Vet du hur du fixar en perfekt makeup? Satsa på ordentlig belysning och bekvämlighet när du sminkar dig.

By

Är du inte nöjd med din makeup trots att du lägger pengarna på de allra bästa produkterna? I sådana fall bör du först se om platsen som du använder för din dagliga skönhetsritual – detta är nämligen mycket viktigt. I ett badrum med lampor som avger vitt ljus kommer du aldrig att få ett hundraprocentigt resultat. Skapa istället din egen sminkhörna där du kan fixa din makeup som ett proffs.

Ett sminkbord är både praktiskt och snyggt

De flesta kvinnor stressar med sin makeup i badrummet varje morgon. Prova istället att sätta dig ner vid ett sminkbord – efteråt kommer du aldrig mer att vilja krångla med din makeup i ett trångt och obekvämt badrum.

Med ett sminkbord får du ett antal fördelar:

  • Det blir bekvämare att sminka sig.
  • Sminkbordet fungerar som en praktisk förvaringsplats.
  • Väljer du ett designbord blir det dessutom ett snyggt inslag i ditt hem.
  • Bordet kan användas som en extra ljuskälla i rummet.

Gör din skönhetsprocedur till något att se fram emot och sätt dig ner bekvämt framför en stor spegel. Du kommer att känna dig mer avslappnad och du kan koncentrera dig till fullo när du fixar din perfekta makeup. Dessutom kommer du att ha alla dina kosmetikaprodukter bekvämt till hands.

Ärligt talat – hur många gånger har du förtvivlat letat efter något du behöver i din sminkväska? Med ett sminkbord behöver du aldrig mer lägga tid på att leta eftersom allt kommer att finnas på sin plats. Förstklassiga sminkbord är utformade på ett smart sätt – förvaringsutrymmet är uppdelat i olika avdelningar med lådor, fack och hyllor. Detta betyder att du snabbt kan hitta det du letar efter och därmed sparar du avsevärt med tid när du sminkar dig. Vissa bord har ett inbyggt smyckesskrin där du kan förvara dina favoritparfymer, hårtillbehör och andra oumbärligheter.

Gör sminkbordet till din egen personliga plats i hemmet där du kan koppla av under din dagliga vårdritual. Sminkbordet blir samtidigt ett snyggt designinslag i ditt hem. Välj sminkbord efter smak och stil så att det passar just dig. Du kan välja bland minimalistiska bord med ett par inbyggda lådor eller massiva bord med spegel och stort förvaringsutrymme till alla förnödenheter.

Se till att ha bra belysning vid sminkbordet

Ordentlig belysning är grunden till en perfekt makeup

Det är oerhört viktigt att ha belysning av god kvalitet när du sminkar dig. Den allra bästa typen av ljus är givetvis naturligt dagsljus men tyvärr finns inte alltid möjligheten att sminka sig i dagsljus. Om du väljer ett sminkbord med spegel finns det ofta lampor kring spegelns omkrets eller på spegelns överdel. Speglarna kommer antingen fristående eller i form av ett fällbart lock. Du kan också skaffa din egen separata belysning om spegeln inte har någon belysning. Du kan med fördel använda en stående justerbar lampa eller andra typer av ljuskällor. Placera den externa ljuskällan så att den inte bländar dig och så att den inte skapar skuggor i ditt ansikte.

Du bör också ägna en stund åt att välja rätt typ av LED-lampor eller glödlampor. Kom ihåg att ljuset bör efterlikna dagsljus i största möjliga mån. Det bästa är en LED-lampa eller en glödlampa med minst 4 000 kelvin. Om du planerar att sminka dig inför en fest på kvällen då det ofta är mörkare, ska du istället använda en ljuskälla med varmt gult ljus.