Bästa sololjan 2021 – skydda dig mot solen samtidigt som du får en snygg glans!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Meraki Sololja, Mildly scented SPF302. Clarins Sun Care Oil Mist Spf 30 Body3. Hawaiian Tropic Oil SPF8
Meraki Sololja, Mildly scented SPF30Clarins Sun Care Oil Mist Spf 30 BodyHawaiian Tropic Oil SPF8

Bästa sololjan 2021 – För många är sommaren det bästa som finns. Att kunna spendera tid vid stranden, poolen eller bara njuta av det varma solen. När du sitter i solen är det dock viktigt att du skyddar dig med ett solskydd, men en solkräm kan kännas kladdig och ger inte huden mycket glans. Där kan en sololja istället göra jobbet åt dig. Inte enbart hjälper en sololja dig att skydda dig mot att bli bränd, den skyddar även från solens farliga UV-strålar samtidigt som du får en slät och mjuk finish med glans.

Det gäller dock att hitta den rätta sololjan för att få rätt skydd för din hud. Därför har vi gjort en topp 3 bäst-i-test lista för att hitta svaret på frågan – Vilken är den bästa sololjan 2021?  

Topp 3 bästa sololjan bäst i test 2021

1. Vinnare! Meraki Sololja, Mildly scented SPF30 – Skyddar dig effektivt mot solen!

 • SPF30
 • Berikad med E-vitamin och sheasmör
 • Blommig doft
 • Vegansk olja

Meraki Sololja, Mildly scented SPF30 är en sololja som effektivt skyddar din hud mot solen. Det är en sololja som har en SPF30 faktor och när du använder den lämnar den heller inte en fet känsla som en vanlig solkräm många gånger kan göra. Sololjan absorberas snabbt och kommer att lämna din hud med en underbar glans. Meraki Sololja innehåller både E-vitamin och sheasmör vilket gör att den återfuktar din hud när du använder den.

Inte enbart ger den din hud en vacker glans, men Meraki Sololja, Mildly scented SPF30 luktar också oerhört gott med doft av vit musk och färsk mynta. När du applicerar den bör du vänta med att ta på dig dina kläder till oljan har hunnit absorberas in ordentligt. Sololjan är vår vinnare eftersom den skyddar effektivt, luktar gott och även återfuktar huden när du använder den. Plus att du får en riktigt snygg och jämn solbränna på köpet!

Sorry, no prices available at this time.

2. Clarins Sun Care Oil Mist Spf 30 Body – För både kropp och hår!

 • Högskyddande sololja
 • Ger näring till hur och hud
 • Hjälper till en vacker solbränna
 • Absorberas snabbt

Om du vill förbättra både din hud och ditt hår, samtidigt som du skyddar dig mot solen är Clarins Sun Care Oil Mist Spf 30 Body det perfekta valet. Det är en vårdande sololja som inte känns för oljig, plus att den är passande för alla hudtyper. Du behöver heller inte oroa dig för att den ska förstöra dina kläder, då den absorberas in snabbt och sololjan har dessutom en exotisk doft av sommar.

Sololjan är perfekt för dig som vill ha en jämn bränna, men fortfarande bli skyddad mot både UVA och UVB-strålning. Vid användning sprayar du oljan jämnt över hela kroppen och du kan även massera in den i håret för extra skydd. Den kommer med ekologisk tamanuolja som ger näring åt din hud och även med svalkande aloe vera som förebygger uttorkning.

3. Hawaiian Tropic Oil SPF8 200 ml – Älskad sololja världen över!

 • Välkänt märke
 • Kokosdoft
 • Återfuktande ingredienser
 • Ger huden näring

Hawaiian Tropic är ett välkänt märke världen över och som namnet föreslår kommer den från Hawaii. Den stora fördelen med sololja från Hawaiian Tropic är att den kommer i olika styrkor för att skydda dig från solen. Du kan köpa allt från Hawaiian Tropic Oil SPF 15 till ett mindre skydd på SPF8. Sololjan skyddar mot UVA och UVB-strålar, och den är även vattenresistent upp till 80 minuter.  

En stor anledning till att märket är populärt är att den återfuktar huden, men även att den har en kokosdoft vilken är en storfavorit hos många trogna användare. Oljan tränger in i huden snabbt och enkelt och du lämnas inte av eb oljig yta, utan istället får du en snygg glans som håller länge.

Sorry, no prices available at this time.

Tre vanliga frågor om sololjor:

Varför måste jag använda sololja?

Sololja är ett perfekt alternativ av solskydd om du vill bli lite brunare, men samtidigt vill skydda din hud utan kladd från solkräm. Det är visserligen ett lättare solskydd, men det skyddar samtidigt mot både UVA-, UVB- och IR-strålar.

Är det någon skillnad mellan en sololja och solkräm?

Ja, det är skillnad mellan sololja och solkräm! En sololja är ett solskydd som är rekommenderat att använda när du redan fått upp en bränna. Om du har känslig hud är det inte rekommenderat att enbart använda sololja, utan då är det bättre att du använder dig av solkräm. Sololjan lägger sig som en slät yta på huden, vilket gör att huden inte reflekterar bort strålarna från solen lika effektivt och du får en mer intensiv färg. Sololjor är dessutom ofta även mindre kladdiga än vad solkrämer är.

Vad borde jag tänka på när jag väljer en sololja?

Det första du borde ha i åtanke är vilken solskyddsfaktor den har. Om du har lätt att bli bränd är det värt att investera i en sololja med ett högre skydd. Du vill även att sololjan ska vara enkel att applicera och även att den ska lukta gott.

En sista tanke

När du är ute i solen är det alltid viktigt att ha någon form av skydd mot solen. En sololja är ett bra alternativ för dig som är ute efter en mer intensiv färg, men som fortfarande vill ha ett starkt skydd mot solen. En sololja är ofta heller inte lika kladdig som en solkräm kan vara och den luktar också ofta väldigt gott. Alla tre sololjor vi har valt är lätta att applicera, doftar gott och ger dig ett bra skydd mot solen så du kan njuta av sommaren utan att oroa dig!

Referens och länkar

https://testagram.se/sololja/

https://www.svenskhalsokost.se/hud-och-harvard/solprodukter/sololja

Vi har jämfört sololjor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Mecindo
Lyko
MEDS
Nordicfeel
Eleven
Åhléns