Avfärga håret på bästa sätt 2020 – Så får du tillbaka din hårfärg!

By

Blev hårfärgen inte riktigt som du hade tänkt dig? Avfärgning heter metoden som kommer att rädda dig. Denna hårbehandling kan även användas om du har ett naturligt mörkt hår men önskar ett ljusare, alternativt om du redan har en blond nyans men vill att håret ska bli ännu blondare. De flesta avfärgningsprodukter drar ur de mörka pigmenten ur strået och du bör läsa på ordentligt vilken produkt du köper utifrån vad du har för hår. En del produkter kan nämligen enbart användas på permanent hårfärg, en del kan användas på semi permanent hårfärg och andra kan även bleka den naturliga hårfärgen.

Topp 3 produkter för att avfärga håret

Avfärga håret på bästa sätt - Loreal Paris Super Blonde Creme Avfärgning

Loreal Paris Super Blonde Creme Avfärgning

Om du önskar ett blont hårsvall är detta avfärgningen som du ska använda dig utav. Produkten finns i tre olika blonda nyanser och kan användas oavsett om du har en mörk naturlig hårfärg eller om du redan är ljusare i håret. Denna produkt används med fördel som ett förarbete för blondering då en avfärgning är skonsammare mot håret än vad en vanlig blondering är. Ju ljusare håret är när det sedan blonderas desto mindre sliter det på stråna.

Det är viktigt att noggrant följa de instruktioner som medföljer för att uppnå ett önskvärt resultat. Det är även av stor vikt att göra det rekommenderade allergitestet två dygn innan man använder produkten då den har en tendens att ge allergisk reaktion på huden.

Sorry, no prices available at this time.
Avfärga håret på bästa sätt - Colourless Haircolour Remover Max Effect

Colourless Haircolour Remover Max Effect

Denna avfärgning kan användas både på permanent färgning och för toning, alltså semi permanenta färger. Formulan klarar av att ta bort mörka pigment på ett effektivt sätt, allt från mörkblond till svarta hår, inklusive rött. Produkten återger inte din naturliga hårfärg utan den verkar för att dämpa de mörka pigmenten.

Bland ingredienserna finns även vårdande egenskaper för att skydda och vårda håret under behandlingen. Håret bör få vila minst ett par dagar, helst upp till en vecka, mellan behandlingarna.

Avfärga håret på bästa sätt - ColourB4 Haircolour Remover Frequent Use

ColourB4 Haircolour Remover Frequent Use

För den som ofta laborerar med olika färger och nyanser på håret finns denna avfärgning från ColourB4. Dess formula är särskilt sammansatt för att kunna användas ofta utan att slita onödigt mycket på håret. Produkten hjälper dig att återfå din naturliga hårfärg genom att dra ur de färgade pigmenten. Bland ingredienserna finns flera vårdande ämnen som arbetar för att återfukta och reparera hårskador, detta möjliggör frekvent användning.

Innan applicering ska de båda medföljande flaskorna blandas ihop och sedan skakas ordentligt. För enklare applicering bör håret delas upp i flera sektioner för att få en jämn fördelning med start vid rötterna. När hela håret är täckt med krämen ska det sättas en skyddande plast runt hela håret. Verkningstiden är en timme och därefter ska håret sköljas rikligt med varmt vatten, i upp till 10 minuter. Applicera den tredje medföljande flaskan och tvätta håret som vanligt med produkten.

Så här gör du när du ska avfärga håret

Processen för avfärgning går till så att man först och främst tvättar håret med schampo. Här kan man använda ett detoxschampo om man vill då det hjälper till att rengöra hårstrået ordentligt genom att ta bort smuts och avlagringar. Alternativt använder du ett vanligt schampo som dock måste vara fritt från silikoner. Upprepa tvättproceduren två gånger.

I steg två blandar du ihop produkten som du ska använda. En avfärgning består ofta av flera olika flaskor som man ska blanda med varandra enligt de instruktioner som medföljer. Se till att ingredienserna blandas ordentligt genom att skaka flaskorna rejält. Sedan är det dags för applicering. Arbeta från rötterna ut till topparna. För att enklare täcka in hela håret kan man dela upp det i olika sektioner och arbeta med en sektion i taget.

När avfärgningen är applicerad i hela håret ska man plasta in håret vilket enklast görs med en plastfolie. Detta är för att bygga upp värme inuti plasten så att avfärgningen blir än mer effektiv.

Läs noga på instruktionerna hur länge just din produkt ska sitta i håret, sedan är det bara att vänta. Normalt är att produkten ska sitta i mellan 30-60 minuter och denna tid bör inte överskridas då håret kan ta skada. När verkningstiden har passerat är det dags för ursköljning. Det är viktigt att inga rester av produkten lämnas kvar i håret. Skölj därför med varmt vatten i upp till 10 minuter samtidigt som du hjälper till att rengöra med händerna.

De flesta förpackningar innehåller även en eftervårdande inpackning, denna ska användas när håret är ursköljt. Applicera i hela håret och låt det sitta ett par minuter innan du återigen sköljer håret i 10 minuter till.

Oavsett vilken avfärgningsprodukt du använder bör instruktionerna följas till punkt och pricka för att resultatet ska komma så nära förväntningarna som möjligt. Vid applicering kan man med fördel använda plasthandskar vid hantering av produkten. Produkten innehåller i de flesta fall ämnen som kan vara skadliga vid kontakt med hud eller ögon och man bör vidta största försiktighet.

Läs mer:
Bästa hårtoningen
Färga fransar och bryn på bästa sätt