Bästa setting spray 2022  – Få ditt smink att hålla hela dagen!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Urban Decay All Nighter2. Lumene Blur Longwear3.
Urban Decay All NighterLumene Blur LongwearElf Matte Magic Mist and Set

Bästa setting spray 2022 – Det spelar ingen roll hur lång tid du lägger ner på ditt smink på morgonen, en lång dag på jobbet eller en svettig utekväll på en nattklubb i staden kommer att göra sitt för att bryta ner den perfekta basen som du lagt på morgonen. För att låsa in sminket och göra så det håller hela dagen är en setting spray nästan ett måste.  

Beroende på vilken typ av finish, hudtyp och effekt som du vill uppnå så finns det också flera olika typer av setting sprayer som du kan välja mellan. Vi ger dig våra favoriter! 

Topp 3 setting spray bäst i test 2022 

1.Vår vinnare! Urban Decay All Nighter 

 • Mikrofin spray 
 • Volym: 118 milliliter 
 • Temperature Control Technology 
 • Passar alla hudtyper 

Om du älskar smink så har du säkerligen hört talas om kungen inom setting spray, Urban Decays All Nighter. Denna storfavorit är idag en av världens mest sålda setting spray och vi förstår verkligen varför. Sprayen har en fin mist som gör att den distribueras över huden jämnt.  

Dessutom innehåller denna setting spray en Temperature Control Technology, som håller sminket på plats och reglerar temperaturen på din hud. Perfekt att spraya på över smink under varma sommardagar, men även använda på bart ansikte.  

All Nighter har en skonsam formula och passar därför alla hudtyper. Marknadens bästa produkt helt enkelt! 

2. Lumene Blur Longwear – Fuktgivande ingredienser! 

 • För normal eller torr hud 
 • Skonsamma ingredienser 
 • 100% vegansk 
 • Volym: 100 milliliter 

Varumärket Lumene är väldigt uppskattat för sina skonsamma och lystergivande produkter. Deras setting spray Blur Longwear förlänger hållbarheten på ditt smink, men dessutom innehåller denna spray även återfuktande ingredienser som smälter in i huden och ger en väldigt naturlig finish. Ett perfekt val för dig som gillar något mer lyster. 

En klar fördel är också att samtliga ingredienser är helt botaniska och denna spray är därför också ett bra val för dig som är vegan. Priset gör detta val tilltalande för personer i samtliga åldrar, där produktens behagliga doft även gör att den känns trevlig att använda. 

3. Elf Matte Magic Mist and Set – Bästa budgetvalet! 

 • Prisvänlig 
 • Innehåller aloe vera  
 • Håller din make up på plats 
 • Torkar inte ut huden 

Problemet med många matta setting sprayer är att de har en tendens att torka ut huden, vilket inte gör dem till ett särskilt bra val för dig med normal eller torr hud. Varumärket ELF har därför skapat denna Matte Magic Mist and Set, som håller sminket på plats och ger en naturlig matte finish. Priset gör även denna till en stor kundfavorit! 

Denna spray har en formula med skonsamma och återfuktande ingredienser som aloe vera, grönt te, gurka, vitamin A, C och E. Detta resulterar i att ge en naturlig känsla och avlägsnar puder och produktrester som ligger på huden och inte riktigt har sjunkit in. Om du letar efter en bra setting spray men har en snävare budget, så kan vi inte rekommendera denna från ELF nog.   

Sorry, no prices available at this time.

3 vanliga frågor om setting spray: 

Vilken setting spray är bäst för torr hud? 

Om du har väldigt torr hud så kommer basen att se mer naturlig ut om du väljer en setting spray som är mer återfuktande och som även har förstärkts med lyster. Detta kommer att hålla ditt smink på plats, samtidigt som ingredienserna balanserar ut din hud och får sminket att sitta finare på huden i alla väder. 

Vad ska man tänka på vid val av setting spray? 

För att det val du gör verkligen ska fungera är det dels viktigt att du applicerar produkten på rätt sätt, men dessutom att du gör ett val som passar din sminkrutin, säsong och att ingredienserna passar din hudtyp.  

För varmare väder är det till exempel mer fördelaktigt att välja en setting spray som klarar av fukt och högre temperaturer. Under vintermånaderna är luften kallare och mer torr, då är det oftast bättre att välja ett mer återfuktande val som ger mer lyster.  

Hur applicerar man setting spray? 

Det finns egentligen två olika sätt att applicera setting spray. Antingen kan du hålla flaskan en bit från ansiktet och spraya i ett kryss för att fördela produkten jämnt över hela huden. Du kan även spraya produkten på en beautyblender och försiktigt dutta denna över hela ansiktet där du verkligen vill säkerställa att sminket håller hela dagen.  

Hur vi valt ut produkter till vår topplista 

För att kunna välja ut vilka produkter vi skulle inkludera på topplistan har vi kollat på mängder av Youtube recensioner, andra topplistor och kundomdömen för att helt enkelt kunna avgöra vilken setting spray som dels säljs bäst och som även har goda ingredienser.  

Det var viktigt för oss att inkludera någonting för allas plånböcker, samtidigt som du inte ska behöva kompromissa gällande slutresultat. Vi har också valt att inkludera setting spray som ger lite olika typer av finish så att du, oavsett hudtyp och säsong kan välja den som passar dig bäst.  

Så vilken setting spray är din favorit? Kika igen på vår topplista och fundera på hur din sminkrutin ser ut, för att du ska kunna göra ett skräddarsytt val! 

Källor: 

https://lyko.com/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa setting spray
Lyko
Eleven
Meds
Prisjakt
Pricerunner