Bästa produkterna för porrengöring – 2020 – så gör du rent porerna på bästa sätt

By

Pormaskar är ett vanligt förekommande fenomen men de kan vara ack så förargligt ändå med de små svarta prickarna i huden. Personer som har en fet hudtyp drabbas i större utsträckning av pormaskar som är en form av acne. Pormasken består till stor del av talg vilket är det som upplevs som oljigt i den feta huden, den innehåller också döda hudceller. Den svarta färgen i pormasken kan misstas för att vara smuts men den uppstår när talgen och de döda hudcellerna kommer i kontakt med syre och en oxideringsprocess påbörjas vilket resulterar i den svarta färgen.

Glamglow Instamud
Blackhead Solutions
Cold Plunge

Det är bra att med jämna mellanrum rengöra sina porer, något som man lätt kan göra på egen hand hemma med någon av följande produkter.

Glamglow Instamud 60-Second Pore-Refining Treatment

Med hjälp av Instamud från Glamglow kan man på en minut rengöra sina porer. Den här masken tar bort ojämnheter i huden och gör den len. Masken innehåller flera ingredienser som ska verka för att lugna huden, till exempel trollhassel och aloe vera. Den är dessutom fri från paraben och phthalate som lätt kan irritera huden.

  • Paraben-fri
  • Tar bara 60 sekunder att använda
  • Jämnar ut hudtonen
Se pris

Den används genom att man appliceras en ganska rejäl mängd i ansiktet som ska vara torrt. Masken läggs försiktigt över hela ansiktet, man behöver inte gnugga in den. När masken kommer i kontakt med huden uppstår en bubblande effekt som stimulerar huden. Efter en minut så kan masken sköljas av med varmt vatten. Masken kan används så ofta som man själv önskar, rekommenderat är 2-3 gånger i veckan.

Clinique Blackhead Solutions 7 Day Deep Pore Cleanse & Scrub

Ansiktsmasken Blackhead Solutions från Clinique har tre funktioner i en och samma mask. Den både rengör, scrubbar och minskar synligheten av porer. I den rengörande processen kontrollerar den även mängden fett i huden och reglerar denna till en normal nivå och kan på så sätt minska uppkomst av nya pormaskar. Produkten är dessutom allergitestad och helt luktfri för att passa även känslig hy.

  • 3 funktioner i 1
  • Minskar synliga porer direkt
  • Allergitestad
Se pris

Redan efter första användningen minskar synliga porer med 75% och efter 6 veckors behandling kan man minska de synliga porerna med hela 94% när man använder produkten två gånger om dagen.

De verksamma ingredienserna i masken är bland annat salicylsyra, glukosamin, silica och E-vitamin.

Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask

Den här masken från Ole Henriksen är en kylig historia. Namnet Cold Plunge Pore Mask avslöjar att det är en kylande mask som piggar upp huden och minskar synliga porer och uppkomsten av nya porer. Man har hämtat inspiration från basturitualen som är en skandinavisk ritual och masken är därmed anpassad till skandinavisk hy. I ritualen finns en del där man badar isvak och det är med inspiration från det som man har tagit fram denna mask.

  • Innehåller växter som är rika på antioxidanter
  • Minskar uppkomst av porer
  • Reglerar oljig hud
Se pris

Maskens effekter är att ta bort gifter som har samlats på huden, reglerar hudens talg samt minskar de synliga porerna och förebygger uppkomst av nya porer. Man har använt sig av växter från Alperna, dunört och fjällskära som är rika på antioxidanter för att få den perfekta formulan.

Det här är en lermask som har en klar ljusturkos färg som man applicerar på ansiktet. När leran kommer i kontakt med huden börjar den stelna och får ett skimmer som påminner om is. När masken börjar spricka är det en indikation på att den har verkat färdigt. Då tillsätter man kallt vatten till masken som istället börjar löddra och då jämnar ut huden samtidigt som den tar bort överflödigt talg. Fortsätt skölj med kallt vatten för att få bort masken helt.