Bästa täckande foundation 2021 – för en silkeslen finish!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Foundation2. Max Factor Miracle Second Skin Foundation3. L´Oréal Paris Infallible Foundation 24H Matte
Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place FoundationMax Factor Miracle Second Skin FoundationL´Oréal Paris Infallible Foundation 24H Matte

Bästa täckande foundation 2021 – För dig som älskar smink är du medveten om hur viktigt det är med en bra täckande foundation. Foundation är en bra grund för en lyckad makeup, därför är det viktigt att välja rätt för din hudtyp. Det finns idag täckande foundations som passar alla olika hudtyper, och som är passade för det resultat som du är ute efter.

Vi har sammanställt en lista med de topp 3 bästa täckande foundations 2021. Vi hoppas detta gör det enklare för dig att välja rätt foundation för det resultat som du är ute efter.

Topp 3 täckande foundation bäst i test 2021

1. Vår vinnare! Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Foundation

 • Täcker ojämnheter
 • 24-timmars hållbarhet
 • Naturligt resultat
 • Över 55 nyanser

Många täckande foundations erbjuder inte tillräckligt många nyanser för att passa alla hudfärger, men detta är inget problem för Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Foundation. Denna foundation erbjuder över 55 nyanser att välja mellan. Den är också täckande i hela 24 timmar och den sitter även där den ska på både kalla och varma dagar.

Denna foundation är flytande och är enkel att applicera. Du får ett naturligt och felfritt resultat när du använder Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Foundation och det blir inga ojämnheter vid applicering. Den känns heller inte tung mot huden och den är dessutom oljefri. En riktig lyxig fulltäckande foundation för alla hudtyper.

2. Max Factor Miracle Second Skin Foundation – Vårdande foundation!

 • Återfuktar din hud
 • Jämnar ut hudtonen
 • Vårdande kokosmjölk
 • SPF 20

För en lätt och vårdande täckande foundation är Max Factor – Miracle Second Skin Foundation ett självklart val. Det är en heltäckande foundation som återfuktar din hud. Den innehåller vårdande kokosmjölk, aloe vera som återfuktar huden, C-vitamin, E-vitamin och SPF20. Denna foundation är lätt, vilket gör det enkelt att jämna ut din hudton.

Du applicerar enbart en liten mängd av foundation, antingen på ditt finger, en makeupsvamp eller med en borste. Arbeta med lätta rörelser där du börjar från mitten av ditt ansikte för att sedan röra dig ut mot sidorna av ansiktet.  Det är en lätt, men heltäckande foundation som håller länge.

3. L´Oréal Paris Infallible Foundation 24H Matte – Håller i 24 timmar!

 • Lätt mot huden
 • Maximal täckningsförmåga
 • Naturligt resultat
 • Motstår svett

L´Oréal Paris Infallible Foundation 24H Matte är en heltäckande foundation som håller i hela 24 timmar. Det är en foundation som känns lätt mot huden och den håller glansig hud matt länge. Denna foundation är vattenfast, så den motstår svett på ett optimalt sätt. Den erbjuder en matt täckning och den är enkel att applicera.

Resultatet är sammetslent och den jämnar även ut huden. L´Oréal Paris Infallible Foundation 24H Matte smälter in i huden med en naturlig finish. Den är passande för alla hudtyper och kommer också i ett flertal olika nyanser.

Tre vanliga frågor om täckande foundations

Hur applicerar jag bäst en täckande foundation?

Kontrollera alltid hur mycket du borde använda. Många heltäckande foundations kräver inte många droppar för ett heltäckande resultat. Du vill helst inte använda fingrarna när du applicerar foundation på ditt ansikte. Dina händer har mycket bakterier på sig vilket kan göra din hud irriterad.  Det är bäst att använda dig av en pensel eller en svamp. För en pensel är det bäst att röra den i cirkulära rörelser så du arbetar in foundation i huden. Med en svamp är den bästa applikationen med klappande rörelser.

Hur väljer jag rätt täckande foundation?

Det är viktigt att du vet vad du har för hudton innan du beställer hem en foundation, då det är viktigt att den passar just din hud. Enklaste sättet att testa detta är olika nyanser mot ditt ansikte. Men vill du beställa hem produkten online kan du även kolla på venerna på dina underarmar. För nybörjare kan denna metoden vara lite svårare i början. Om dina vener är gröna eller gulgröna så är det en varm och gyllene underton som du behöver. Om de är blå och gröna har du en neutral underton. Om du har blåa, blågröna och blålila vener har du en kall och rosa underton.

Hur länge håller en täckande foundation?

Hållbarheten på den täckande foundation beror helt och hållet på vad för sorts foundation som det är. På förpackningen står det för det mesta hur länge den håller efter att du har öppnat den. Du kan också själv kontrollera din foundation innan du använder den och känna efter hur den känns mot huden, och även hur den luktar.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att hitta rätt foundation själv kan kännas svårt speciellt när det finns ett sånt stort utbud på marknaden och med tanke på att det finns så många olika typer av foundations. I vår topp 3 lista har vi listat de tre foundations vi tycker gav bäst täckning. Viktigt med foundations är att det inte gör din hud torr, detta var också något  hade i åtanke när vi skapade denna guide.

I valet av de bäst täckande foundations kunde vi se att dyrast inte alltid är bäst. Budgetvarianter av hög kvalitet hamnade därför på vår topplista på grund av sin gosa täckning och skonsamma ingredienser. Något annat vi hade i åtanke var hur länge dessa foundations håller, och om de kan motstå olika väderförhållanden. Att ha en heltäckande foundation som håller i upp till en hel dag är viktigt.

Alla tre heltäckande foundations som vi listat är lätta att applicera och kommer i en hel mängd olika nyanser så du kan hitta en enkelt som passar din hudton.

Länkar och referenser:

Alla foundation hos Åhlens, Lyko och Bloomify