Bästa sminkförvaringen 2021 – organisera ditt smink för en längre hållbarhet!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Paris Berlin Makeup Bag Studio2. Gillian Jones Urban3. Åhlens Läppstiftshållare
Paris Berlin Makeup Bag StudioGillian Jones UrbanÅhlens Läppstiftshållare

Bästa sminkförvaringen 2021 – Att förvara sminket på ett mer praktiskt sätt, gör det inte bara lättare att hålla koll på dina produkter. Det kan dessutom få dem att hålla längre, då de inte utsätts för fukt, värme eller direkt solljus på samma sätt som om du hade förvarat dem på sminkbordet.  

Med en portabel sminkförvaring eller sminkbag, kan du även packa dina favoriter inför semestern och få en bättre överblick på vad som behöver tas med.  

Vi har skapat en topplista med de tre modeller av sminkförvaring som vi tycker du ska kika lite närmare på. Vi har valt att inkludera sminkförvaring som hjälper dig att hålla din kollektion organiserad, samtidigt som inköpet och storleken på förvaringen kan anpassas efter hur mycket smink du använder.  

Topp 3 sminkförvaring bäst i test 2021 

1. Vår vinnare! Paris Berlin Makeup Bag Studio  

 • Flera avdelningar 
 • Praktiska fickor  
 • Bekväma handtag för enkel transport 
 • Genomskinligt material för en bra översikt  

Med Paris Berlins sminkförvaring Makeup Bag Studio kan du hålla ditt smink organiserat, samtidigt som du får en god överblick över innehållet. Sminkbagen är designad i ett transparent material som gör att du kan se varje enskild produkt. Tack vare fastsatta handtag kan den även enkelt bäras omkring i ditt hem eller användas för semestern. Helt klart vinnaren på topplistan!  

Makeup Bag Studio har två fickor på framsidan, för att du ska kunna hålla olika produkter separat förvarade. I bagen kan du dela av sminket, med två olika avdelningar med inbyggd dragkedja.  

Letar du efter en större förvaring som rymmer mycket smink, så rekommenderar vi att du kikar på denna modell från Paris Berlin.  

Sorry, no prices available at this time.

2. Gillian Jones Urban  – Stilren design!  

 • Rymmer mycket produkter 
 • PU-kant för bra hållbarhet  
 • Material: Tvättbar nylon 
 • Stilren design och form 

Med sminkförvaringen Urban från varumärket Gillian Jones, kan du förvara både dina smink- och hudvårdsprodukter då den har en rymlig design som även kan stängas om med dragkedja för att skydda produkterna från solljus, eller när du vill packa med dem på en resa eller om du ska sova borta.  

Urban har ett yttre lager som är tillverkad av tvättbar nylon, väskans foder är tillverkat av återvunnen plast och en PU-kant har inkluderats för att väskan ska behålla sin form. Praktiskt mindre fack i plast kan avlägsnas och passar perfekt om du vill ta med dig det nödvändiga i handväskan.  

Gillian Jones Urban rymmer mycket produkter och passar perfekt för dig som vill ha mer utrymme för att du ska kunna testa nya sminkartiklar och ha lite valmöjligheter.  

3. Åhlens Läppstiftshållare – Rymmer sex läppstift!  

 • Praktiskt förvaring  
 • 6 avdelningar för läppstift  
 • Flera mindre avdelningar  
 • Transparent design  

Varumärket Åhlens har designat denna mindre, men ack så praktiska sminkförvaring i plast som rymmer sex stycken läppstift och har även flera avdelningar för andra produkter i din kollektion. Du kan nu förvara dina favoritprodukter så att de är synliga på sminkbordet. Men har även en passande storlek för att få plats i en låda.  

Läppstiftshållaren är tack vare sitt material enkel att rengöra och har en stilren design som passar alla. Vill du hålla ditt sminkbord mer organiserat? Då kommer du verkligen att uppskatta denna mindre och prisvänliga hållare från Åhlens.  

Sorry, no prices available at this time.

Tre vanliga frågor om sminkförvaring: 

Hur förvarar man bäst sitt smink? 

På sminket kan du alltid se stämplat hur lång livslängd den har enligt tillverkaren. Detta sträcker sig vanligtvis mellan 6-24 månader. Puderprodukter som rouge, puder eller bronzer har vanligtvis en längre livslängd än krämprodukter som foundation eller concealer.  

Men även angiven livslängd på förpackningen stämmer inte alltid om sminket förvaras i fukt eller direkt solljus. Sminkprodukter trivs allra bäst i till exempel en sminkförvaring, låda eller annan ljusskyddande plats.  

Så genom att investera i en praktisk sminkförvaring kan du inte bara hålla din kollektion organiserad. Du kan även förlänga livslängden på dina produkter, vilket sparar dig pengar i det långa loppet.   

Vilket material är bäst för sminkförvaring?  

För att du ska kunna hålla din sminkförvaring ren och fräsch har materialet på förvaringen stor betydelse. Det är viktigt att den antingen är tillverkad av tyg som kan tvättas, alternativt plast så att den är lätt att torka av med jämna mellanrum. För att ditt smink ska hålla länge är det viktigt att du håller din förvaringsstation hygienisk.  

Hur stor kapacitet ska sminkförvaringen ha? 

Beroende på hur stor din kollektion är, kan det vara värt att kika på lite olika modeller. Ju fler produkter du behöver förvara, desto viktigare är det även att sminkförvaringen är designad med olika avdelningar för att du ska kunna hålla produkterna organiserade.  

Om du vill kunna använda förvaringen som en sminkväska när du behöver ta med dig sminket på resa eller när du sover borta, är det viktigt att förvaringen är utrustad med en dragkedja som håller allting säkert. Ett inkluderat handtag gör det enklare att bära med dig väskan i hemmet om du ofta gör dig redo i lite olika rum, där ljuset är som allra bäst.  

Så när du gör ditt val, köp en lagom stor sminkförvaring som har plats för allt smink som du vill hålla i säkert förvar.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

När vi skapade denna topplista fokuserade vi på att inkludera modeller som underlättar organisering av ditt smink, samtidigt som de ska ha ett bra utrymme för många olika produkter. De tre olika modellerna av sminkförvaring som vi slutligen valde ut, efter gedigen efterforskning av marknadens utbud, säljs även för lite olika prislappar.  

För att sminkförvaringen ska hålla länge har materialet stor betydelse, det är viktigt att den antingen är gjord av plast eller tvättbart tyg för att du ska kunna hålla den hygienisk. Smink kan ge upphov till en del oreda, så det är en självklarhet att den sminkförvaring du väljer är enkel att hålla ren.  

Genom att hålla ditt smink organiserat och undan direkt solljus, kan du även få dina produkter att hålla längre, samtidigt som du kan få en bättre överblick när du sminkar dig. Välj en storlek som passar din kollektion och de sminkprodukter som du använder mest.  

Länkar och referenser:

Sminkväskor hos Lyko