Bästa ansiktsmasken 2021 – hitta en anpassad ansiktsmask för varje hudtyp!

By

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Exuviance Deep Hydration Treatment TestvinnareExuviance Deep Hydration Treatment
Dr Hauschka Soothing MaskLugnar och mjukgör!Dr Hauschka Soothing Mask
Filorga Oxygen-Glow MaskGer huden lyster!Filorga Oxygen-Glow Mask
Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial MaskTar bort orenheter!Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask

Bästa ansiktsmasken 2021 – Med en ansiktsmask kan du inrikta din hudvård för att behandla ett särskilt hudproblem, balansera ut din hud från olja eller ge fukt. Detta innebär att en särskild ansiktsmask inte är det bästa valet för samtliga personer. När du gör ditt val är det därför viktigt att du känner din hud. Behöver du en återfuktande, djuprengörande eller lystergivande mask?  

För att du ska kunna hitta det bästa valet för dig och få din hud balanserad igen, har vi listat våra favoriter inom flera olika kategorier. Oavsett vad du behöver tillföra din hud, kan du hitta din nya favorit på vår topplista!  

Topp 4 ansiktsmasker bäst i test 2021  

1.Vår vinnare! Exuviance Deep Hydration Treatment 

 • Återfuktar på djupet 
 • Skyddar och stärker huden 
 • Innehåll: 50 gram 
 • Avancerad teknologi 

Framförallt under de kallare månaderna på året är det vanligt att huden blir torrare och kanske till och med flagnar. Du behöver då en ansiktsmask som tillför fukt på djupet, för att kunna balansera ut huden igen. Med Exuviance Deep Hydration Treatment, får du strålande hud på nolltid.  

Denna ansiktsmask innehåller avancerad teknologi och ingredienser som går in på djupet. Den ger även din hud skydd och minskar påverkan från miljön, UV-strålar och föroreningar i luften. Använd 1-2 gånger i veckan på ren hud för bästa resultat.  

Sorry, no prices available at this time.

2. Dr Hauschka Soothing Mask – Lugnar och mjukgör! 

 • För torr och känslig hud 
 • Innehåll: 30 milliliter 
 • Återfuktande sheasmör och växtoljor 
 • Balanserar ut huden 

Dr Hauschka har designat denna Soothing Mask för att lugna och mjukgöra känslig och normal hud. Ansiktsmasken innehåller flera mycket återfuktande ingredienser som sheasmör och olika växtoljor, vilket hjälper till att balansera ut huden och ger den ett fint lyster.  

Med sina naturliga ingredienser är den ett självklart val för dig som behöver en liten extra boost, för att få din hud att se fräsch och hälsosam ut igen.  

3. Filorga Oxygen-Glow Mask – Ger huden lyster!  

 • Ger en lätt exfoliering 
 • Innehåller återfuktande hyaluronsyra 
 • Naturligt glow 
 • Minskar texturer 

Om du har sovit dåligt, druckit för lite vatten eller har mer torr hud, kan detta resultera i att din hud saknar lyster och ser ganska matt och glåmig ut. Du kan råda bot på detta genom att använda Oxygen-Glow Mask från varumärket Filorga. Denna ansiktsmask har ingredienser som ger ditt ansikte ett naturligt glow och en lättare exfoliering som skapar ett fint lyster efter användning.  

Utöver detta har masken flera återfuktande ingredienser för att tillföra en rejäl dos fukt. Bland annat den mycket återfuktande ingrediensen hyaluronsyra, som är ett uppskattat innehåll för hudvård. Det stärker huden och håller den balanserad.  

4. Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask  – Tar bort orenheter!  

 • Avlägsnar döda hudceller 
 • Ger en renare hud 
 • Innehåller djuprengörande kol 
 • Minskar porer 

Indy Beautys djuprengörande kolmask Clear Skin Mud Boosting Facial Mask är ett perfekt val för dig som har en mer fet och oren hud eller tilltäppta porer. Förutom att rengöra huden på djupet, hjälper även masken till att ge din hud ett fint lyster och balanserar ut hudens fuktighetsnivå.  

Vid användande avlägsnas även döda hudceller, vilket bidrar till en normal oljeproduktion. Ett utmärkt val för hud som behöver lite hjälp på traven. Efter användning blir din hud återfuktad, mjuk och har mindre synliga porer.  

Tre vanliga frågor om ansiktsmasker 

Hur väljer man rätt ansiktsmask? 

För att kunna välja rätt ansiktsmask för din hud, är det viktigt att du dels har god kännedom om din hud men också att du har i åtanke vad för typ av hudproblem du vill att ansiktsmasken ska motverka.  

Om du till exempel har väldigt torr hud bör du undvika kol- eller mudmaskar då de inte återfuktar tillräckligt mycket för att vara ett passande val för dig. Välj istället en mask som innehåller mjukgörande och återfuktande ingredienser som oljor, shea eller hyaluronsyra för att balansera ut din hud och hålla den mjuk och len.  

När är det bäst att använda en ansiktsmask? 

En ansiktsmask ska användas på rent ansikte, det vill säga efter ansiktstvätt och toner för allra bästa resultat. Då ansiktsmasker verkar på ett djupare plan, måste huden vara ren för att ingredienserna ska kunna gå längre in och verka optimalt.  

Vilken tid på dygnet du väljer att använda din mask är dock helt upp till dig. Huden samlar på sig föroreningar dag som natt, men de flesta väljer dock kvällen som en passande tidpunkt då många oftast har mer tid att låta masken ligga kvar på huden.  

Hur ofta ska man använda en ansiktsmask? 

Det rekommenderas att en ansiktsmask ska kompletteras till din vanliga hudvårdsrutin 1-2 gånger i veckan för maximal effekt. Du kan då själv välja om du vill använda samma mask eller rotera om du har flera hudproblem som du vill behandla.  

Om du använder en ansiktsmask som ska motverka torrhet, kan du med fördel använda denna flera gånger om du har riktigt torr hud som flagnar, alternativt kan du använda en nattmask som då har tid att verka hela natten. Du kan vakna upp till återfuktad hud som är mer spänstig och balanserad.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

För att kunna ta fram en bra och innehållsrik topplista var det viktigt för oss att inkludera någonting för alla olika typer av hudproblem. Så oavsett om du har torr, glåmig hud eller letar efter en djuprengörande ansiktsmask kan du hitta din nya favorit.  

Vi har efter att ha jämfört olika produktrecensioner och utlåtanden från experter inkluderat produkter som hjälper till att balansera din hud, för ett lystergivande och återfuktande slutresultat som får din hud att se fräsch och föryngrad ut.  

En bra hudvårdsrutin behöver kombineras med en passande ansiktsmask för att kunna inrikta sig på ett specifikt hudproblem. Med ett passande val kan du balansera ut din hud och ge den lyster igen! 

Tack för att du läst och vi hoppas du hittar den bästa ansiktsmasken för dig med hjälp av vår artikel!

Länkar och referenser

Ansiktsmasker från Eleven.se, Lyko, NordicFeel, Bodystore

Exuviance Deep Hydration Treatment (Tori’s Review)