Bästa Brun utan sol-produkterna 2020

By

Fler och fler har börjat inse faran med att sola, både i solarium och utomhus. Men det är ändå många som gillar att ha sådär härligt solbrun hud. Då är det bra att det finns alternativ i form av olika lotions och mousse som ger den där härliga färgen utan några risker.

Det kan vara svårt att få till rätt teknik på hur man ska applicera BUS för att det ska bli ett jämnt och naturligt resultat. För att lyckas finns det några enkla tips som man kan använda sig utav, förutom kvalitén på produkten.

För att få ett jämnt resultat är det bra att göra rent huden från grunden, för att få bort smuts, fett och döda hudceller. Börja därför med en peeling över hela kroppen som avlägsnar allt som sitter löst och kan orsaka ett ojämnt resultat. Därefter bör man återfukta huden med en kräm som inte är oljebaserad. Detta så att huden är mättad över hela kroppen och brun utan sol kan lägga sig som ett jämnt lager. När det sedan kommer till appliceringen bör man börja nedifrån fötterna och sedan arbeta sig successivt uppåt. Man kan med fördel använda en speciell appliceringshandske eller borste för att få ett ännu bättre resultat utan ränder.

De flesta produkterna ska verka under en längre tid och det är viktigt att inte tumma på den här tiden. Då riskerar man att produkten hamnar på kläder eller andra textilier i hemmet och resultatet på huden blir fläckigt eftersom den fläckvis torkas av mot andra föremål. När den har torkat ordentligt bör man duscha av sig för att få bort överbliven BUS.

Topp 4 bästa brun-utan-sol-produkterna

Här är tips på fyra bra produkter som ger dig en härlig solbränna utan sol.

NIVEA SUN Protect&Bronze1. NIVEA SUN Protect&Bronze

Den här produkten både skyddar dig från solens farliga strålar och ger färg samtidigt. Det är många som inte vill använda solskyddsfaktor för att de istället vill ha färg. Nu behöver man inte välja utan kan använda en solskyddsfaktor som innehåller färg. Nivea Sun protect&bronze finns i SPF 20 och 30 för maximalt skydd. Den fungerar som så att när krämen kommer i kontakt med solen så stimuleras ämnet melanin som i sin tur framkallar den gyllene färgen. Den appliceras som en spray.

 • Innehåller solskyddsfaktor
 • Absorberas snabbt
 • Långvarigt resultat

Ida Warg Instant Tan Mousse2. IDA WARG Instant Self-Tanning Mousse

Den här produkten är som en hårdare mousse som ger färg direkt. Moussen är lätt att applicera för att få ett jämnt resultat i och med att färgen syns direkt ser man också på en gång om man har missat någon fläck. Produkten kan användas på alla hudtoner från väldigt ljus till mörkare och ändå leverera ett jämnt resultat. Moussen är lätt parfymerad med en lukt som påminner om sommar.

 • Synligt resultat direkt
 • För alla hudtoner
 • Lätt att applicera

St Tropez Gradual Tan InShower3. St Tropez Gradual Tan InShower

Den här brun utan sol-produkten skiljer sig i jämförelse med de andra två som har presenterats. St Tropez Gradual Tan InShower ska nämligen appliceras i duschen. Det är en kräm som appliceras efter att du har tvättat av kroppen. Krämen ska sedan verka i tre minuter innan den tvättas av. Färgen kommer gradvis och för bästa resultat bör man använda produkten 3 dagar i rad för att bygga upp en grund. Därefter ska krämen användas regelbundet för att bibehålla färgen. Vill man ha en ännu intensivare färg är det bara att använda den ytterligare dagar i följd.

Krämen är också återfuktande vilket förlänger det fina resultatet.

 • Lätt att använda i duschen
 • Gradvis resultat
 • Återfuktande

Mr & Mrs Tannie Clear Tan Mist4. Mr & Mrs Tannie Clear Tan Mist

Det här är en mist som levereras i en sprayflaska för enkel applicering över hela kroppen. Den är genomskinlig i sin nyans där färgen framträder först efter 4-8 timmar. Resultatet blir jämnt och naturligt och färgen kan lätt bli djupare genom att upprepa proceduren.

Misten har en doft av sommar och påminner lite om lukten av solskyddskräm. Innan applicering bör flaskan skakas ordentligt och sedan bör man spraya på lite avstånd från huden för att få ett jämnt resultat.

 • Svenskt och veganskt
 • Innehåller lugnande aloe vera
 • Torkar snabbt