Bästa ögonbrynspennan 2021 – få ögonbryn värdiga en plats på sociala medier!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. The Brow Gal Skinny Eyebrow Pencil2. Max Factor Brow Shaper Pencil3. Giorgio Armani Beauty Smooth Silk Eyebrow Pencil
The Brow Gal Skinny Eyebrow PencilMax Factor Brow Shaper PencilGiorgio Armani Beauty Smooth Silk Eyebrow Pencil

Bästa ögonbrynspennan 2021 – Vare sig du strävar efter de perfekta instagrambrynen eller bara vill fylla i glesare områden, så är ögonbrynspennan, åh så viktig. Vissa vill kunna måla på ögonbrynen i ett par snabba svep, andra tar tid på sig att skulptera de perfekt definierade brynen. Oavsett vem du är, så är en bra ögonbrynspenna väsentlig för att få till din look.

Men vilken ögonbrynspenna är då bäst? Här ger vi dig tipsen på de bästa ögonbrynspennorna på marknaden, och dessutom ett par svar på vanliga frågor om ögonbrynspennor! Här nedan kommer våra tre favoriter.

Topp 3 ögonbrynspennor bäst i test

1. Vårt toppval! The Brow Gal Skinny Eyebrow Pencil

  • Varumärke: The Brow Gal
  • Modell: Skinny Eyebrow Pencil
  • Färg: Black, Espresso, Chocolate, Medium Brown, Taupe, Blonde

Vårt toppval går till den prisvärda Skinny Eyebrow Pencil från The Brow Gal. En av de mest uppskattade egenskaperna hos denna ögonbrynspenna är att den inte bara kommer med inbyggd borste, utan också inbyggd vässare! Har du någonsin varit ute med en trubbig ögonbrynspenna och inte haft med dig någon vässare? Det är inte längre ett problem, utan med denna kombo kan du alltid vässa till pennan när du behöver skapa tunna linjer.

Detta är något som Skinny Eyebrow Pencil gör utmärkt. När den hårda tippen är välvässad och skapar det  tunna och realistiska intrycket av riktigt hår, vilket hjälper dig att skapa perfekta nyanser i dina ögonbryn. Den svett-och vattenresistenta formulan ser dessutom till att produkten håller hela dagen. Kunder uppskattar hur väl färgen håller, samtidigt som den är mycket lätt att få bort med sminkborttagning. Flera kundrecensioner nämner också hur lätt det var att applicera.  

På grund av den hårdare udden beror ögonbrynspennans nyanser på dig och vad du vill ha. Om du applicerar ett lager med lättare hand får du en ljusare nyans, medan den pigmentrika produkten också är lätt att arbeta upp till en djupare färg med fler lager. Du har alltså full kontroll över dina ögonbryn med denna praktiska penna och den inbyggda vässaren!

Sorry, no prices available at this time.

2. Max Factor Brow Shaper Pencil – mycket prisvärd!

  • Varumärke: Max Factor
  • Modell: Brow Shaper Pencil
  • Färg: Blonde

En annan favorit är Brow Shaper Pencil från Max Factor. “The makeup of makeup artists” är Max Factors ökända slogan som hänger med än idag. Max Factor grundades redan 1909 av Maksymilian Faktorowicz och är idag ett av världens ledande kosmetikamärken. Deras Brow Shaper Pencil har ett tunt stift som tillåter precision!

Den mellanhårda och smala stifttoppen gör det lätt för dig att applicera tunna streck som imiterar strån – perfekt för när du behöver fylla i glesare partier i dina ögonbryn! På grund av precisionen som ögonbrynspennan har, underlättar pennan och funkar lika väl för kraftigare bryn som tunnare bryn. Spiralborsten är lätt att använda och är optimalt gles för en naturlig finish och ett fint resultat.

Något uppskattat är att pennan är indragbar i stiftform. Det betyder att den naturligtvis inte behöver vässas. Det kan göra modellen ett perfekt val för dig som inte tycker om krånglet med pennvässare och att behöva slänga det som vässats bort. Med Brow Shaper Pencil kan du helt enkelt dra tillbaka spetsen in i hylsan igen, vilket ser till att spetsens form håller sig fin.

Kundrecensioner uppskattar att pennan med sitt mellanhårda stift kan bygga upp lager, vilket gör pennan anpassningsbar. Om du tycker om att alternera mellan ljusare och mörkare bryn kan du göra detta genom att applicera färre och fler lager av pennan. Det uppskattas också att brynen håller hela dagen och är lätt att tvätta bort på slutet av dagen. Ett superval för dig som vill ha en ögonbrynspenna som ger dig precision utan att behöva vässa pennan!

Sorry, no prices available at this time.

3. Giorgio Armani Beauty Smooth Silk Eyebrow Pencil – Bra!

  • Varumärke: Giorgio Armani Beauty
  • Modell: Smooth Silk Eyebrow Pencil
  • Färg: Sand Blond, Mahogany, Wenge Wood

Vårt nästa tips handlar om Smooth Silk Eyebrow Pencil från Giorgio Armani Beauty. Giorgio Armani Beauty är en exklusiv och genomtänkt linje full av lyxiga överraskningar att upptäcka. Ögonbrynspennan Smooth Silk Eyebrow Pencil är oerhört lättanvänd och ger en pudrig look och ett naturligt resultat.

Modellen har mycket pigment, vilket innebär att ögonbrynen går riktigt snabbt att fylla i. Om du är en person som inte vill spendera timmar på att få till de perfekta brynen är därför denna penna något för dig. Pennan funkar utmärkt både för att fylla i hela ögonbrynet och för att fixa till glesare områden och brynens ändar. Ögonbrynspennan har en pudrig sammansättning som ger looken du får från naturligt puder, fast med en mycket lättanvänd penna!

Din ögonbryn kommer hålla sig snygga hela dagen då Smooth Silk Eyebrow Pencil håller i upp till tolv timmar. Dessutom är produkten dryg och håller länge, vilket gör pennan ännu mer prisvärd än den redan var. Pennan kommer med en effektiv cylinderborste som enkelt kammas igenom ögonbrynen och ger ett prydligt och definierat resultat.

Det rekommenderas att först borsta brynen uppåt och sedan släta ut dem innan du applicerar pennan, som helst ska vara nyvässad. Till sist borstar du igenom med borsten igen för en naturlig look. Ett par snabba steg för perfekta ögonbryn!

Sorry, no prices available at this time.

3 vanliga frågor om ögonbrynspennor:

1. Ska jag välja ögonbrynspenna, ögonbrynsskugga eller ögonbrynsgel?

När det gäller smink för dina ögonbryn är inte en ögonbrynspenna det enda valet. Till exempel finns det olika ögonbrynsskuggor och ögonbrynsgeléer. Vilka fördelar har de olika produkterna?

Ögonbrynsskugga tycks om av många då det ger en väldigt klassisk och mjuk look. Nackdelen är att det sitter väldigt dåligt och att du antagligen behöver fixa brynen oftare. Geléer kan vara både transparenta eller färgade och kan ge en mycket naturlig look samtidigt som de tämjer brynen. Många använder också geléer tillsammans med ögonbrynspenna.

Favoriten hos de flesta är dock ögonbrynspennan då många pennor idag även kan vara vattenfasta och hålla hela dagen. Dessutom är ögonbrynspennan mest mångsidig och ger dig gott om rum att prova dig fram. Om du väljer penna, gel eller skugga beror alltså på dig och vad du prioriterar. En ögonbrynspenna är dock ett rätt säkert val för dig som vill ha bryn som sitter som berget.

2. Hur väljer man rätt nyans på ögonbrynspennan?

Vilken nyans du väljer beror naturligtvis på din egen hårfärg och vilken stil du är ute efter. En regel många följer är att brunetter väljer en färg som är en nyans ljusare än sin hårfärg, och att blondiner personer kör på en eller två nyanser mörkare än sin hårfärg.

Något många undviker är att ha sina bryn i exakt samma nyans som sitt hår, då detta kan se onaturligt ut. Därför kan exempelvis svarthåriga välja en mörkbrun nyans med succé, och rödhåriga kan passa perfekt med en ljusbrun nyans till brynen.

Självklart är regler till för att brytas, så fundera över vad du själv tycker om. Kanske är det din stil att ha ljusare eller mörkare bryn än grundregeln här ovan rekommenderar? Lek fram och hitta din look!

3. Hur applicerar jag ögonbrynspennan för en naturlig look?

Hur man applicerar ögonbrynspennan beror naturligtvis på vilken stil man är ute efter. De flesta vill dock ändå att ögonbrynen ska se naturliga ut. Särskilt just nu är det trendigt med mer fylliga, mjuka bryn som framhäver de bryn du föddes med.

För en naturlig look är det därför bra att börja sakta! Fyll först i så lite som möjligt och fokusera på att rita in hårstrån i glesare områden. Använd olika nyanser för en naturlig struktur.

Naturligt så brukar ögonbrynen vara ljusast vid näsroten. Därför följer många denna ordningen när de applicerar: Börja några centimeter in i brynen och arbeta utåt mot brynens ändar. Avsluta med att gå tillbaka till näsroten och var försiktig med att måla med lättare hand där. Borsta till slut igenom brynen för ett naturligt tonat resultat.

Hur vi har valt våra favoriter

I sökandet efter våra favoriter på marknaden har vi noga undersökt modeller från olika märken. Vi har sedan granskat och jämfört dessa modeller baserat på relevanta recensioner, artiklar och bäst-i-test.

Då personer letar efter olika saker när de väljer ögonbrynspennor, försökte vi ta med olika typer av ögonbrynspennor med olika uppskattade egenskaper. Till exempel valde vi två pennor som behöver vässas, och en som är indragbar i stiftform.

Det sagt fanns det självklart ett par egenskaper som alla våra favoriter behövde ha. Till exempel behövde de alla vara prisvärda, användarvänliga och hålla väl. Alla produkter bland våra rekommendationer har fått fina kundbetyg för att sitta som berget, men också vara lätta att tvätta bort i slutet av dagen.

När det gäller användarvänlighet lyste alla tre favoriter med något säreget. Hos Skinny Eyebrow Pencil från The Brow Gal uppskattades den inbyggda vässaren högt. Brow Shaper Pencil från Max Factor är indragbar och behöver inte vässas, vilket uppskattas av många då stiftet håller sin form väl utan tjafs. Och Smooth Silk Eyebrow Pencil från Giorgio Armani Beauty hyllades av många recensioner för att helt enkelt vara riktigt lätt att använda och snabb att applicera väl.

Vilken ögonbrynspenna som passar dig beror såklart på det du är intresserad av gällande pennans design och din egen stil. Vi hoppas vår topplista har gett dig en bra inblick i de fantastiska ögonbrynspennorna som finns på marknaden. Oavsett om du väljer en av de pennor vi rekommenderat eller inte hoppas vi du hittar modellen som passar just dig!

Tack för att du läst och vi hoppas du hittar bästa ögonbrynspennan för dig!

Referenser och länkar: