Bästa värmeborsten 2021 – Skonsam styling av håret!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. GHD Glide Professional Hot Brush2. OBH Nordica Magic Style Brush3. GA.MA Turbo Ion 2000
GHD Glide Professional Hot BrushOBH Nordica Magic Style BrushGA.MA Turbo Ion 2000

Bästa värmeborsten 2021 – En värmeborste är ett stylingsredskap som har funnits med en lång tid, dock i en mycket varierad form av storlekar och styrkor. En modern värmeborste är ett mycket skonsamt och väldesignat verktyg som fungerar på två sätt. Den torkar håret, samtidigt som borsten är designad för att underlätta styling av håret.  

Genom att använda värme kommer resultat att bevaras längre och denna metod håller även ditt hår hälsosamt och mjukt. Det krävs dock att värmeborsten du väljer har en genomtänkt design och att den är skräddarsydd för att skydda håret under användning för att vara ett bra val.  

Vi har utsett den bästa värmeborsten 2021 och skapat en topplista med våra favoriter. Detta för att du ska kunna göra ett val som baseras på din budget, utan att ditt hår tar skada under behandlingen. Dessa tre modeller har noggrant valts ut med respektive modellens egenskaper och funktioner i åtanke.  

Topp 3 värmeborstar bäst i test 2021  

1. Vår vinnare! GHD Glide Professional Hot Brush 

 • Optimal värme 
 • 2.7 meter kabel 
 • Skonsam mot håret 
 • Automatiskt viloläge 

Värmeborsten Glide Professional Hot Brush från salongsvarumärket GHD är designad för att användas i torrt hår och förvandlar snabbt sömnsvallet till en välstylad frisyr. Tack vare avancerad teknologi och borstens skonsamma beläggning, har vi utsett denna modell till marknadens vinnare. Letar du efter ett professionellt verktyg så är denna modell perfekt!  

Glide Professional Hot Brush har försetts med en teknologi, där joner värmer upp borsten till en optimal värmenivå. Detta bidrar till att göra stylingen mer skonsam och eliminerar dessutom friss, när du drar borsten genom håret.  

För att ge dig en säkrare användning har värmeborsten ett automatiskt viloläge, som gör att värmen stängs av när den inte längre används.  

2. OBH Nordica Magic Style Brush – Professionellt verktyg! 

 •  Designad av Björn Axen 
 •  Premiummodell 
 •  För flera typer av styling 
 •  Tillför lyster 

Magic Style Brush har en praktisk allt-i-allo design som gör att du inte längre behöver besvära dig med att föna håret tillsammans med en volymborste. Denna värmeborste från OBH Nordica torkar istället ditt hår på ett skonsamt sätt, där du kan forma håret som du önskar. Detta gör då att mindre värme tillsätts och du behöver inte använda två separata verktyg.  

Värmeborsten har ett optimalt borsthuvud som gör att den kan användas på flera olika typer av hår. Borsten har även en keramisk tourmalinebeläggning, som gör att användningen sliter mindre på ditt hår och du kan dra borsten flera gånger genom samma parti, utan att det skapas friss.  

För en multifunktionell värmeborste av hög kvalitet, säljs detta redskap även till ett mycket bra pris. Letar du således efter en värmeborste som kan användas när du vill torka och styla ditt hår samtidigt, är detta valet för dig!  

3. GA.MA Turbo Ion 2000 – Roterande värmeborste! 

 • Flera hastigheter 
 • Knappreglage 
 • Anti-frizz effekt  
 • Enkel att använda 

Modellen Turbo Ion 2000 från varumärket GA.MA är designad för att vara enkel att använda, samtidigt som den ger ett väldigt välformat svall. Redskapet är utrustad med en DC-motor som ger en väldigt jämn rotation och därmed en mycket bra prestanda.  

För att vara enkel att hantera har handtaget försetts med ett praktiskt knappreglage, där du kan justera mellan flera olika hastigheter som passar ditt hår och användning bättre. Själva borsthuvudet är designat med en anti-friss effekt som ger ett förbättrat slutresultat.  

En annan självklar bonus med denna modell är priset. Letar du efter en funktionell värmeborste som är enkel att hantera och som är mer prisvänlig är Turbo Ion 2000 ett perfekt val för dig. Den kompakta storleken gör den även enkel att ta med sig under övernattningar eller semestrar.  

Sorry, no prices available at this time.

Tre vanliga frågor om värmeborstar: 

Sliter en värmeborste på håret? 

All form av värme sliter på håret. Men det finns dock vissa stylingsredskap som är designade för att slita minimalt på håret, vilket då även är de modeller som du ska hålla ett litet extra öga på.  

Verktyg som är försedda med keramiska plattor eller en värmebeläggning, gör att verktyget glider genom håret enklare och skapar mindre friktion. Detta kommer då i sin tur leda till mindre förslitning och friss under styling med det specifika redskapet.  

Genom att införskaffa en värmeskyddande spray kan du även göra användning av värme för styling ännu mer skonsam. Denna kommer då fungera som ett täckande lager, som skyddar ditt hår mot värmen från redskapet.  

Vad kan man använda en värmeborste till? 

Det finns två olika typer av värmeborstar. Antingen de som används på torrt hår och som stylar och ger håret volym. Sedan har du värmeborstar som fönar och stylar håret samtidigt. Värmeborstar är designade för att ge ett professionellt resultat och volym.  

Vad ska man tänka på vid köp av en värmeborste?  

För att vara enkel att använda är det dock viktigt att den är avsedd för den typ av styling du planerar att använda den till. Verktyget ska även vara designad för att vara skonsam mot håret och därmed ha en skyddande keramisk beläggning som skapar mindre friktion under användning.  

Andra utmärkande funktioner är om du kan justera värmen eller borstens rotation på handtaget, samt att den är försedd med säkerhetsfunktioner som gör att värmeborsten automatiskt stängs av när den inte längre används.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

Att investera i en skonsam värmeborste, handlar till stor del om att göra rätt val och köpa en modell som har en väldesignad borste. Borsten ska till exempel vara utformad för att enkelt glida genom håret och även producera en optimal värme som sliter mindre på håret under användning.  

När vi valde ut tre modeller till topplistan var det framförallt detta som vi hade i åtanke. Funktion, användning och hur skonsam borsten är för olika hårtyper var vår största prioritering, där sedan priset hade betydelse för att vi skulle kunna inkludera modeller i lite olika prisklassen. Målet med topplistan är att du oavsett budget, ska kunna hitta en passande modell som håller måttet!  

Med en passande värmeborste kan du enkelt skapa volym i ditt hår och även få ett väldigt naturligt svall. Ta en kik på vår topplista, för att hitta din favorit! 

Länkar och referenser

Värmeborstar hos Nordicfeel, Styling Agenten

Videorecension av GHD Glide Professional Hot Brush