Bästa plattången 2021 – För glänsande och spikrakt hår!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. GHD Gold Styler2. Remington Pro-Luxe Straightener3. GA.MA GI0201 Plattång
GHD Gold StylerRemington Pro-Luxe StraightenerGA.MA GI0201 Plattång

Bästa plattången 2021 – Med en bra plattång kan du skapa mängder av frisyrer på hemmaplan. Genom att dra plattången utmed håret kan du få en glansig och rak frisyr, medan roterande rörelser skapar naturliga lockar. Ett multifunktionellt redskap som passar alla, oavsett hårtyp.

Det svåraste för många är dock att veta vilken typ av plattång som du bör investera i. Daglig användning av värmeredskap kommer att slita på håret så det är viktigt att plattången har försetts med en keramisk beläggning eller anti-friss, som skyddar ditt hår under användning.

Vi har letat fram tre av marknadens bästa val som vi rekommenderar lite extra. Oavsett budget kan du hitta din nya favorit som passar utmärkt att använda varje dag!

Topp 3 plattänger bäst i test 2021

1. Vår vinnare! GHD Gold Styler

 • Dual zone-teknologi
 • Avrundade kanter
 • Maximal temperatur: 185 grader
 • Sladd: 2,7 meter

Testvinnaren Gold Styler från GHD är en mycket kraftfull plattång som är skonsam mot ditt hår och mycket enkel att använda. Det finns helt enkelt en anledning till att de flesta frisörer väljer att använda GHD på sina kunder. Gold Styler är en kvalitetsplattång som säkerställer minimalt slitage och där du också enkelt kan ställa om temperaturen för att passa just din hårtyp.

Gold Styler har även en design som gör den mycket multifunktionell. De avrundade kanterna underlättar när du skapar volym eller lockar i håret, medan den keramiska plattan gör att plattången glider genom ditt hår. Letar du efter en mycket skonsam plattång så tycker vi att du ska kika lite extra på denna modell från GHD. Ett något dyrare val, men som ger dig mängder av fördelar!

 • 1.999,00 kr
 • 1.999,00 kr
 • 1.999,00 kr
 • 2.199,00 kr 2.079,00 kr
 • 2.199,00 kr
 • 2.799,00 kr 2.486,00 kr

2. Remington Pro-Luxe Straightener – Skonsam mot håret!

 • Justerbar temperatur
 • OptiHeat-teknik
 • 50% rakare hår
 • Keramisk beläggning

Pro-Luxe Straightener från varumärket Remington är en praktisk plattång som trots sina många funktioner säljs till ett mycket bra pris. Remington ger dig mycket för pengarna och denna plattång har en keramisk och lyxig beläggning som gör den mycket skonsam att använda varje dag.

Designen ger dig 5 gånger bättre glid och ett rakare hår på endast ett tag. Detta bidrar då till att minska slitage på håret för en glansig salongsfinish som håller hela dagen. Plattången har även försetts med en lättläst display, där du enkelt kan justeras temperaturen mellan 160-230 grader.

 • 999,00 kr 699,30 kr

3. GA.MA GI0201 Plattång  – Mycket prisvänlig!

 • Temperatur: 150-220 grader
 • Automatisk avstängning
 • Sladd: 1,8 meter
 • Enkel hantering

Om du letar efter en enkel och prisvänlig plattång som ger ett bra resultat så bör du kika på GI0201 från varumärket GA.MA. Denna plattång har försetts med en justerbar temperatur mellan 150-220 grader och en automatisk avstängningsfunktion som säkerställer att du aldrig råkar glömma plattången på hemma. Efter 60 minuter kommer den slås av.

GI0201 har en greppvänlig design och plattångens sladd på 1,8 meter säkerställer att du har gott med utrymme för att kunna skapa lockar eller platta ditt hår på morgonen. En mycket bra plattång för sitt pris!

 • 549,00 kr 384,00 kr
 • 549,00 kr 384,00 kr
 • 549,00 kr 384,30 kr

Tre vanliga frågor om plattänger:

Vad menas med keramisk plattång?

En plattång som är försedd med en keramisk beläggning, innebär att den säkerställer mindre slitage under användning då plattången glider över håret på ett bättre sätt. Dessa modeller är vanligtvis något mer kostsamma, men ha i åtanke att ditt hår kommer må bättre och att plattången också kommer hålla längre. Komplettera med ett bra värmeskydd och du kommer bevara glansen i ditt hår och få det att se mer hälsosamt ut.

Vilka funktioner bör en bra plattång ha?

Det är viktigt att du kan justera värmen på plattången för att passa din hårtyp. Beroende på ditt hårs tjocklek kommer temperaturen att dels avgöra hur mycket plattången sliter på håret, men också hur effektiv den är och vilket slutresultat du får.

Plattången bör också vara försedd med värmeskyddande egenskaper så att den sliter mindre på ditt hår under användning, samt gärna också en längre sladd för att du inte ska begränsas av vart uttagen i rummet är placerat.

Hur ofta bör man byta ut sin plattång?

En plattång kan hålla i många, många år om du bara använder den på rätt sätt genom att torka av beläggningen mellan användning och stänger av den när du är klar. Så byt ut den när du känner att beläggningen börjar bli sträv eller när du vill uppgradera till en mer modern modell.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att välja rätt plattång behöver inte kosta skjortan, det finns mängder av väldesignade plattänger som ger ett bra resultat och som är försedda med en skyddande keramisk beläggning som är skonsam mot ditt hår.

Men ibland får man också vad man betalar för, vilket är varför vi tog oss an arbetet med att välja ut de bästa plattängerna, men i lite olika prisklasser för att du ska kunna välja ett funktionellt val som faller inom din budget.

Vi kikade framförallt på de olika modellernas funktioner, värmeinställning, keramiska beläggning och räckvidd för att sedan välja ut de tre modeller vi fann extra utmärkande. Till vår hjälp tog vi också andra testpanelers iakttagelser om plattänger och vad man ska tänka på för att kunna göra ett bra val.

Om du älskar att styla håret varje dag är det extra viktigt att du köper en plattång som skyddar ditt hår från slitage och som har en optimal temperatur som passar din hårtyp. Så gör ett val som passar dig och du kan sedan locka och platta håret med lätthet!

Källor och referenser:

https://www.pricerunner.se/test/plattang

Bästa Plattång

Plattång

Vi har jämfört plattänger avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Nordicfeel
Eleven

Lämna en kommentar