Bleka håret hemma – få till ett professionellt resultat med några enkla knep!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Schwarzkopf Blonde L1+ Extreme Lightener2. LYKO Hair Color Kit3. Olaplex Hair Perfector No 3
Schwarzkopf Blonde L1+ Extreme LightenerLYKO Hair Color KitOlaplex Hair Perfector No 3

Att gå till en frisör för att bleka håret är väldigt dyrt och om du inte har så mycket pengar över, eller helt enkelt föredrar att göra jobbet själv kan du genom att följa vår steg-för-steg guide, bleka håret hemma och få ett professionellt resultat.  

Blekning av håret tillhör det allra starkaste medlet som används för att förändra hårets pigment och det är därför nödvändigt att du vidtar vissa försiktighetsåtgärder, samt investerar i bra produkter för att du inte ska slita på ditt hår i onödan. Bra tillbehör gör även jobbet betydligt enklare, vilket kommer att resultera i ett bättre resultat.  

Tips på bra tillbehör som gör det enklare att bleka håret hemma 

1. Schwarzkopf Blonde L1+ Extreme Lightener – Kan användas på flera sätt!  

 • Passar samtliga hårtyper 
 • Intensiv blekning 
 • För mellanblont till mellanbrunt hår 
 • Professionellt resultat 

Med Blond L1+ Extreme Lightener från varumärket Schwarzkopf kan du bleka håret hemma och få ett fint resultat. Det är ett intensivt blekningsmedel som kan användas på de flesta hårfärger och typer av hår. Medlet är skräddarsytt för att bleka ditt hår på ett intensivt sätt, mellan 5-7 nyanser ljusare, därefter kan du själv avgöra om du vill behålla det ljusa håret eller tillföra pasteller eller toning.  

2. LYKO Hair Color Kit – Underlättar mixning och applicering!  

 • Gör det enkelt att blanda blekningsmedlet med vätskan 
 • Medföljande handskar för att skydda dina händer 
 • Gör det enkelt att dela in håret 
 • Inkluderade klämmor 

Oavsett om du ska färga eller bleka ditt hår, kommer LYKO Hair Color Kit att underlätta appliceringen markant. I detta kit medföljer en praktisk bunke, där du kan mixa medlet noggrant innan applicering. 

Utöver detta får du även två stycken klämmor och verktyg som gör det enklare för dig att dela upp håret, för ett jämnare resultat. Alla dessa tillbehör gör att det blir svårt att misslyckas med din blekning

3. Olaplex Hair Perfector No 3 – Behandling för ditt hår!  

 •  Vegansk  
 •  Skyddar, reparerar och stärker skadat hår 
 •  Fri från parabener 
 •  Unik formula för djup återfuktning 

Att bleka håret kan göra det ganska torrt och skadat, vilket innebär att efterbehandling är nog så viktigt för att du ska kunna tillföra fukt och återställa håret till sitt ursprungliga skick. Vi rekommenderar att du använder en inpackning som Olaplex Hair Perfector No 3, minst en gång i veckan för att håret ska balanseras. 

Steg-för-steg guide för ett professionellt resultat 

Att bleka håret hemma och få ett bra slutresultat, kan vara knepigt om du aldrig har gjort det tidigare eller vanligtvis bleker håret hos frisören. Genom att följa nedan steg, kommer du garanterat få ett bra resultat.  

1. Blanda medlet med pulvret 

Det första du behöver göra är att blanda samman det blekningsmedel som du har inhandlat och planerar att använda för att ljusa upp håret. Var noga med att läsa igenom medföljande instruktioner, för att du ska kunna tillsätta rätt mängd.  

2. Dela in ditt hår 

För bästa resultat är det viktigt att du delar in ditt hår i olika partier. Börja med underhåret och arbeta dig uppåt. Fördelarna som detta ger är att du kan få en mer jämn applicering och blekningen kommer då att ta bättre.  

3. Applicering 

Lämna några centimeter av håret från roten och nedåt, då värmen från din skalp kommer att påskynda blekningsprocessen, kommer du få ett väldigt ojämnt resultat om du arbetar in blekningsmedlet över hela håret. Börja istället med längderna och låt detta verka en stund innan du sedan fördelar medlet även nära din skalp.  

Om du däremot redan har blonda toppar och endast vill jämna till utväxten, kan du bortse från detta och kan således applicera blekningen i hårbotten. Låt det ligga i en stund och lägg sedan en mindre mängd i resten av håret, för ett jämnt och fint resultat.  

4. Tillsätt värme 

Som vi nämnt ovan kan värme påskynda processen och det kan därför vara fördelaktigt att tillsätta värme till håret under tiden blekningsmedlet gör sitt i ditt hår. Det är bland annat vanligt att sätta plastfolie över håret och sedan försiktigt föna över håret, för att både de mörka och röda tonerna i ditt hår ska kunna avlägsnas.  

Tre vanliga frågor om blekning av hår hemma: 

Hur kan man undvika gula toner i håret vid blekning? 

Blekningsprocessen tar tid och det är därför viktigt att du säkerställer att du har tillräckligt med tid på dig, för att blekningen ska kunna fullföljas och håret ska kunna få en jämn ton.  

Blekningsmedlet tar som första steg hand om de mörka tonerna i håret. Om blekningsmedlet lämnas i tillräckligt länge, kan även de gula eller mer röda tonerna i håret behandlas.  

Det är viktigt att du följer medföljande instruktioner och inte lämnar i medlet för länge i håret. Om håret inte har lyfts till önskad nivå efter en blekning, kan du utföra en andra blekning. Dock är det viktigt att du låter håret vila, för att det inte ska bli poröst eller för torrt.  

Om håret har en aningen mer gulaktig ton, behöver du dock inte bleka håret igen. Ett silverschampo kommer att ta bort de gula partierna i ditt hår efter några tvättar. Alternativt kan du använda en toner för att få färgen mer jämn.  

Hur applicerar man produkten för bästa resultat? 

Applicera blekningsmedlet några centimeter från skalpen och låt verka innan du applicerar medlet i dina rötter. Anledningen till detta är för att din skalp ger ifrån sig värme som kan påskynda processen och håret bleks annars inte särskilt jämnt.  

Är det skadligt att bleka håret? 

Att bleka håret är ingenting som du ska göra impulsivt eller som kan göras i en handvändning. Medlet som du använder är väldigt starkt och kommer att skada ditt hår rejält om du inte bleker håret på rätt sätt. Var därför noga med att följa instruktionerna som medföljer och att efterbehandla med en riktigt återfuktande inpackning, då blekning av håret kommer att göra det torrt.  

Länkar och referenser:

Eleven, Lyko, Nordicfeel