, som om man hade befunnit sig timmar i direkt solsken eller ett solarium.  

Men med tiden kommer brun utan sol att försvinna och det är inte alltid detta sker särskilt jämnt. Det är då du själv måste få bort din brun utan sol, utan att huden far illa eller att jobbet bli alldeles för gediget. 

Om du har en fläckig brun utan sol som du vill avlägsna, finns det några snabba knep som du kan följa för att ta bort brännan helt eller gradvis. Vi listar stegen och har även inkluderat tre alternativ för dig som letar efter en praktisk self tan remover!  

Topp 3 self tan removers bäst i test 2021 

1. Glöd Sophie Elise Self Tan Remover – Jämnt resultat! 

 • Enkel att applicera 
 • Praktiskt att använda mellan BUS 
 • Förbereder huden 
 • Vegansk  

Denna lättanvända Self Tan Remover från varumärket Glöd Sophie Elise är perfekt att använda mellan applicering av brun utan sol. Samtidigt som den jämnar till huden och återfuktar, förbereder krämen huden för din nästa bränna. Detta ger då dig också en solkysst hud som håller längre.  

Krämen är vegansk för att passa samtliga användare och appliceras bäst med en handske för att förbereda huden lite extra.  

2. St Moriz Advanced Pro Tan Remover – Praktiskt pumpflaska!  

 • Enkel att applicera 
 • Rätt mängd vid varje pump 
 • Utnyttjar hudens PH-balans 
 • Förbereder huden för ny BUS 

St Moriz har tagit fram denna praktiska Advanced Pro Tan Remover som har en snabb verkningstid på endast fem minuter. Avlägsna sedan krämen med en blöt handduk, detta jämnar till huden och tar bort fläckig brun utan sol.  

Utöver detta är denna produkt perfekt att använda mellan BUS-tillfällena och gör att den nya appliceringen går på jämnare. Pumpflaskan ger rätt mängd och krämen är enkel att applicera ut över kroppen. Dessutom är det ett mycket prisvänligt val som passar mångas plånböcker.  

3. Glöd Sophie Elise Self Tan Remover Mitt – Prisvänligt val!  

 • Effektiv exfoliering  
 • Skonsam mot huden 
 • Enkel att använda 
 • Prisvänligt val 

Glöd Sophie Elise har tagit fram en mindre Self Tan Remover Mitt som är perfekt att använda enskilt eller med en self tan remover. Den avlägsnar fläckig brun utan sol och förbereder även huden på ett skonsamt sätt, för att den ska vara len och redo för nästa brun utan sol.  

Handsken kan enkelt användas i duschen tillsammans med önskad tvål eller duschgel för att rengöra och jämna till. En mycket prisvänlig investering som även fungerar bra att skrubba benen med innan rakning.  

Praktiska husmorsknep för att ta bort brun utan sol 

1. Salt och citronlösning 

Genom att blanda samman salt, vatten och citron får du en saltlösning som gör under för att på ett mycket effektivt sätt ta bort brun utan sol. Applicera vätskan med en svamp och massera detta sedan varsamt över det område som du vill jämna till. Eftersom lösningen innehåller salt är det viktigt att du inte har några sår som vätskan kan komma i kontakt med.  

2. Bakpulver och vatten 

Att bakpulver är ett mycket använt husmorsknep för rengöring av allt från ugn till spisplåtar, kan ingen ha missat. Men vet du om att bakpulver som blandas med vatten även är perfekt att använda mot brun utan sol fläckar? 

Denna kombinationen kanske inte är det bästa för dig som lider av känslig hud. Men i annat fall uppstår en mild kemisk reaktion som skrubbar dina händer eller fötter jämna och fläckfria.  

3. Tandkrämsknepet 

Har du en tandkräm med en blekande effekt hemma? Då kan du använda denna för att avlägsna envisa brun utan sol fläckar. Det är en mild metod som är perfekt för både knän, händer och fötter. 

Tre vanliga frågor om brun utan sol: 

Vad kan vara orsaken till en fläckig applicering? 

I de allra flesta fallen uppstår en fläckig applicering av brun utan sol på att huden antingen inte har skrubbats innan, att produkten inte har applicerats i ett jämnt lager eller att huden inte har varit tillräckligt återfuktad. Det bästa resultatet får du om rätt appliceringsmetod används och du dessutom använder en nyans som passar dig och din hudton bäst. 

Vilken typ av exfoliering är bäst? 

Om du har råkat få en ganska ojämn bränna och vill avlägsna den så finns det några saker som du kan göra. Första steget är att skrubba kroppen med en handske eller skrubb som innehåller lite grövre partiklar som salt eller socker. Detta kommer att avlägsna den sista brännan eller tona ner en för mörk ton till ett mer tilltalande resultat. 

Vart är det mer vanligt att brun utan sol fläckar uppstår? 

Det är väldigt vanligt att man vid användning av brun utan sol får fläckar på tår, händer och armbågar. Helt enkelt delar på kroppen där man oftast brukar vara mer torr.  

Brun utan sol har en tendens att fästa lite extra vid dessa partier, vilket gör att du kan behöva avlägsna dessa fläckar efteråt med en särskild investerad produkt eller blandning av ingredienser du vanligtvis har hemma.  

Länkar och referenser:

Brun utan sol produkter hos Lyko, MEDS