Behandla pigmentfläckar själv – test av 4 topp produkter för att få bort pigmentfläckar!

By

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar från MEDS.se, kronansapotek.se och parfym.se

1. Super Glandin Anti Pigment Creme2. Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector3. La Roche-Posay Pigmentclar Serum4. Dermaceutic Yellow Cream
Super Glandin Anti Pigment CremeEucerin Anti-Pigment Spot CorrectorLa Roche-Posay Pigmentclar SerumDermaceutic Yellow Cream

Pigmentfläckar kan uppstå under vissa faser i livet, en del uppstår i samband med hormonförändringar till exempel vid graviditet, klimakteriet eller om man äter hormontillskott. Andra typer av pigmentfläckar uppstår till exempel av sjukdom eller av solexponering. De allra vanligaste orsakerna är just fläckar som har uppstått av hormoner eller av att man har vistats mycket ute i solen.

Man kan enkelt reducera synligheten av pigmentfläckar i ansiktet själv med hjälp av olika produkter. Tänk dock på att skydda ansiktet med solskyddsfaktor när du behandlar huden med någon av produkterna. Produkterna är starka och exfolierande vilket tillfälligt tar bort hudens eget skydd mot solens strålar. Om du utsätter dig för solen under behandling kan dina problem istället förvärras. Är du osäker på om dina pigmentförändringar är ofarliga bör du alltid kolla upp dem innan du väljer att behandla dem.

Dessa produkter kan hjälpa dig att få bort pigmentfläckarna

Behandla pigmentfläckar själv - Super Glandin Anti Pigment CremeSuper Glandin Anti Pigment Creme

 • Bleker befintliga pigmentfläckar
 • Förebygger uppkomsten av nya pigmentfläckar
 • Återfuktande

Den här produkten, Super Glandin Anti Pigment Creme, hjälper dig att reducera dina synliga pigmentfläckar och motverkar att nya fläckar uppstår. Alpha Arbutin är ett av de verksamma ämnena i denna kräm som gör att dina befintliga pigmentfläckar bleks. Förutom att Anti Pigment Creme tar hand om dina pigmentfläckar har den också en vårdande, djupgående effekt på din hud. Du får alltså inte bara en jämnare hudton utan också mer lyster i ansiktet. För bästa resultat bör du använda denna kräm regelbundet, både morgon och kväll varje dag som en del av din vanliga hudvårdsrutin. Vid frekvent användning kan du se tydliga resultat efter 3-4 månader.

Behandla pigmentfläckar själv - Eucerin Anti-Pigment Spot CorrectorEucerin Anti-Pigment Spot Corrector

 • Snabbt resultat
 • Smidig punktbehandling
 • Passar även känslig hud

Har du bara någon enstaka pigmentfläck som du vill behandla så kan du enkelt göra det med Spot Corrector från Eucerin. Detta är som ett stift som du applicerar produkten med och kan därför enkelt begränsa appliceringen till ett mindre område. Resultat av ljusare pigmentfläckar kan ses redan efter två veckors användning och vid längre tids användning blir hundens ton allt jämnare.

Få bort pigmentfläckar själv - La Roche-Posay Pigmentclar serumLa Roche-Posay Pigmentclar Serum

 • Effekt som är långvarig
 • Även för torr hud
 • Ger jämnare hudton

För dig som har en känslig hy och samtidigt vill behandla dina pigmentfläckar så är denna produkt, La Roche-Posay Pigmentclar Serum, speciellt anpassad för dig. Det här är ett vårdande serum som har en lätt formula som lätt tas upp av huden som blir återfuktad på djupet. Samtidigt har den en god effekt mot att behandla pigmentfläckar så att din hudton blir jämnare, utan mörka pigmentfläckar. Dessutom tillför den extra lyster till din hy. Serumet är gör daglig användning och appliceras på en rengjord hud.

Sorry, no prices available at this time.

Få bort pigmentfläckar själv - Dermaceutic Yellow CreamDermaceutic Yellow Cream

 • Effektiv mot befintliga pigmentfläckar
 • Låt verka under natten
 • Exfolierande

Yellow Cream från Dermaceutic behandlar effektivt dina pigmentfläckar. Denna produkt fungerar på alla hudtyper oavsett om du har torr, normal, fet eller blandhy. Det spelar ingen roll hur dina pigmentfläckar har uppstått, denna kräm har en effektiv verkan på alla typer av pigmentfläckar. Du kan se resultat redan efter daglig användning i 2-3 veckor men det är inte förrän efter cirka 3 månader som du ser det faktiska resultatet. I och med att krämen är starkt exfolierande kan du uppleva att din hud tillfälligt får ökad pigmentering och att dina fläckar blir fler. Detta för att den skrubbar bort döda hudceller som täcker pigmentfläckar som då kommer upp till ytan.

Om du fortsätter att använda krämen kan du fortsatt se förbättring av dina pigmentfläckar upp till ett års användning. Det kan krävas att din hud sakta behöver vänjas in på denna kräm. Använd den då till kvällen varannan eller till och med var tredje dag för att sedan successivt öka användningen till två gånger dagligen.

Behandla pigmentfläckar, främst i ansiktet

Att få pigmentfläckar i ansiktet är ett vanligt förekommande fenomen och kan bero på en rad olika orsaker. Pigmentfläckar kan vara ett tecken på sjukdom eller vitaminbrist men det kan också bero på en hormonell förändring. Addisons sjukdom är ett exempel som kan visa sig med en ökad pigmentering vilket i sin tur resulterar i synliga pigmentfläckar. Graviditet, preventivmedel och klimakteriet är tre orsaker till att kroppens egna hormonnivåer rubbas, något som också kan leda till pigmentfläckar i ansiktet. Om man exponerar sig mycket i solen eller för farliga miljögifter så som avgaser, kan detta också vara bidragande orsaker.

Pigmentfläckar kan behandlas på flera olika sätt som gör att de minskar och i vissa fall försvinner helt. Beroende på vad dina pigmentfläckar beror på och har uppstått av så väljer man vilken behandlingsmetod som fungerar bäst. Här är exempel på tre tillvägagångssätt för att behandla pigmentfläckar på klinik.

IPL-behandling

Ett sätt att behandla pigmentfläckar på är att använda sig utav intensivt pulserande ljus – IPL. Denna behandling utförs på klinik och tar ungefär 30 minuter per gång att genomföra. Behandlingen behöver oftast upprepas för att få ett gott resultat. Hur många behandlingar som du behöver göra varierar och beror dels på vad du har för typ av pigmentfläckar men också hur snabbt din hud reagerar på läkningsprocessen som uppstår.

Det första man gör vid behandlingstillfället är att lägga en gel på det område som ska behandlas. Denna gel har en svalkande effekt och ska göra det mindre smärtsamt under själva behandlingen. Därefter börjar man skjuta in ljusimpulser i huden som har en våglängd på mellan 515 nm – 640 nm. IPL ska inte blandas ihop med laser då det är två olika behandlingsmetoder. Efter en behandling kan huden kännas både svullen, röd och irriterad men det är biverkningar som snabbt går över. När väl pigmentfläcken är borta så kan den inte komma tillbaka. Däremot kan det uppstå nya pigmentfläckar på samma ställe som du har haft fläckar på tidigare.

Cosmelan

Denna behandling har visat gott resultat på alla typer av pigmentfläckar. Cosmelan har en stor påverkan på det ämne som orsakar pigmentfläckar, melanin, och kan därför effektivt motverka pigmentfläckar i ansiktet samtidigt som behandlingen jämnar ut huden och tillför lyster.

Behandlingen är i två steg där det första steget utförs på klinik. På kliniken får man först genomgå en grundlig rengöring så att Cosmelan blir så effektiv som möjligt. När huden är ren läggs en lermask på ansiktet och denna ska sedan ligga på i upp till 12 timmar. Man brukar vara kvar på kliniken i ungefär en halvtimme för att rengöra hunden och applicera lermasken. Sedan får man gå hem och låta masken fortsätta verka hemma.

Steg två är kompletterande behandling hemma. Från kliniken har man fått med sig produkter som ska användas dagligen i upp till 6 månader för bästa resultat. Man får även med sig noggranna instruktioner om hur man använder dessa. Efter 6 månader har de flesta uppnått ett fullgott resultat men en del kan behöva upprepa behandlingen.

CryoPen

CryoPen angriper pigmentförändringar genom att frysa vävnaden. Förut använde man flytande kväve för att kunna behandla hudåkommor genom frysning. Numera är metoden enklare och modernare att utföra. En CryoPen använder sig istället utav lustgas, dikväveoxid, för att få samma effekt och frysa hudcellerna. Denna metod är lämplig för fläckar som har en storlek på 1-20 millimeter i diameter. Beroende på din hud och hur stora fläckar som du har så kan du uppnå ett önskat resultat på mellan 1-3 behandlingstillfällen.

Det är en mycket liten risk att drabbas av biverkningar vid behandling med en CryoPen.

Läs mer:
Våra partners produkter för pigmentfläcksbehandling