Bästa hårborsten 2022 – För ett mer välmående hår!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Sense of Beauty Paddle Brush2. GHD Ceramic Vented Radial Brush3. Mason Pearson Child
Sense of Beauty Paddle BrushGHD Ceramic Vented Radial BrushMason Pearson Child

Bästa hårborsten 2022 -Alla behöver en hårborste i någon form eller storlek. Det är en användbar produkt som reder ut din trassliga kalufs och som även lämpar sig ypperligt för styling av håret. Men beroende på din hårtyp, längd och användning kommer det bästa valet för dig att se lite olika ut. Här gäller det verkligen att du har dig själv i åtanke, för att kunna göra ett personligt val.

Vi har letat fram marknadens bästa tre val efter att ha jämfört tester, recensioner och utlåtanden om olika hårborstar som går att köpa. Vi har dessutom haft pris i åtanke och valt att inkludera lite olika typer av borstar, för att göra valet enklare. Ta en titt på topplistan för att hitta din favorit!

Topp 3 hårborstar bäst i test 2022

1. Vår vinnare – Sense of Beauty Paddle Brush

 • Prisvänlig
 • Passar kort och långt hår
 • Mjuk dyna
 • Skonsam mot håret

Denna klassiska Paddle Brush från Sense of Beauty är designad för att kunna användas av flera olika hårtyper. Den har en större form som gör att den är en perfekt investering både för dig med kort eller långt hår. Borsten gör det även enklare att få ett mer slätt och glansigt resultat, samt hjälper även till vid styling av håret. Ett utmärkt val som även är väldigt prisvänligt!

Borsten är designad med en mjuk dyna som gör att borsten glider genom varje hårstrå, vilket minskar risken för kluvna toppar och skadat hår. Om du letar efter en multifunktionell hårborste, så rekommenderar vi Sense of Beautys Paddle Brush lite extra!

Sorry, no prices available at this time.

2. GHD Ceramic Vented Radial Brush – Volymgivande!

 • Skonsam
 • För styling
 • Gör så håret torkar snabbare
 • Passar flera olika hårtyper

Om du har ganska platt och volymlöst hår så kommer Ceramic Vented Radial Brush från varumärket GHD hjälpa dig att få bukt på problemet. Denna volymgivande borste har en rund form, som även kan användas när du fönar eller stylar håret. Designen på borsten hjälper till att få in luft i håret och ger därför håret ett lyft från roten för lite adderad volym.

En stor fördel är också att Ceramic Vented Radial Brush hjälper håret att torka snabbare, vilket minskar slitage på håret när du torkar det med en hårfön. En borste anpassad för lite olika ändamål och hårtyper!

3. Mason Pearson Child – Bästa premiumvalet!

 • Stimulerar hårbotten
 • Unik gummikudde
 • Handtag: Cellulosa
 • Mycket hållbar

Child från Mason Pearson är det absolut bästa valet för dig som letar efter en högkvalitativ borste med flera egenskaper. Denna borste är robust och tillverkad av material som gör att den håller längre.

Handtaget är tillverkad av cellulosa, för att ge dig ett mycket skönt grepp och kudden är särskilt utvecklad för att även stimulera hårbotten under användning. Detta kan i sin tur främja en ökad hårtillväxt och mer välmående lockar. Om du har en något högre budget, så kan vi inte rekommendera Child nog så mycket!

Tre vanliga frågor om hårborstar:

Hur väljer du rätt hårborste efter din hårtyp?

För att hårborsten ska vara optimal för dig, är det framförallt viktigt att den är anpassad för din hårtyp. Har du tjock, lockigt, tunt eller platt hår? Paddel borstar är ett bra val om du letar efter en mer multifunktionell modell, men därefter finns det mängder av andra mer inriktade hårborstar som du kan välja mellan.

Finns det några borstar som är mer skonsamma mot håret?

Skandinaviskt hår är mer känsligt än många andra hårtyper och därför kommer en mer skonsam hårborste att vara ett särskilt bra val för att undvika friss eller kluvna toppar. Det är framförallt borstsråna som kommer att avgöra hur skonsam den är mot håret. Här är det naturliga material som bambu eller liknande som är värt att kika lite extra på.

Vad används en stylingborste till?

En stylingborste har vanligtvis en mer rund form, som gör att du kan skapa mer volym i håret, locka eller få till önskad frisyr när den kombineras med värme. En 2-i-ett modell som kan användas på lite olika sätt.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att välja rätt hårborste är ett högst personligt val. Här gäller det att tänka efter lite extra på vilka egenskaper hårborsten bör ha för att passa din hårtyp och användning, vilket är varför många finner valet av rätt hårborste lite knepigt. Men det behöver inte vara det. För att du ska kunna göra ett personligt val var det därför viktigt för oss att leta fram lite olika typer av hårborstar för att du ska kunna välja den som passar dig bäst.

Vi började arbetet med att läsa på mer om hårborstar, hur de ska användas, vilka modeller som har hamnat högt på andra topplistor och även vad professionella hårstylister har att säga om marknadens utbud av hårborstar. Därefter valde vi ut de tre som stack ut lite extra på marknaden.

Vad har du för hårtyp och vad brukar du använda din hårborste till? Genom att göra ett personligt val kommer du att få ett mer välmående hår som är enklare att hålla efter!

Källor och referenser:

https ://xn--bst-i-test-q5a.co/harborste/

https ://xn--sknhetsproffsen-9sb.nu/basta-harborsten/

Vi har jämfört hårborstar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Lyko
Eleven
NordicFeel