Bästa concealern 2020 – få bättre hy med concealern du kommer älska!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Bare Minerals Complete Coverage Serum2. Clarins Instant Concealer3. Makeup Revolution Conceal & Define
Bare Minerals Complete Coverage SerumClarins Instant ConcealerMakeup Revolution Conceal & Define

Bästa concealern 2020 – En concealer är en väldigt praktisk produkt att införskaffa till sminkväskan. Med en concealer kan du enkelt jämna ut din hudton, ta bort rodnad, täcka för akne eller pigga upp trötta och svullna ögon. Med en concealer som passar dig och din sminkrutin, kan du även ljusa upp dina drag, hålla din ögonskugga på plats eller skapa konturer i ansiktet. Trots detta ger en concealer ett väldigt naturligt resultat och kan enkelt kombineras med lite puder och mascara för en sammanhängande helhet.

I denna artikel kan du läsa om våra tre favoriter av bästa concealers som faller inom lite olika kategorier och prisnivåer. Vilken passar bäst för dig? Kika vidare i artikeln för att lära dig mer. Vi listar även några vanliga frågor om concealers och hjälper dig att hitta en som passar din hudtyp och hudton.

Topp 3 concealer bäst i test 2020

1. Vår vinnare! Bare Minerals Complete Coverage Serum

 • Innehåller stamceller
 • Passar torr hud då den är återfuktande
 • Känns lätt på huden
 • Täcker mörka ringar

Om du letar efter en allt-i-allo concealer som täcker bra och innehåller stärkande och återfuktande ingredienser, kommer du verkligen att uppskatta Complete Coverage Serum från varumärket Bare Minerals.

Denna vinnare på topplistan har en sammansättning av ingredienser som gör att den kan användas på flera olika sätt. Bland annat för att ta bort mörka ringar under ögonen eller avlägsna röda partier i ansiktet. Trots sin medeltäckande konsistens, känns det otroligt lätt på huden och är enkel att blanda in med både fingrar, beauty blender eller pensel.

Formulan består av en noggrann sammansättning av återfuktande ingredienser som humectanter och stärkande stamceller. Vid applicering jämnar pigmentet din hud på ett mycket effektivt sätt samtidigt som den skapar lyster, för en mer naturlig finish.

Vid köp kan du välja mellan 6 olika nyanser som sträcker sig från fair till deep, för att kunna användas av samtliga personer. En mycket populär concealer som även stärker din hud inifrån.

Sorry, no prices available at this time.

2. Clarins Instant Concealer – Perfekt för att ta bort mörka ringar!

 • 4 olika nyanser
 • Blir ett med huden
 • Enkel att applicera
 • Hygienisk applikator


Om du letar efter en concealer att framförallt använda för att avlägsna mörka ringar under ögonen, bör du kika vidare på Clarins Instant Concealer. Denna concealer har sammansatts med ingredienser som gör det lätt att applicera och där pigmentet smälter in i huden. Detta skapar ett väldigt naturligt resultat, samtidigt som den är mycket effektiv med att jämna ut huden.

Instant Concealer finns tillgänglig i 4 olika nyanser, vilket gör färgutbudet en aning begränsat. Men om du kan hitta en nyans som passar dig perfekt, är detta en concealer som du verkligen måste testa.

Concealern innehåller Light Optimizing Complex, som ger lyster och tar bort mörka ringar under ögonen. Nyansen är optimal för att sudda ut mörka och blå ringar, på ett mycket effektivt sätt. Utöver detta innehåller även concealern aloe vera för att passa torr hud och vara återfuktande. Den innehåller även uppiggande koffein för att motverka att mörka ringar uppstår.

Vid applicering känns den väldigt lätt på huden och kan kombineras med de sminkprodukter du föredrar. Gärna mer återfuktande val om du har torr eller känslig hud.

3. Makeup Revolution Conceal & Define – Finns i mängder av nyanser!

 • Passar alla hudtoner
 • Medel till fulltäckande
 • Praktisk applikator
 • Ger en matt finish

Varumärket Makeup Revolution som startade i England, är idag ett uppskattat val över hela världen. Framförallt om man uppskattar kvalitetsprodukter, men fortfarande har en budget att hålla sig till. Denna concealer blir din till en billig peng.

Conceal & Define har en heltäckande formula som täcker plitor och mörka ringar under ögonen. En annan stor fördel är att denna concealer finns i en uppsjö av nyanser, som därmed gör den till ett passande val oavsett hudton. Den har dessutom en lite större applikator som gör att du kan applicera produkten i rätt och lagom mängd.

Trots att denna produkt är ett mer heltäckande val, känns den lätt på huden och blandas enkel med en borste eller dina fingrar. Om du vill använda den för mörka ringar under ögonen, rekommenderar vi att du kikar på en nyans som är en nyans ljusare än din hudton. Concealern är även perfekt att använda för contour eller för att få din ögonskugga att sitta hela dagen.

Denna concealer har en mer matt finish och passar dig med normal eller oljig hud. Välj en nyans som passar dig och du kan få en jämnare hudton och en bas som håller hela dagen.

Vem behöver en concealer?

En foundation är visserligen en bra och utjämnande basprodukt som jämnar ut rodnader eller ojämnheter i ansiktet. Men om du till exempel endast vill täcka en finne på hakan eller ljusa upp mörka ringar under ögonen, är en concealer ett bättre val. Denna produkt kan självklart kombineras med både foundation och täckande puder, men ger ett mer täckande resultat som ändå ser mer naturligt ut.

Marknadens stora utbud gör att du kan hitta en concealer, med en täckningsgrad som passar dig och din hudtyp. Du kan göra ett mer skräddarsytt val, som även bör baseras på din budget. Tack vare ett ständigt växande utbud, kan du idag hitta högpresterande och täckande concealers som säljs till en billigare peng.

Tre vanliga frågor om concealer:

Vilken typ av concealer är bäst?

Beroende på vad du ska använda concealern till, är det värt att du kikar på lite olika val. Tack vare ett väldigt brett utbud av sminkvarumärken, går det idag att hitta en passande concealer som är perfekt för dig och din hudton, oavsett vilken budget du har att hålla dig till. Vi har inkluderat produkter i olika prisklasser för att du ska hitta ett passande val.

Välj även en concealer med en applikator som passar dig och som är lätt att hålla ren och fräsch, för att det inte ska gro bakterier i den.

Lätt, medel eller heltäckande?

Detta beror helt och fullt på vad du ska använda concealern till. Valet ska även baseras på hur mörka ringar du behöver täcka eller vilken typ av finish som du föredrar.

En concealer med en lättare täckning är perfekt om du vill jämna till mindre ojämnheter i huden och föredrar ett väldigt naturligt resultat. Använd concealern tillsammans med lite puder för att den ska sitta hela dagen.

Medeltäckande concealers är mer vanligt och kan användas i kombination med andra produkter eller enskilt, för en snabb rutin på morgonen som piggar upp och jämnar huden mer. Sist har du heltäckande produkter som täcker allt, även tatueringar.

Med eller utan applikator?

När du väljer en concealer har applikatorn stor betydelse. Men oavsett om du väljer en med eller utan applikator är det viktigt att du aldrig nuddar din hud direkt med applikatorn eller fingrarna, då det kan gro bakterier i krämen och den kan förlora sin funktion eller skapa irritation. Applicera istället gärna med en pensel och om du köper en kompakt concealer ska du aldrig applicera direkt med dina fingrar.

Köper du en produkt med applikator ska den ha en mjuk och skön applikator, som tar upp lagom stor mängd produkt för att du inte ska slösa på concealern i onödan.  

Hur väljer man rätt nyans på sin concealer?

För att hitta en bra nyans som passar din hud är det några saker som du ska tänka på. Vart ska du till exempel använda concealern och vad ska du täcka? Om du vill sudda ut mörka ringar under ögonen ska concealern gärna har en något mer rosa underton, då detta jämnar ut den blåa nyansen i huden. För att ge en mer uppiggande effekt kan concealern gärna vara en nyans ljusare än din faktiska hudton.

För röda märken eller för att täcka akne, är en mer gul underton att föredra. Detta bör såklart även kombineras med en nyans som passar din faktiska hudton. Om du har en foundation hemma som matchar dig perfekt, kolla vilken underton den har, om du är osäker på vilken nyans som faktiskt passar dig bäst.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Vi har dykt ner i marknadens gedigna utbud av concealers, för att kunna jämföra olika produkter och ta fram en topplista med våra tre favoriter. Valet baserades på flera olika punkter, där vi framförallt prioriterade hur mycket den täcker, vad den har för finish och hur den appliceras.

Resultatet och den slutliga topplistan består av en noggrant utvald skara av concealers som faller inom lite olika priskategorier och som täcker olika mycket.

För att topplistan ska vara rättvis och inkluderande har vi även valt att läsa utlåtanden, recensioner och kundomdömen om de olika produkterna. Detta för att artikeln ska vara källkritisk och för att produkterna ska kunna anpassas efter olika personer.

När du väljer vilken typ av concealer du vill investera i är det viktigt att du gör ett val som baseras på dig. Vad ska du till exempel täcka och vilken hudtyp har du? Detta är två viktiga frågor som du ska ställa dig själv för att kunna göra ett bra val.

Stråla året om med en jämn och strålande hud som gör att du ser frisk och pigg ut!

Tack för att du läst och vi hoppas du hittar den bästa concealern för dig!

Länkar och referenser:

Concealer tips:


Concealer hos NordicFeel